17-04-2026, 10:41:46

Autor Tema: Kupovina: Alfa MiTo  (Posjeta: 45533 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline donde

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • bruuum
    • Umag
    • Umag
Kupovina: Alfa MiTo
« u: 08-07-2012, 02:31:53 »
u potrazi sam za novom alfom,
trazim GT dizelasa, ali ova mito mi je upala u oko, malo mi je previse za rastegnut se ali mi se oprema svida
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-mito-1.4-t-jet-sport-oglas-5285397
sta mislite je to puno para za taj auto, ne mogu se orijentirat jer ih je malo polovnih
i dali zna netko sta o tom autu
hvala
« Zadnja izmjena: 10-07-2012, 22:03:56 od a.m.alfa »

jan

• Gost
Odg: Kupovina: Alfa MiTo
« Odgovori #1 u: 19-01-2013, 17:25:28 »
imam puno pitanja pa ću početi ovdje. nisam expert pa odmah molim razumijevanje :hvala:

dakle, trenutno vozim alfu 147 jtd 115 ks, 2002. god i htio bi ju zamijeniti ove godine. auto mi po voznim performansama, veličinom pa i potrošnjom sasvim odgovara. radim između 15 i 20k km godišnje, osvino o lokaciji na kojoj radim, uglavnom radim gradske vožnje, centar ili bliža okolica zg i nekoliko putovanja godišnje po zemlji i bližem inozemstvu. možda bi čak stavio nagalsak na ovaj drugi dio, jer mi je važnije tada imati dobar auto nego po gradu.

za auto mogu izdvojiti nekih 10 k EUR, pregledavam nekih mjesec dana sve redom i ipak se vraćam na MiTo, za mene možda broj premali auto (prije 3 god samo sjeo u njega, nisam vozio), ali bi lakše pristao na takav kompromis nego da kupim npr Astru/Megane/308. za Guliettu neam para. razmišljao sam ponovo o 147 mlađoj 5-6 godina, ali bi ipak veću promjenu. Inače auto želim zamijeniti jer je prešao 10god.... nemam neki drugi poseban razlog tako da mi nije jako hitno

prvo mi je pitanje koji MiTo?! ne kužim se dovoljno, nisam ni vozio dosta auta da mogu razlučiti, kojeg bi Mita preporučili s najsličnijim performansama mojoj 147ci? je li netko vozio ili netko može usporediti na temelju brojki

pretpostavljam da bi bio jtdm 1.6 120 ks?!
bi li imalo smisla ići na benzin, 1.4 s 95ks mi djeluje malo (može li netko procijeniti u usporedbi s mojom 147?) a strah me potrošnje ovog od 155 ks po gradu iako mi ne djeluje puno nekih 8l/100 km, ako je to točno?

i možda najvažnije, gdje kupiti auto. na oglasnicima su rijetki primjerci, do AC još nisam otišao iako ne bi niti htio kupiti kod njih (kupio kod njih auto, došao po preporuci, spreman platiti više, ali da znam što dobivam pa su mi opet sakrili par stvarčica - srećom ne bitnih i napravili su mi jedan fin servis, prvi i zadnji).

ima netko isksutva s kupnjom u salonima u Italiji ili Njemačkoj. spreman sam platiti nekom da mi doveze auto, ali bi ipak htio ići tamo i odabrati auto u živo. ovo mi je posebno zanimljiva opcija nakon ulaska u EU kada će nameti biti znatno manji, a i auta su tamo jeftinija i što je najvažnije izbor puno veći. možda se netko od forumaša bavi uvozom po narudžbi?

kojeg bi MiTa uzeli da ste u mojoj koži  :thanks

Offline gtv625

• Pripravnik
  • **
    • Kukljica
    • Stara Frajla Kukljica
« Odgovori #2 u: 19-01-2013, 17:44:26 »
u karlovcu u autohrvatskoj imaš jedog 1.6 jtdm, ja sam uzeo istog takvog samo 2009.godište kod njih na proljeće prošle godine i do sada sam prošao 30000km. jedina zamjerka je električni volan koje je malo bezosječajan ali to je i tako sve slično kod novih auta.   

