29-05-2026, 23:13:19

Autor Tema: Usporedba 159>Giulietta s obzirom na kasnjenje Giulie...  (Posjeta: 13005 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rpichler

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
Ovo je dilema s kojom se suocava vjerojatno vecina vlasnika 159-tke koji su istu kupili 2006 i 2007 pa sada zele noviji auto pa sam zato i post-ao ovdje.

S obzirom da Giulia kasni  :mad: :mad: i da imam zelju promjeniti svoju 159 za novu Alfu a Giulietta je jedini izbor, otisao sam jucer probati Giuliettu 1.4 MultiAir Turbo sa 170KS.

Iako je auto jako lijep izvana, pogotovo sa Sport Pack-om (zavjesice, spusteni ovjes, 18-ice tipa katedralke...) iznutra je uslijedilo totalno razocaranje...  materijali izgledaju grozno, kozna sjedala su jako tvrda i od nekakve cudne eko koze i bez apsolutno ikakvog bocnog drzanja. Ukratko-koma.

Koliko god sam mislio da je konzola previsoka u 159, u Giulietti je jos visa pa ako je sjedalo skroz spusteno, imam osjecaj da ne vidim nista (1,82m sam visok) ispred sebe...

Materijali na dodir nisu nista bolji od onih koje sam nasao u Puntu koji je bio izlozen do Giuliette a sjajna plastika na armaturi djeluje jako lagana za izgrebati.

U voznji, upravljac je uvijek pre pre lagan iako direktan. Cak i u Dynamic postavci je jako lagan. S druge strane, kod parkiranja imam osjecaj da manevriram Cinquecento.

DNA postavke su pravo malo cudo. Normal postavka je idealna za otic do grada i ne trositi previse na gorivu jer je gas dosta umrtvljen dok na Dynamic postavci auto doslovce podivlja, rado se vrti, bolje drzi itd itd... Medjutim, s obzirom na malu kubikazu, zvuk motora je uvijek malo preslican mikseru pa dok na minimumu ima jako lijepi dubok ton, na okretajima vise lici na Hondu nego na Alfu tako da je to malo razocarenje...

Ono sto me istinski odusevilo je potrosnja - 7,9l je bio prosjek sto je apsolutno nevjerojatno i super za benzinca.

Uglavnom, ne kupujem Giuliettu, nakon 159-tke kao da sam sjeo u 3 klase losiji auto. Samo da Giulia dodje sto prije.

Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
Odg: Usporedba 159>Giulietta s obzirom na kasnjenje Giulie...
« Odgovori #1 u: 17-11-2012, 13:13:51 »
šta će Hrga reć  :craz
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #2 u: 17-11-2012, 14:02:01 »
Meni je baš bila dvoumica Giulietta 1.4 MultiAir Turbo sa 170KS vs. 159 150 jtdm.

Nakon pregleda Giuliette sam imao osjećaj kao da je Alfa "izbacila bilo šta dok ne slože pravu Alfu". (Hrga nemoj se ljutit  :hehe: )

Uglavnom, 159-tka  :love:

"Some cars take your breath away"

Anton

• Gost
« Odgovori #3 u: 17-11-2012, 15:39:27 »
O Giulietti nisam uopce ni razmisljao, zasad je preskupa a i ne planiram se vracati u kompaktnu klasu...
Prosao sam 30-tu, imam 2 metra, 100 kila, dijete od 5 godina, i zelim veliki auto...!
Intenzivno sam razmisljao i o 166 dok sam vozio 156 jer mi je jednostavno bila mala!
Volan do kraja gore, sjedalo dolje, natrag i opet kipim ko digo kvasac.

Giuliettu sam vozio i ok mi je.
U toj klasi mi je sigurno najprivlacnija opcija ( uz deltu ) ali da ju zelim - ne!
Prezadovoljan sam ovime sto 159 nudi i nekoliko godina ne razmljam o promjeni.
A iskreno, bude li alfa radila aute tipa mito/giulietta ( buljooke i nemastovite ) onda ce iduci auto biti Audi.
Volim Audije...

