Bok svima
Skraceno sto trazim je zadnji paragraf

Dakle, kupujem svoj prvi auto. Oduvijek mi se svidaju Alfe i Honde i s obzirom na to da Honda nema nista zanimljivo u razdoblju od 2000 pa do crva koji mi je preskup, nemam uopce dileme sto cu uzeti, barem sto se proizvodaca tice. Uzeo bih ili Alfu 147 jtd ili 156 jtd. Ne raspolazem visokim budzetom, placam gotovinom, nikako kredit jer sam opterecen drugim stvarima. U mom su cjenovnom rangu modeli proizvedeni od 2003. do 2005. godine.
E sad, koliko je pametno uopce kupovati auto star skoro 10 godina i ocekivati od njega da nece biti problema, barem ne nekih nerealno visokih. Uz redovni servis da godisnje na kvarove ne ode sad, sta ja znam, 4000 kn, ako se u pricu stave svi parametri, pa cak i od dobrog tvornickog primjerka pa nadalje?
U oglasniku vidim par zanimljivih primjeraka, ali nisam mehanicar, nemam iskkustva s kvarovima i prepoznavanjem potencijalnih zajeba treba mi netko tko na forumu slovi za strucnjaka da mu platim i povedem ga da pogleda svaku potencijalnu kupnju. Takoder, ako znate nekog da prodaje svoju alfu koja je bila dobar primjerak, recite. BTW, je l' tocna informacija da mozete zapisati neciju registraciju i na tehnickom provjeriti broj kilometara u zadnjih 8 godina, ili koliko vec?
Hvala