Offline damir 166

• Starosjedioc
  • 166 2.4 JTD 20 V
    • Domaljevac, BIH
« Odgovori #3 u: 19-01-2013, 18:03:07 »
ovaj mitač je prejeben,ne vjerujem da ćeš tu pogriješiti ako ga uzmeš,samo mislim da mu je cijena malo veća,a s obzirom da je u fullu to je to.sretno sa kupovinom

jan

• Gost
« Odgovori #4 u: 19-01-2013, 18:44:29 »
mene više muči kojeg uzeti, jer pojma nemam koji bi drugi auto uzeo

pretpostavljam da će biti više od 10 k EUR, ali 1-2 pa i 3 više manje

uostalom, nadam se da neće ni moj otići zabadava, a to mi je neki ''višak'', kojeg neću uračunavati dok ga ne prodam

jan

• Gost
« Odgovori #5 u: 19-01-2013, 18:46:03 »
u karlovcu u autohrvatskoj imaš jedog 1.6 jtdm, ja sam uzeo istog takvog samo 2009.godište kod njih na proljeće prošle godine i do sada sam prošao 30000km. jedina zamjerka je električni volan koje je malo bezosječajan ali to je i tako sve slično kod novih auta.

ima ga negdje na netu?

Edit:

našao ga, Alfa boje Golfa, ne želim biti isključiv jer kupujem rabljeni auto, ali bi crni ili crveni, eventualno bijeli

inače, primjetio sam da kako rijetki jtdm imaju automatsku klimu i komande na volanu, koji je razlog?
« Zadnja izmjena: 19-01-2013, 18:57:54 od jan »

Offline SZ

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.4 JTD 133KW
    • Teslić, BiH
clausula intabulandi

Offline gtv625

• Pripravnik
  • **
    • Kukljica
    • Stara Frajla Kukljica
« Odgovori #7 u: 19-01-2013, 19:17:09 »
Biće da je ovaj:
http://autohrvatska.hr/automobili/rabljena-vozila/dostupna-vozila/alfa-romeo-mito-16-jtd-7108-78/
navikneš se na boju samo da je auto ukupno dobro (i moja je iste boje). a to sa klimom i volanom jer je taj primjerak kao i moj, oprema distinctive za talijansko tržište. ostalu svu elektroniku ima

Offline gtv625

• Pripravnik
  • **
    • Kukljica
    • Stara Frajla Kukljica
« Odgovori #8 u: 19-01-2013, 19:21:03 »

jan

• Gost
« Odgovori #9 u: 19-01-2013, 19:57:11 »
kužim vidio, nego me zanima vani je puno veći izbor, raznih primjeraka dosta jeftinije.
znam da je rizik ici vani i kupovati, ali kao da je tu neka garancija?
šta ekipa ovdje misli o tom

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #10 u: 19-01-2013, 20:25:13 »

jan

• Gost
« Odgovori #11 u: 20-01-2013, 15:21:00 »
primjetio sam tog. hvala za dodane info

Angie

• Gost
« Odgovori #12 u: 18-04-2013, 12:52:25 »
Bok ekipa,

treba mi pomoć vlasnika MiTa, ili vas koji imate iskustva s ovim modelima.

Planiram u skorije vrijeme kupiti rabljeni MiTo, ali još uvijek nisam odlučila koji motor mi se više sviđa, odnosno s obzirom na moje navike koji bi mi više odgovarao.

Radit ću dosta kilometara s autom, gradske i međugradske vožnje (autoceta jako malo-samo za dulje relacije im godišnji...iako više volim staru cestu do mora :))...zato mi je bitna i potrošnja. S obzirom da proizvođači imaju tendenciju uljepšavati brojke oko potrošnje, nekako sumnjam da benzinca sa 155KS mogu dobiti ispod 10L/100km po gradu.

Prije nekih godinu i pol isprobala sam benzinca, ali na žalost nisam imala dovoljno vremena da ga fakat isprobam kako treba, tako da DNA nisam iskusila kako treba (kad vam prodavatelj da auto za krug oko zgrade...pa ako ne želite zgaziti klince iz susjedstva ne preostaje nego polako)  :wal:

Dizelaša nisam uspjela nigdje isprobati, a htjela bi jer sam čitala recenzije i čula svakakve priče da je trom, da je pretežak, da ne mrda s mjesta...realno za mene su to gluposti, jer je to mali auto, lagan, sportski s dizelskim konjima i više Nm od benzinca. Privlači me i jer manje troši, a i već sam imala dizelsku Alfu (159 2,4 Jtdm...znam, znam, nije isto...ali svejedno). Volim zvuk dizelske turbine...ne mogu si pomoći, ima nešto u onom cczzz zvuku  :hap: a još kad je Alfa u pitanju gdje mi i od dizajna zastaje dah, e to je već special experience za mene. Također ako usporedim svoj nekadašnji službeni Polo koji je na 1,6 TDI motoru imao 75 KS, zatim također moj trenutni službeni Caddy 1,9 TDI sa 75 KS koji fakat iznenađuju...mislim si, pa kako da Alfa 1,6 JTDM sa 120 KS ne mrda smjesta?? Nemoguće!