33QO

• Gost
« Odgovori #4 u: 17-11-2012, 16:17:05 »

Baš dobra tema. Ja isto razmišlam o skoroj zamjeni 159-ke koja je neki dan napunila 5. rođendan. Nasljednika nema, a sa konja na magarca, baš nešto ni ne bih. Pogotovo kad ti magarac ima konjuktivitis  :hehe: :hehe: .

Razlika u klasama je ogromna, a pogotovo udobnost za dvometraša od 140 kila je zbilja nenadjebiva. nema to terordome veze sa 156-icom.

Uglavnom, odlučio sam da više (do daljnjega) neću kupovati nove automobile kao svaki put do sad. Razmišljao sam da li dogodine nabaviti BMW 520 ili 525 D star 4 godine (znam da će me mnogi sad popljucat  :hehe: ), ali sam ipak odlučio da bi za godinu ipo mogao potražiti u Italiji jednu 159-ku 2.0 JTDm iz 2011, neku sa manje kilometara, a od zadnjih primjeraka sa 170 ks.

33QO

• Gost
« Odgovori #5 u: 17-11-2012, 16:27:22 »
Što se tiče udobnosti i prostornosti vjerujem, mislio sam na čisto vozačko okruženje. Po meni su malo kiksali i mogli su unutrašnjost na 159 dignuti na višu razinu u odnosu na 156. Al to je stvar osobnog ukusa. I možda neka druga tema :)

:ok:

33QO

• Gost
« Odgovori #6 u: 17-11-2012, 16:29:30 »

Prezadovoljan sam ovime sto 159 nudi i nekoliko godina ne razmljam o promjeni.
A iskreno, bude li alfa radila aute tipa mito/giulietta ( buljooke i nemastovite ) onda ce iduci auto biti Audi.
Volim Audije...

Ja ću BMW  :craz

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #7 u: 17-11-2012, 16:58:33 »
Ovo je dilema s kojom se suocava vjerojatno vecina vlasnika 159-tke koji su istu kupili 2006 i 2007 pa sada zele noviji auto pa sam zato i post-ao ovdje.

S obzirom da Giulia kasni  :mad: :mad: i da imam zelju promjeniti svoju 159 za novu Alfu a Giulietta je jedini izbor, otisao sam jucer probati Giuliettu 1.4 MultiAir Turbo sa 170KS.

Iako je auto jako lijep izvana, pogotovo sa Sport Pack-om (zavjesice, spusteni ovjes, 18-ice tipa katedralke...) iznutra je uslijedilo totalno razocaranje...  materijali izgledaju grozno, kozna sjedala su jako tvrda i od nekakve cudne eko koze i bez apsolutno ikakvog bocnog drzanja. Ukratko-koma.

Koliko god sam mislio da je konzola previsoka u 159, u Giulietti je jos visa pa ako je sjedalo skroz spusteno, imam osjecaj da ne vidim nista (1,82m sam visok) ispred sebe...

Materijali na dodir nisu nista bolji od onih koje sam nasao u Puntu koji je bio izlozen do Giuliette a sjajna plastika na armaturi djeluje jako lagana za izgrebati.

U voznji, upravljac je uvijek pre pre lagan iako direktan. Cak i u Dynamic postavci je jako lagan. S druge strane, kod parkiranja imam osjecaj da manevriram Cinquecento.

DNA postavke su pravo malo cudo. Normal postavka je idealna za otic do grada i ne trositi previse na gorivu jer je gas dosta umrtvljen dok na Dynamic postavci auto doslovce podivlja, rado se vrti, bolje drzi itd itd... Medjutim, s obzirom na malu kubikazu, zvuk motora je uvijek malo preslican mikseru pa dok na minimumu ima jako lijepi dubok ton, na okretajima vise lici na Hondu nego na Alfu tako da je to malo razocarenje...

Ono sto me istinski odusevilo je potrosnja - 7,9l je bio prosjek sto je apsolutno nevjerojatno i super za benzinca.

