... malo upadam "k'o peder u harem"
, ali vežem se na više postova i komentara u ovoj temi ...
Meni je nekak Giulietta ipak ostala najdraža Alfa. :color: Možda zato kaj mi je bila prva Alfa, možda zbog meni nikad prežaljenog zadnjeg pogona i najdraže mi transaxel konstrukcije
, možda zbog ležanja, ubrzanja ... ne znam , možda ....
Najupečatljivija mi je bila jedna epizoda u mom vozačkom iskustvu, kad sam imao Giuliettu 2,0 i slučajno paralelno kupio BMW 323i, popularnu "ajkulu" (inče prvi ajnšpric kod bembare...) pa kad sam uspoređiva ta dav auta. Znam da nije aš fer usporedba, jer Alfa je imala 4 cilindra i 137 KS, a bemba 6 cilindara i nasviranih 170 KS, ali je zato rezultat usporedbe još zanimljiviji !! Na ravnom (pravcu) nije bilo sumnje, bebma je bila dosta brža, ali je situacija krenula u totalnu kontru kad su bili zavoji u igri (sjetite se stare ceste za na more i Sljemena...
).. Tu je Alfa pokazala impresivnu dominaciju !!! Prolazila je zavoje sa od 10 pa sve do 20 Km/h brže od bembe, bez obzira na sav trud i pokušaje mene i frendova... !! Čak su na istoj stazi Alfina prolazna remena bila bolja (ne puno!) od bembe, bez obzira na višak konja...
:
:
Zato i velim da mi je transaxel neprežaljen, jer je očito to odnosilo prevagu...

Interesantno! Iako sam imao prilike davnih dana voziti AR Milano V6 tek sada učim što je to transaxle.
Jedno pitanje, zar nije ta Giulietta bila klasi sa E21 tzv ajkulom??? Mislim u istim su godinama živjeli...
Ako netko zna voli bi da se uključi u temu, znam da je citat star ali je jednako interesantan.