Što se benzinca tiče njemu me privlači i cijena, naravno, uvijek je niža...s najčešće manje kilometara (da li zbog potrošnje ili...) i bogatija oprema, jer kad već odvajam novce za auto hoću da ima što više opreme. S obzirom da planiram kupiti rabljeni auto 2008/2009. treba mi savjet na što u slučaju MiTa moram obratiti pažnju...koliko sam uspjela vidjeti nema baš nezadovoljnih vlasnika MiTa...barem ne onih koji su kupili auto u salonu, nov.

Nakon muke Isusove s rabljenom 159-om koju smo muž i ja kupili prije 3 godine, sada sam možda paranoidno oprezna kod MiTa, ne znam da li je to opravdano ili ne, ali eto...želim se što više informirati prije nego i kupim auto.

Stoga ste svi dobrodošli podijeliti svoja iskustva, savjete, prijedloge što se tiče ove moje dileme...svakako bi voljela čuti postojeće vlanike MiTa, da li ste imali dilemu dizel ili benzinac...i s kojim ste se kvarovima/troškovima do sada susreli?

Thanx unaprijed :)
« Zadnja izmjena: 18-04-2013, 12:57:09 od Angie »

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #13 u: 18-04-2013, 13:54:22 »
Glasam za benzinca, ljepše se vozi, lakši je, prednji ovjes je manje opterećen, bolji zvuk, točnije zvuk koji doliči alfi :craz

jedini dizel koji bi mogao zamislit u alfi je 2.4 je sa jednim cilindrom više nije tako traktroski zvuk.

Šta je bilo sa 159-kom? :craz Model sa 147kw?
« Zadnja izmjena: 18-04-2013, 13:55:43 od plavi156 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Angie

• Gost
« Odgovori #14 u: 18-04-2013, 14:10:27 »
Bok, hvala naodgovoru :)

159 je bila sa 147 kw, pravi gušt za voziti, visoka razina opreme...ali fantomski kvarovi kojima smo ulazili u trag su ju učinili jako skupom za održavanje, ali to nije razlog zašto smo je u konačnici prodali, već smo trebali financijsku injekciju za uložiti u privatan posao. Rezonirali smo da je ulaganje u posao dobra investicija, pa kasnije opet Alfa dolazi na red :)

Što se tiče MiTa, da...i meni je bitan užitak vožnje, jako, ali kako nisam baš laka na gasu bojim se da bi potrošnja divljala...jer kad bi muž vozio 159-ku trošila je 9,5-1,0 l/100km po gradu, a kad bi ju ja vozila ispod 10 nije padala. Tako da znam da neću nježno voziti MiTa, jer na koncu Alfa i nije za nježnu vožnju...da to hoću kupila bi Sparka  :hehe:

Mislim da moram naćii isprobati dizelaša, pa onda opet benzinca, ali ovaj put na nekoj cesti gdje ih se može stisnuti i isprobati DNA kako treba  :party

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #15 u: 18-04-2013, 14:19:47 »
Pa zato sam i pitao da li je model sa 147kw, svi su manje više imali dosta problema sa njim, dok je u 154kw verziji to sve ispravljeno...šteta, a odličan auto inače.

Što se tiče mita da, najbolje da probaš jednog i drugog i vidiš koji ti više paše. Jer ovako na forumu će ti svatko dat svoje individualno mišljenje pa ćeš na kraju možda biti i zbunjenija nego u samom startu ::)
« Zadnja izmjena: 18-04-2013, 14:20:19 od plavi156 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Anton

• Gost
« Odgovori #16 u: 18-04-2013, 16:48:43 »
Nazalost s obzirom kako ces koristiti auto, odabir nije stvar afiniteta, vec potrebe...!
Vozio sam t-jet mita sa 155 ks i to se fino vozi, medutim tebi je to nepotrebno, vozit ces se po gradu.
Ako je prodaja 159-tke bila iskljucivo ekonomska racunica, onda nek i kupnja mita bude u tom tonu.
Razlika u potrosnji od 3/4 litre na 100 km, pa ubaci koliko vozis godisnje...
Matematika je egzaktna znanost. Nazalost.

