... malo upadam "k'o peder u harem"

, ali vežem se na više postova i komentara u ovoj temi ...
Meni je nekak Giulietta ipak ostala najdraža Alfa. :color: Možda zato kaj mi je bila prva Alfa, možda zbog meni nikad prežaljenog zadnjeg pogona i najdraže mi transaxel konstrukcije

, možda zbog ležanja, ubrzanja ... ne znam , možda ....
Najupečatljivija mi je bila jedna epizoda u mom vozačkom iskustvu, kad sam imao Giuliettu 2,0 i slučajno paralelno kupio BMW 323i, popularnu "ajkulu" (inče prvi ajnšpric kod bembare...) pa kad sam uspoređiva ta dav auta. Znam da nije aš fer usporedba, jer Alfa je imala 4 cilindra i 137 KS, a bemba 6 cilindara i nasviranih 170 KS, ali je zato rezultat usporedbe još zanimljiviji !! Na ravnom (pravcu) nije bilo sumnje, bebma je bila dosta brža, ali je situacija krenula u totalnu kontru kad su bili zavoji u igri (sjetite se stare ceste za na more i Sljemena...

).. Tu je Alfa pokazala impresivnu dominaciju !!! Prolazila je zavoje sa od 10 pa sve do 20 Km/h brže od bembe, bez obzira na sav trud i pokušaje mene i frendova... !! Čak su na istoj stazi Alfina prolazna remena bila bolja (ne puno!) od bembe, bez obzira na višak konja...

:

:
Zato i velim da mi je transaxel neprežaljen, jer je očito to odnosilo prevagu...