Uglavnom, ne kupujem Giuliettu, nakon 159-tke kao da sam sjeo u 3 klase losiji auto. Samo da Giulia dodje sto prije.

Moj prijedlog (obzirom da Giulia dolazi vjerovatno tek 2014), uzmi izvana 159 2.0 JTDM (još ima na lageru ganc novih iz 2011, oprema "Super" je po 20-23.000Eur, bogatiji paketi cca 25.000+).
Ako hoćeš benzinca po salonima ima još hrpa novih 159 1750tbi po diskontnim cijenama.

Interijer u 159 je gotovo savršene kvalitete (u odnosu na bilo kojeg konkurenta), nema ni traga tvrdoj plastici koje pak u Giulietti ima posvuda.
Ali opet meni je koža u Giulietti mi je sasvim OK, nije mi tvrda/glatka nego nekako fina/meka na dodir.

159 je vjerovatno zadnji model sa hidrauličnim volanom, a u Giulietti je električni koji nema toliko osjećaja.

DNA je zgodna stvar :da:

tomo 159

• Gost
« Odgovori #8 u: 17-11-2012, 17:33:56 »
Ja sam za sada prezadovoljan sa svojom 159-icom  :da:  Kupljena prije godinu i pol sa 45000 km, sada ima 60000 km: kvaliteta izrade materijala odlična, instrumenti, i općenito unutrašnjost, meni osobno najsavršenija u klasi (s obzirom da je to dizajn iz 2005.god., uz skoro neprimjetni redizajn), sve na svom mjestu, potrošnja odlična (prosjek 8,35 l) što je za auto od 1.5 tonu i 1500 kg odlično, dovoljan prtljažnik ... nemam apsolutno nikakvih primjedbi, osim što bi bilo praktično da može preklopit stražnju klupu ...

Što se tiče Giuliette, prije oko 2 godine sam bio na probnoj vožnji sa benzicem 1.4 120 KS, i bio sam jako zadovoljan ... ok, nije unutrašnjost ko u 159, izgleda jeftinije i neorginalnije, ali je ok, nije loše, stražnji kraj auto mi je  :love:  a na ona prednja svjetla bi se priviknuo ...

Sve u svemu, kako mi se tada nisu poklopile financije, nisam kupio Giuliettu, nakon čega sam naletio na svoju zvjerku ... i nije mi žao  :ok:   Kupio sam održavan auto star godinu i pol u savršenom stanju a u pola cijene  :hello:  Samo što se takva prilika nađe jednom u životu  :clap:

Kako je netko napisao, vani 159-ica još ima i skoro potpuno novih i sa jako malo km, a za istu lovu 159 je ipak bolji izbor ...
« Zadnja izmjena: 17-11-2012, 18:33:56 od tomo 159 »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #9 u: 17-11-2012, 17:51:49 »

Ja ću BMW  :craz

iz raspoloživih modela  fiat grupe
jedino  Lancia Delta 1.8 DI Turbo Jet 16v

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #10 u: 17-11-2012, 17:57:17 »
A sad ozbiljno ...  Ja sam za sada prezadovoljan sa svojom 159-icom  :da:  Kupljena prije godinu i pol sa 45000 km, sada ima 60000 km: kvaliteta izrade materijala odlična, instrumenti, i općenito unutrašnjost, meni osobno najsavršenija u klasi (s obzirom da je to dizajn iz 2005.god., uz skoro neprimjetni redizajn), sve na svom mjestu, potrošnja odlična (prosjek 8,35 l) što je za auto od 1.5 tonu i 1500 kg odlično, dovoljan prtljažnik ... nemam apsolutno nikakvih primjedbi, osim što bi bilo praktično da može preklopit stražnju klupu ...

Što se tiče Giuliette, prije oko 2 godine sam bio na probnoj vožnji sa benzicem 1.4 120 KS, i bio sam jako zadovoljan ... ok, nije unutrašnjost ko u 159, izgleda jeftinije i neorginalnije, ali je ok, nije loše, stražnji kraj auto mi je  :love:  a na ona prednja svjetla bi se priviknuo ...