Offline hanz111

• Sa stažom
  • Giulia 2.2 JTDM
    • Križevci
« Odgovori #17 u: 18-04-2013, 20:22:28 »
Bok ekipa,

treba mi pomoć vlasnika MiTa, ili vas koji imate iskustva s ovim modelima.

Planiram u skorije vrijeme kupiti rabljeni MiTo, ali još uvijek nisam odlučila koji motor mi se više sviđa, odnosno s obzirom na moje navike koji bi mi više odgovarao.

Radit ću dosta kilometara s autom, gradske i međugradske vožnje (autoceta jako malo-samo za dulje relacije im godišnji...iako više volim staru cestu do mora :))...zato mi je bitna i potrošnja. S obzirom da proizvođači imaju tendenciju uljepšavati brojke oko potrošnje, nekako sumnjam da benzinca sa 155KS mogu dobiti ispod 10L/100km po gradu.

Prije nekih godinu i pol isprobala sam benzinca, ali na žalost nisam imala dovoljno vremena da ga fakat isprobam kako treba, tako da DNA nisam iskusila kako treba (kad vam prodavatelj da auto za krug oko zgrade...pa ako ne želite zgaziti klince iz susjedstva ne preostaje nego polako)  :wal:

Dizelaša nisam uspjela nigdje isprobati, a htjela bi jer sam čitala recenzije i čula svakakve priče da je trom, da je pretežak, da ne mrda s mjesta...realno za mene su to gluposti, jer je to mali auto, lagan, sportski s dizelskim konjima i više Nm od benzinca. Privlači me i jer manje troši, a i već sam imala dizelsku Alfu (159 2,4 Jtdm...znam, znam, nije isto...ali svejedno). Volim zvuk dizelske turbine...ne mogu si pomoći, ima nešto u onom cczzz zvuku  :hap: a još kad je Alfa u pitanju gdje mi i od dizajna zastaje dah, e to je već special experience za mene. Također ako usporedim svoj nekadašnji službeni Polo koji je na 1,6 TDI motoru imao 75 KS, zatim također moj trenutni službeni Caddy 1,9 TDI sa 75 KS koji fakat iznenađuju...mislim si, pa kako da Alfa 1,6 JTDM sa 120 KS ne mrda smjesta?? Nemoguće!

Što se benzinca tiče njemu me privlači i cijena, naravno, uvijek je niža...s najčešće manje kilometara (da li zbog potrošnje ili...) i bogatija oprema, jer kad već odvajam novce za auto hoću da ima što više opreme. S obzirom da planiram kupiti rabljeni auto 2008/2009. treba mi savjet na što u slučaju MiTa moram obratiti pažnju...koliko sam uspjela vidjeti nema baš nezadovoljnih vlasnika MiTa...barem ne onih koji su kupili auto u salonu, nov.

Nakon muke Isusove s rabljenom 159-om koju smo muž i ja kupili prije 3 godine, sada sam možda paranoidno oprezna kod MiTa, ne znam da li je to opravdano ili ne, ali eto...želim se što više informirati prije nego i kupim auto.

Stoga ste svi dobrodošli podijeliti svoja iskustva, savjete, prijedloge što se tiče ove moje dileme...svakako bi voljela čuti postojeće vlanike MiTa, da li ste imali dilemu dizel ili benzinac...i s kojim ste se kvarovima/troškovima do sada susreli?

Thanx unaprijed :)
Ja ti prodam svojeg. Kvarova nema nikakvih, ide bolje od 159-ke koju si imala, po gradu trosi 9 litara, na otvorenom 7.
Sto se tice dileme benzin/diesel, ja je nisam imao jer je benzinac bolji u svakom pogledu
Znaci, bolje performanse, bolji zvuk, bolje kocnice uz potrosnju koja je mozda za litru, dvije veca.  :ok:

