Razmišljam o ubacivanju Iridium NGK u Mareu.
Imao sam Iridium Denso u boxeru 16V, ali bome nisu bile neka sreća... Kao trebale bi držat 100000, a nakon nekih 50000 kad sam ih izvadio na sve 4 su bile različiti zazori i elektrode u prilično lošem stanju. Nadam se da je NGK kvalitetniji.
Koliko je to cola felga? 15? Izgleda prilično malo, ali vjerujem da je sad jako udobno...
Bravo ima sve račune i sve poštambiljane servise, al nigdje nisam našao da su svječice mijenjane do 80 000km s koliko sam auto uzeo. Nakon promjene sam primjetio po kompu osjetno manju potrošnju u istim uvjetima vožnje, i to litru do čak i 2. Očito da stare nisu dugo mijenjane.
Mislim da te skuplje svječice imaju smisla na novijim autima koji imaju novije euronorme, radi preciznijeg slaganja smjese.
U svoju bivšu Mareu stavljao sam obične NGK sa dvije elektrode, i išle su na plin do 30-50 000km.
Mislim da sa NGK Iridium nećeš osjetiti niš na potrošnji ili ubrzanju, osim po đepu

Yes, 15 cola su, 195/65R15 gume koja sam dobio s autom, a ta je i dimenzija upisana u prometnoj.
Iskreno, nisu puno udobnije (2.3-2.4 bara pumpane) koliko bi očekivao na su 225/45R17 tvrđe.
Manja je razlika nego što sam mislio.
Ionak mislim da čim uža guma koja po propisu ide gore je najbolje rješenje za zimu.
Kod mene na 147 natrag je ista kombinacija, sve pet nakon više od godinu dana 

Sad kad su sjele na mjesto pločice, osjeti se razlika koliko bolje koči