Sve u svemu, kako mi se tada nisu poklopile financije, nisam kupio Giuliettu, nakon čega sam naletio na svoju zvjerku ... i nije mi žao  :ok:   Kupio sam održavan auto star godinu i pol u savršenom stanju a u pola cijene  :hello:  Samo što se takva prilika nađe jednom u životu  :clap:

Kako je netko napisao, vani 159-ica još ima i skoro potpuno novih i sa jako malo km, a za istu lovu 159 je ipak bolji izbor ...

meni se preklapa  :craz prethodni vlasnik moje je doplatio čuda stvari i hvala mu na tome  :care
Nije bolest sve što boli

Anton

• Gost
« Odgovori #11 u: 17-11-2012, 18:30:00 »
Kupis si SW - savrsenstvo + wolumen  :love:

33QO

• Gost
« Odgovori #12 u: 17-11-2012, 18:58:38 »
Kupis si SW - savrsenstvo + wolumen  :love:

Čovjel kaže da hoće auto, a na nešto za vozit kumpira 

hrga

• Gost
« Odgovori #13 u: 17-11-2012, 19:10:39 »

Slična dilema je i onima koji bi sljedeće ljeto mjenjali Giuliettu za nekaj veće ..... ja sam gledo Mazdu6 uspredo sa Giuliettom i jedino je ogromna želja za Alfom bila razlog kaj ju sad imam. Da sam slušo mozak, a ne srce, sad bi bil na nekom drugom forumu (jebiga, bilo bi vam dosadno)

Moja je JTDM 170KS, slična snaga, pa mogu komentirat.  :craz

Nemam kožu, tak da ne mogu to komentirat, u odnosu na 159 je ipak lošija, vozio sam 159 od tomo159 i unutra je bolje.
Osobno, nakon Brava, Giulietta mi je unutra sasvim OK, materijali nisu tolko loši, ali 159 je ipak bolja.
Ono kaj mi se sviđa unutra u Giulietti je dizajn koji je različit od drugih auta, ima neku osobnost.

Meni sa 193cm nije problem, Curly se isto ne žali dok vozi, ustvari mi je ta masivnost čak i plus. Nakon Brava sam imal osjećaj ko da se u tenku vozim.

Još se nije niš izgrebalo, ali je zato pukla plastična kugla na mjenjaču, To je ušasno loše napravljeno, drži se na tri slaba držača, malo življe promijeniš brzinu i osjetiš kak se plastika miče ..... sad sam to zaljepil sa super ultra glue i savršeno je, nema micanja kak god da primim mjenjač, pet puta bolji osjećaj ..... gledal sam i vani po forumima, nisam jedini kojem se to desilo.

Lagan, ali precizan. Meni je je osjećaj jako dobar. D je malo tvrđi ali ništa posebno ..... dobar omjer grada i ceste. Kaj se parkiranja tiče od kad imam senzore uparkiram se bilo gdi.

EEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeee .............. ne znam kak je sa benzicem, ali ova moja kad ju vožnji u drugoj na nekih 2-2500 prebaciš u D tako trzne i počne čupat da zaboraviš sve gore navedeno i boli te briga kakva je plastika unutra.

Kaj da ti kažem ... ova moja još manje troši, ako sam na oko 8 litara znači da joj dušu čupam i vozim stalno u D.

Da nisam tolko htio Alfu možda ju ni ja ne bi uzeo ..... 159 je stvarno super auto i mogu shvatiti zakaj ju ne bi uzeo. Kad sam ja uzimao auto, nije baš bilo izbora oko Alfi, bilo je još nekih 159.ki sa lagera koje su stajale, ali to ne bi uzimao, a i zastupnik ih je prodavao po bolesno glupim cijenama.

Možemo zajedno čekat Giuliju .... nadam se da bude uskoro .....

hrga

• Gost
« Odgovori #14 u: 17-11-2012, 19:18:43 »
Meni je baš bila dvoumica Giulietta 1.4 MultiAir Turbo sa 170KS vs. 159 150 jtdm.

