Evo, nakon par dana korištenja da napišem kakv je auto i usporedim s 33jkom....
Dakle, što se tiče položaja sjedenja i općenito ergonomije, sjedi se znatno više nego u 33, a i usudio bi se reći da je ergonomija generalno bolja nego u 33, mada nije savršena (meni osobno preblizu volan sjedalu...)
Auto je unutra tiši (ako zanemarim auspuh koji je full protočan i kao takav dosta bučan), sjedala udobnija za visoke ljude (čitaj: šira) i to je

Motor: Mada je u pitanju boxer kao i u 33jci, nevjerojatno kako se u vožnji drugačije motor ponaša: u nižim okretajima (do 2500 okr) motor ima znatno više snage nego u 33 te je kao takav ugodinij za voziti na nižim okretajima - kao dizel :grinning-smiley-044:
Međutim, ono što me razočaralo i neugodno iznenadilo je to što je, čak i sa 1.6 motorom, auto znatno tromiji nego 33 1.3. Ide on, ima snage, ali nema one eksplozivnosti i neotesanosti kao kod 33. Posebno kod preticanja, kao da mu treba sekunda dvije više da "uhvati zalet" nego što je slučaj sa 33. I nema onog "šusa" na oko 4000 okr kad 33jka dodatno poludi....
Kad sam probavao aute u procesu kupnje, probao sam i 145 1.3, i to zaista ne ide nikamo

. Jednostavno se tih 200 kg više osjeti, i to jako.
Pošto moj auto ima niže opruge, vozi se ko karting - naginjanja u zavojima minimalna, vrlo okretan i trenutno odgovara na volan

. Međutim, nezgodno je to što zapnem za skoro svaku pi*dariju na cesti, preko ležečih prelazim pužjom brzinom, penjanje na rinzol ni slučajno, itd...

, tako da ću najvjerojatnije staviti serijala opruge, jer po ovim našim kaldrmama koje su pune ležećih policajaca ću samo još ostati bez getribe ili auspuha negdje

.
Na autu je full protočan zadnji lonac, srednji lonac je serijala. Međutim, zvuk mi se ne sviđa - auto je prebučan, i na nižim i srednjim okretajima (do 4000-4500 okr) taj zvuk se može opisati kao mumljanje, koje je uz to vrlo glasno pa probija bubnjiće. Na visokim okretajima je zvuk super, ali novčanik mi ne dopušta da tamo često boravim :hehe: :hehe:
Ima još i radio, ali mi je beskoristan uz ovakav auspuh

i za kraj potrošnja: 8,35 litara većinom autoputa (120-140 kmh) i otvorene ceste, što će reći litricu više nego 33jka
Da rezimiram: dobar autić, ali mi je 33jka nekako draža...