Može li netko napisati rutu do Banja Luke iz vecih gradova HR (recimo ST..itd), znaci najkraći put, ali i po kvaliteti ceste da je ok.
Jako jednostavna ruta je od Splita za BL, i cesta je u izvrsnom stanju (tuda idem na more kada sam negdje oko Splita) ides ovako redom mjesta: Granicni prelaz Kamensko, dalje pratis tablu Livno, kada dodjes u Livno ides lijevo i pratis tablu Glamoc, nakon Glamoca imas jedno malo mjesto sa imenom Glavice tu pratis odvajanje za Mrkonjic Grad, Banjaluka, nakog toga dolazis u opet jedno manje mjesto Podrasnica koje prolazis i nedugo zatim imas skretanje za Mrkonjic Grad desno tu desno mozes ici i to je put prema Banjaluci magistralni, ali moje preporuka je da tu skrenes lijevo i nedugo zatim imaces tablu desno Banjaluka taj put je mnogo blizi. Od Splita do BL imas nekih 230km mozda i manje ovom rutom.
Imas i rutu koju daje Via MIchelin ali meni je to predaleko oko 270KM ide preko Kupresa, pa na Bugojna, Donjeg Vakufa, Jajca. Dosta vecih mjesta sa semaforima i obicno guzvom (jedan moj radni kolega iz Srbije je isao ovom rutom i kaze da je haos) pa bi to izbjegao po meni ova ruta sto ja koristim je super jako brzo se stigne nekih 3,5 sata lagane voznje (100% ljudi koji idu na more u pravcu Splita iz Krajine idu ovom opisanom rutom gore).
Iz Zagreba je jos i lakse vec je neko opisao ne mozes fulati u Okucanima se iskljucis i dalje pratis samo tablu Banjaluka, isto vazi i za dio Hrv iz suprtonog smijera tipa Vukovar, Osjek, samo pratiti iskljucenje u Okucanima, kasnije tabla sve pokazuje ne moze se fulati. Prosle godine su se svi nasli na granici pa su zajedno dosli do mjesta okuljanja gdje sam ih ja sacekao pa i odatle vise nije bilo problema. Za Rijeku bi preporucio autoput do Zagreba pa dalje do Bos. Gradiske.
Zadar je jos lakse nego iz Splita, isao sam prosle godine, ide se na Benkovac, Kistanja, Knin, GP Strmica, nakont toga prati se tabla za Bos. Grahovo (tu je dosta los put viugav i asfalt nije bas najbolji), onda prati se tabla Drvar pa ide uspon penjanje na Ostrelj po meni cista uzivancija, nakont toga spustanje na Bos. Petrovac tu kada se supsti ima tabla koja pokazuje desno Kljuc tu skrenite desno, nakon Kljuca (na ulazu u Kljuc ima kamera koja prati brzinu kretanja i na izlazu ima jedna, provjereno rade

) pratite tablu Mrkonjic Grad, Banjaluka, kada dodjete u mjesto Cadjavica imate skretanje lijevo sa tablom Banjaluka, isto ono skretanje za kraci put kao i iz pravca Splita samo sto je ovo na lijevo jer dolazite iz suprotnog smijera.
Eto ako ima jos pitanja tu sam