Nakon pregleda Giuliette sam imao osjećaj kao da je Alfa "izbacila bilo šta dok ne slože pravu Alfu". (Hrga nemoj se ljutit  :hehe: )

Uglavnom, 159-tka  :love:

nemam se ja kaj ljutit .... nisam gledo jedino Giuliettu, izvana mi je daleko najljepši auto u klasi, unutra mi je OK, ide ko zmaj. da je savršena? nije .... pa piso sam i o problemima i o tome da mi je nepojmljivo da auto koji tolko košta nema podešavanje suvozačkog po visinu (kaj je pol jeftiniji Bravo imao) i slično.

159 je super auto, meni je unutra prejebena, konzola je točno kako treba biti, tu nema rasprave, naravno da onda ulazak u Giuliettu zahtjeva malo smirenoti .....
Meni je prvi put kad sam ušo u nju, kad je tek došla, u ACu sam bio, prva pomisao bila da je unutra gora od Brava.  :craz

Cijeli auto traži privikavanja, kad se navikneš na izgled i vani i unutra onda to gledaš drugačije ... sad su mi svi ostali auti unutra na istu foru i dosadni .....

Jedna od stvari koje su mi jako glupe je kaj otvori ventialcije nisu okrugli, to sam nekako očekivao u Alfi jebemusvega, ali ni toga nema.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #15 u: 17-11-2012, 19:55:40 »
Ma prozvao sam te jer:

šta će Hrga reć  :craz

:hehe:

Točno je da su svi novi auti dosadni po pitanju interijera. Čini mi se da se "pila okrenula naopako" - sad su Opeli i Južnokorejci bolji unutra nego većina Europljana (mislim na modele koji su cjenovno dostupni).

Nadam se da će me nova Giulia ugodno iznenadit - isto kao i kad su 159-ku izbacili umjesto 156-ice (mislio sam da će teško dostić ono savršenstvo).
I još ako to bude bar do kraja 2014. poklopit će mi se s krajem leasinga za 159-tku  :sport:

hrga

• Gost
« Odgovori #16 u: 17-11-2012, 20:06:32 »
Ma gle, nagledo sam se novih auta, prvo kad smo uzimali Bravo, pa onda kad smo uzimali Giuliettu .... nevjerojatno je kolko su mnogi auti unutra dosadni, trenutno mi Japanci čak i bolje izgledaju unutra nego većina europljana.

Zato mi je Giulietta super, drugačija je, kompletno drugačija. Ima neke svoje mane, ali nije ista ko sva europska konfekcija. U svojoj klasi mi je daleko najljepši auto. Mogla bi biti bolja i nekome ko ulazi u nju nakon 159 sigurno neće na prvu biti dobra .... ako nije ni meni bila nakon Brava.

Treba malo vremena da se privikneš na neke stvari, na neke nećeš nikad, ali kad krene, auto je na cesti sve kaj možeš poželiti ..... pogotovo D sa ovim dizelom od 170ks, doslovno čupa, razlika između 159 dizel sa 150ks i ove moje je ogromna .... kad prestaneš razmišljati o plastici (i kad zaljepiš faking kuglu na mjenjaču jer inače ne možeš prestati razmišljati pošto ti je stalno u ruci  :craz ) ... e to je onda nekaj drugo. To je ono zakaj kupiš Alfu.

Mogo sam uzeti Mazdu6 sa više opreme, ali nije to - to ..... sad, nakon skoro godinu i pol znam da bi mi bilo žao da sam uzeo Mazdu bez obzira na neke relane prednosti Mazde.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #17 u: 17-11-2012, 20:25:18 »
Ma prozvao sam te jer:

:hehe:

Točno je da su svi novi auti dosadni po pitanju interijera. Čini mi se da se "pila okrenula naopako" - sad su Opeli i Južnokorejci bolji unutra nego većina Europljana (mislim na modele koji su cjenovno dostupni).

