Ovo je dilema s kojom se suocava vjerojatno vecina vlasnika 159-tke koji su istu kupili 2006 i 2007 pa sada zele noviji auto pa sam zato i post-ao ovdje.
Slična dilema je i onima koji bi sljedeće ljeto mjenjali Giuliettu za nekaj veće ..... ja sam gledo Mazdu6 uspredo sa Giuliettom i jedino je ogromna želja za Alfom bila razlog kaj ju sad imam. Da sam slušo mozak, a ne srce, sad bi bil na nekom drugom forumu (jebiga, bilo bi vam dosadno)
S obzirom da Giulia kasni
i da imam zelju promjeniti svoju 159 za novu Alfu a Giulietta je jedini izbor, otisao sam jucer probati Giuliettu 1.4 MultiAir Turbo sa 170KS.
Moja je JTDM 170KS, slična snaga, pa mogu komentirat.

Iako je auto jako lijep izvana, pogotovo sa Sport Pack-om (zavjesice, spusteni ovjes, 18-ice tipa katedralke...) iznutra je uslijedilo totalno razocaranje... materijali izgledaju grozno, kozna sjedala su jako tvrda i od nekakve cudne eko koze i bez apsolutno ikakvog bocnog drzanja. Ukratko-koma.
Nemam kožu, tak da ne mogu to komentirat, u odnosu na 159 je ipak lošija, vozio sam 159 od tomo159 i unutra je bolje.
Osobno, nakon Brava, Giulietta mi je unutra sasvim OK, materijali nisu tolko loši, ali 159 je ipak bolja.
Ono kaj mi se sviđa unutra u Giulietti je dizajn koji je različit od drugih auta, ima neku osobnost.
Koliko god sam mislio da je konzola previsoka u 159, u Giulietti je jos visa pa ako je sjedalo skroz spusteno, imam osjecaj da ne vidim nista (1,82m sam visok) ispred sebe...
Meni sa 193cm nije problem, Curly se isto ne žali dok vozi, ustvari mi je ta masivnost čak i plus. Nakon Brava sam imal osjećaj ko da se u tenku vozim.
Materijali na dodir nisu nista bolji od onih koje sam nasao u Puntu koji je bio izlozen do Giuliette a sjajna plastika na armaturi djeluje jako lagana za izgrebati.
Još se nije niš izgrebalo, ali je zato pukla plastična kugla na mjenjaču, To je ušasno loše napravljeno, drži se na tri slaba držača, malo življe promijeniš brzinu i osjetiš kak se plastika miče ..... sad sam to zaljepil sa super ultra glue i savršeno je, nema micanja kak god da primim mjenjač, pet puta bolji osjećaj ..... gledal sam i vani po forumima, nisam jedini kojem se to desilo.
U voznji, upravljac je uvijek pre pre lagan iako direktan. Cak i u Dynamic postavci je jako lagan. S druge strane, kod parkiranja imam osjecaj da manevriram Cinquecento.
Lagan, ali precizan. Meni je je osjećaj jako dobar. D je malo tvrđi ali ništa posebno ..... dobar omjer grada i ceste. Kaj se parkiranja tiče od kad imam senzore uparkiram se bilo gdi.
DNA postavke su pravo malo cudo. Normal postavka je idealna za otic do grada i ne trositi previse na gorivu jer je gas dosta umrtvljen dok na Dynamic postavci auto doslovce podivlja, rado se vrti, bolje drzi itd itd... Medjutim, s obzirom na malu kubikazu, zvuk motora je uvijek malo preslican mikseru pa dok na minimumu ima jako lijepi dubok ton, na okretajima vise lici na Hondu nego na Alfu tako da je to malo razocarenje...
EEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeee .............. ne znam kak je sa benzicem, ali ova moja kad ju vožnji u drugoj na nekih 2-2500 prebaciš u D tako trzne i počne čupat da zaboraviš sve gore navedeno i boli te briga kakva je plastika unutra.
Ono sto me istinski odusevilo je potrosnja - 7,9l je bio prosjek sto je apsolutno nevjerojatno i super za benzinca.
Kaj da ti kažem ... ova moja još manje troši, ako sam na oko 8 litara znači da joj dušu čupam i vozim stalno u D.
Uglavnom, ne kupujem Giuliettu, nakon 159-tke kao da sam sjeo u 3 klase losiji auto. Samo da Giulia dodje sto prije.
Da nisam tolko htio Alfu možda ju ni ja ne bi uzeo ..... 159 je stvarno super auto i mogu shvatiti zakaj ju ne bi uzeo. Kad sam ja uzimao auto, nije baš bilo izbora oko Alfi, bilo je još nekih 159.ki sa lagera koje su stajale, ali to ne bi uzimao, a i zastupnik ih je prodavao po bolesno glupim cijenama.
Možemo zajedno čekat Giuliju .... nadam se da bude uskoro .....