evo danas sam iso kopat po alfi i trazit taj senzor brzinomjera...skinuo sam cijevi usisa,maf,itd,morao sam skinut akumulator i njegovo postolje,i odmah ispod sam naletio na taj senzor,koji bi navodno trebao bit taj od brzine...posto sam glup i uopce se nisam sjetio slikat ga,jedino vam ga mogu nekako opisat posto na netu nemogu nac niti jednu sliku tog senzora,jer mi stalno izbacuje senzore brzine abs-a tocno u tom prijevodu,nekuzim :
uglavnom skinuo sam ga jedva posto nema mjesta,sa kljucem 23,na sebi ima navoj,i neki dugacak pipak zeljezni,koji se ocito drzi na nekoj susti jer ga mogu stiskat na unutra,ko neki prekidac :/
najbljize sta izgleda ko taj senzor sta sam ja nasao,je senzor topline tekucine,skoro pa isto izgleda...samo sta taj jbmu koj sam ja izvuko doslovno iz mjenjaca,i smrdi sve po specificnom ulju od mjenjaca...
uglavnom molio bi pomoc ako je netko to vec skidao,nek mi samo potvrdi dali sam ja naletio tocno na taj senzor brzinomjera ili sam totalno fulao...jer onda stvarno nemam pojma di bi mogao bit...
btw malo sam ga pocistio,i vratio nutra,stavio malo kontakt spreja na đekove,ali nista,ne radi...i primjetio sam da mi senzor abs-a vozaceve strane,je skinut i uhvacen vezicom za vilicu,al nisam imo kljuc da odvrnem kotac pa da ga vratim na mjestu(nemam pojma zas je uopce skinut),ali mi na tabli uopce ne javlja da svjetli crveno abs ili slicno,cak sam i imo jedno jace kocenje,i abs normalno izbija papucicu kocnice...tako da nekuzim
eo slika tog senzora za vodu koji izgleda skoro pa isto ko taj senzor na koji sam ja naletio
http://ricambi.alfisti.net/product_info.php?language=en&products_id=8295