Nadam se da će me nova Giulia ugodno iznenadit - isto kao i kad su 159-ku izbacili umjesto 156-ice (mislio sam da će teško dostić ono savršenstvo).
I još ako to bude bar do kraja 2014. poklopit će mi se s krajem leasinga za 159-tku  :sport:

ne znam koji si ti to model gledao, insignia sa sport paketom opreme i infinty muzikom (koja krči) ne leži kao 159 loše se vozi i sjedala su na dodir bezveze a udobnost je klasična za opel :kosa:
Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #18 u: 17-11-2012, 20:30:45 »
Ma gle, nagledo sam se novih auta, prvo kad smo uzimali Bravo, pa onda kad smo uzimali Giuliettu .... nevjerojatno je kolko su mnogi auti unutra dosadni, trenutno mi Japanci čak i bolje izgledaju unutra nego većina europljana.

Zato mi je Giulietta super, drugačija je, kompletno drugačija. Ima neke svoje mane, ali nije ista ko sva europska konfekcija. U svojoj klasi mi je daleko najljepši auto. Mogla bi biti bolja i nekome ko ulazi u nju nakon 159 sigurno neće na prvu biti dobra .... ako nije ni meni bila nakon Brava.

Treba malo vremena da se privikneš na neke stvari, na neke nećeš nikad, ali kad krene, auto je na cesti sve kaj možeš poželiti ..... pogotovo D sa ovim dizelom od 170ks, doslovno čupa, razlika između 159 dizel sa 150ks i ove moje je ogromna .... kad prestaneš razmišljati o plastici (i kad zaljepiš faking kuglu na mjenjaču jer inače ne možeš prestati razmišljati pošto ti je stalno u ruci  :craz ) ... e to je onda nekaj drugo. To je ono zakaj kupiš Alfu.

Mogo sam uzeti Mazdu6 sa više opreme, ali nije to - to ..... sad, nakon skoro godinu i pol znam da bi mi bilo žao da sam uzeo Mazdu bez obzira na neke relane prednosti Mazde.

meni je julka skroz ok ali mi je mala, jednostavno ne stanu kolica i neke stvari koje su meni bitne, SW julku ne bih nikada kupio jer to više nije to (ako uopće ima sad sam lupio i ostao živ) iznutra je čudna ali vjerovatno nakon vremena super, ja sam isto mišljenje imao o spojleru a danas ga ne bih skinuo nikada  :craz

julka naspram 159 čupa jer je lakša i ima noviju generaciju motora ali 159 sa remapom bez dpf-a vjerovatno ima šanse,

uostalom cjela usporedba mi je bezveze jer su to različite klase i veličine i težine i štošta :ok: samo su financijski slične rabljene sa naglaskom na razliku godina ali po meni je nova julka preskupa cjena jako slična 159 a broj manji auto  :da:
Nije bolest sve što boli

hrga

• Gost
« Odgovori #19 u: 17-11-2012, 20:31:56 »
Insignia i C5 su mi oba bili neudobni kad sam sjeo u njih. Accord i Mazda6 su mi bili taman. Na kraju sam završio sa Alfom.  :craz

Stvarno sam se nagledao novih auta i moram reći da mi velika većina nije najbolje sjela kaj se tiče položaja za upravljačem, interijera, ma svega .... ne patim tolko na materijale, jel pravi aluminij ili plastika, bitnije mi je da dobro izgleda i da ima neki svoj štih. Meni je čak malo bolji položaj kad se raskravim u Giulietti nego u 159, makar nisam previše prčkao po podešavanju kad sam vozio 159. (oni koji su mi vidli auto znaju kaj znači raskraviti se  :hehe: )

hrga

• Gost
« Odgovori #20 u: 17-11-2012, 20:35:56 »
meni je julka skroz ok ali mi je mala, jednostavno ne stanu kolica i neke stvari koje su meni bitne, SW julku ne bih nikada kupio jer to više nije to (ako uopće ima sad sam lupio i ostao živ) iznutra je čudna ali vjerovatno nakon vremena super, ja sam isto mišljenje imao o spojleru a danas ga ne bih skinuo nikada  :craz

julka naspram 159 čupa jer je lakša i ima noviju generaciju motora ali 159 sa remapom bez dpf-a vjerovatno ima šanse,

uostalom cjela usporedba mi je bezveze jer su to različite klase i veličine i težine i štošta :ok: samo su financijski slične rabljene sa naglaskom na razliku godina ali po meni je nova julka preskupa cjena jako slična 159 a broj manji auto  :da:

Ma sve 5. Čupa ova sa ovakvim motorom, naravno da je stvar motora. 159 koju sam vozio je 20KS slabija, a teža, naravno da se osjeti.

Mi smo sa malom i kolicima uspijeli otiči na more, bilo je taman mjesta .... ali ako bude još jedan klinac, nema šanse da stanemo, najveći problem je kaj je moj sic do kraja otraga i na podu kolko ide, tako da iza mene niš ne stane. Delta bi mi po tom pitanju bila bolja, ali .... Alfa je Alfa.

Samo se nadam da Giulia bude barem predstavljena tokom 2013 da vidim dal da čekam ili ne .... bilo bi mi glupo mjenjat Giuliettu opet za Giuliettu (makar ako bum to radio onda ide QV).

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #21 u: 17-11-2012, 20:41:30 »
C5 je stajao za udoban auto, insignija je bezveze, japanezeri su super ali benzinac varijante, mene je dugo držala CX7  ::) uglavnom japanca bih kupio jer nisu to više bezlični strojevi nego stvarno oku i dupetu ugodna vozila :ok:

ja dosta patim na opremu i na sitnice i mislim da tu jače od 159 na tržištu rabljenih nema, u klasi napominjem, a za novo ne znam, ja nekako ne bih kupio novi auto nikada i ženin je kupljen jer je ona htjela novi ja budem zadovoljan sa 159 dugo a dotada valjda gulia bude 3-4 godine rabljeni :craz uglavnom 159 djeluje moćnije i u slabijim varijantama, neki dan prolazim lagano otvoren prozor  muzika na mute jer razgovaram na telefon lagano prolazim (grad) a klinci se igraju i viče ovaj jedan VIDI AUTO VAUUUU  :party I rest my case, mada ima u gradu crvena julka i izgleda  :love3: :love: :love3: kad prolazi ja tako regiram i ženi komentiram, sljedeće godine dodajemo je uz 159 u garažu  :craz

Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #22 u: 17-11-2012, 20:44:59 »
Ma sve 5. Čupa ova sa ovakvim motorom, naravno da je stvar motora. 159 koju sam vozio je 20KS slabija, a teža, naravno da se osjeti.

Mi smo sa malom i kolicima uspijeli otiči na more, bilo je taman mjesta .... ali ako bude još jedan klinac, nema šanse da stanemo, najveći problem je kaj je moj sic do kraja otraga i na podu kolko ide, tako da iza mene niš ne stane. Delta bi mi po tom pitanju bila bolja, ali .... Alfa je Alfa.

Samo se nadam da Giulia bude barem predstavljena tokom 2013 da vidim dal da čekam ili ne .... bilo bi mi glupo mjenjat Giuliettu opet za Giuliettu (makar ako bum to radio onda ide QV).

ne znaš ti moju ženu

neki best of koje smo nosili na more, kolica 3u1 (rama, jaje u kojem se mali vozio, i ravna ležaljka), kadica 3 kofera 2 torbe sportske veće 3 manje nekoliko vrećica i ja te pitam gdje bi ti to uglavio u julku, ja sam tetris metodom jedva sve stavio u 159
Nije bolest sve što boli

Anton

• Gost
« Odgovori #23 u: 17-11-2012, 21:22:11 »
Alfa moze napraviti opet savrsen auto! Od Giulie ocekujem puno.... Detalje oko dizajna za umrijeti, interijer spoj klasike i inovacije, ovjes najbolji u klasi, nove generacije t-jeta i multijeta, v6 za prestiz ili QV verziju!
Moze... Al hoce li...

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
AW: Usporedba 159>Giulietta s obzirom na kasnjenje Giulie...
« Odgovori #24 u: 17-11-2012, 21:38:05 »
159 i Giulietta ???
Sve me strah da ce i Giulia imati Retro Style Interijera. Sve je po meni ok pratiti neki svoj Design, Style neku osnovu, samo treba ici i sa vremenom. Ukusi razliciti al kolko vidim ne samo tu, nego i opcenito vecini ne sjeda unutrasnjost. Neznam nemrem se sa time slozit i bog. Sjeo u nju i kad sam vidio kakva je iznutra odmah van ko da je stoo vrgova u njoj. Kaze frend provazaj je jednom. Ma rekoh hvala iznutra mi nejde i nejde. Izvana je bomba ali to nije to. Nemogu drugi uzivati a ja unutra da se patim :)), no no, a na 159 uzivaju svi :)).

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #25 u: 17-11-2012, 21:42:48 »
i 159 je malo retro ali blago iznutra bolje prouči krstarice iz alfe od prije :ok:
Nije bolest sve što boli

33QO

• Gost
« Odgovori #26 u: 17-11-2012, 21:48:10 »
Alfa moze napraviti opet savrsen auto! Od Giulie ocekujem puno.... Detalje oko dizajna za umrijeti, interijer spoj klasike i inovacije, ovjes najbolji u klasi, nove generacije t-jeta i multijeta, v6 za prestiz ili QV verziju!
Moze... Al hoce li...

Oćekivao sam i ja od Mita puno, no kad se pojavio, uhvatila me jeza  :kosa: :kosa:

Anton

• Gost
« Odgovori #27 u: 17-11-2012, 22:06:46 »
Oćekivao sam i ja od Mita puno, no kad se pojavio, uhvatila me jeza  :kosa: :kosa:

Kvragu! Kad su prvu fotku Giuliette stavili, rasplakao sam se skoro...

hrga

• Gost
Odg: AW: Usporedba 159>Giulietta s obzirom na kasnjenje Giulie...
« Odgovori #28 u: 17-11-2012, 22:12:17 »
159 i Giulietta ???
Sve me strah da ce i Giulia imati Retro Style Interijera. Sve je po meni ok pratiti neki svoj Design, Style neku osnovu, samo treba ici i sa vremenom. Ukusi razliciti al kolko vidim ne samo tu, nego i opcenito vecini ne sjeda unutrasnjost. Neznam nemrem se sa time slozit i bog. Sjeo u nju i kad sam vidio kakva je iznutra odmah van ko da je stoo vrgova u njoj. Kaze frend provazaj je jednom. Ma rekoh hvala iznutra mi nejde i nejde. Izvana je bomba ali to nije to. Nemogu drugi uzivati a ja unutra da se patim :)), no no, a na 159 uzivaju svi :)).

To ti je taj efekt o kojem sam pisao. Meni je unutra bila gora od Brava kad sam prvi put sjeo, konzole ni nema, sve retro, ono .... bezveze nekako. Sad kad sjednem u bilo koji drugi auto mi je dosadan. 159 ima super interijer, pravi vozački i sjest iz nje u Giuliettu je šok. Samo kaj je meni, sada, unutra u Giulietti bolje. Oni prekidači klime su mi savršeni, radio super izgleda, oni gumbići ... ma sve .....

Jedino .... a to ti je u modernom autu loše, mjesta za neki ekran nema, pa su stavili navigaciju gore u onaj pretinac di sad držim ENC. Pre retro je i za faking navigaciju .....

Stvar navike ..... kad se na nešto navikneš sve gledaš po tome, a obzirom da 159 ima stvarno dobar interijer teže si i priviknuti na nekaj drugo, kako je i meni sad manje više 99% auta unutra dosadno, sve je na istu foru .... čak bi i preživio kaj je navigacija gore, samo da nije dosadno.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #29 u: 17-11-2012, 22:22:07 »
Malo san bacio oko na slike ...

(od kolege Olivera - valjda se neće ljutit)

...