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #18 u: 18-04-2013, 20:30:10 »
Nazalost s obzirom kako ces koristiti auto, odabir nije stvar afiniteta, vec potrebe...!
Vozio sam t-jet mita sa 155 ks i to se fino vozi, medutim tebi je to nepotrebno, vozit ces se po gradu.
Ako je prodaja 159-tke bila iskljucivo ekonomska racunica, onda nek i kupnja mita bude u tom tonu.
Razlika u potrosnji od 3/4 litre na 100 km, pa ubaci koliko vozis godisnje...
Matematika je egzaktna znanost. Nazalost.

u potpunosti se slažem, ali budimo realni, dizeli su kudikamo skloniji problemima - zakon stohastičke matematike - što je broj varijabli u sustavu veći sustav je kompleksniji tj. teži kaosu - drugim riječima dizel će prije imati problema sa diznama, senzorima, turbinom, zamašnjakom itd itd...što onda znače te 2-3 litre više? ništa, s njima se u startu pomiriš i bok.

Da se razumijemo, nisam dizelofob (osim možda u alfi :hehe: ) ali kad se kupuje rabljeni onda bi definitivno išao na benzin.
« Zadnja izmjena: 18-04-2013, 20:31:09 od plavi156 »

Angie

• Gost
« Odgovori #19 u: 18-04-2013, 21:15:04 »
Hvala svima na pomoci :)
Da, moram jos probati dizelasa, ali poznavajuci sebe mislim da mi ipak nece biti presudna matematika, nego osjecaj za volanom. 159-ka je bila ekonomska racunica, ali zbog kvarova  (u 6 mjeseci otisao nam je jedan ventil, cistili su nam usisnu grano, a vrhunac svega je bio regulator protoka zraka koji nam je izazvao sijede u kosi!!)...pa kad smo pokretali svoj posao bilo je logicno prodati auto jer su velike zivotne odlukebile u pitanju.

Sada je nesro drugacija prica, ovaj auto je bas za mene, ja cu ga voziti, i hocu da bude  po mojoj mjeri. E sad navozila sam se svakakvih auta u zivotu, benzinci su prevladavali, ali nikad turbak.

Mislim da ce na kraju ipak biti benzinac, ali ipak zelim probati i dizela da budem ziher. Ipak ce nesto vise biti medjugrqdke voznje od gradske pa mialim da mi ta koja litra vise nece tesko padati. Bitno mi  je da ne trosi visod 10l po gradu...ak je tako onda nema dvojbe vise :)

Hanz thanx, javim ti se na pp.

Offline hanz111

• Sa stažom
  • Giulia 2.2 JTDM
    • Križevci
« Odgovori #20 u: 18-04-2013, 22:14:06 »
Hvala svima na pomoci :)
Da, moram jos probati dizelasa, ali poznavajuci sebe mislim da mi ipak nece biti presudna matematika, nego osjecaj za volanom. 159-ka je bila ekonomska racunica, ali zbog kvarova  (u 6 mjeseci otisao nam je jedan ventil, cistili su nam usisnu grano, a vrhunac svega je bio regulator protoka zraka koji nam je izazvao sijede u kosi!!)...pa kad smo pokretali svoj posao bilo je logicno prodati auto jer su velike zivotne odlukebile u pitanju.

Sada je nesro drugacija prica, ovaj auto je bas za mene, ja cu ga voziti, i hocu da bude  po mojoj mjeri. E sad navozila sam se svakakvih auta u zivotu, benzinci su prevladavali, ali nikad turbak.
Mislim da ce na kraju ipak biti benzinac, ali ipak zelim probati i dizela da budem ziher. Ipak ce nesto vise biti medjugrqdke voznje od gradske pa mialim da mi ta koja litra vise nece tesko padati. Bitno mi  je da ne trosi visod 10l po gradu...ak je tako onda nema dvojbe vise :)

Hanz thanx, javim ti se na pp.

:ok:

Offline kovac.01

• Na probi
  • *
  • AR MiTo
    • Zagreb
« Odgovori #21 u: 08-05-2013, 19:54:00 »
 :mah:
evo ti friško iskustvo iz prve ruke.

vozio sam do prije 10-tak dana 147, 1.9 jtd, 115 ks, 2003. godina.. imao sam je nekih 5 godina, bio sam ful zadovoljan, gušta u vožnji super, dovoljno snage, mala potrošnja... što se tiče potrošnje:
AR 147 1.9 JTD 115 Ks: magistrala (ZG-RI) 6,5 l, autocesta (150-180 km/h): 8,1 l, grad (ljeto/zima): 7,7/9,1
MiTo 1.4 TB 120 Ks, magistrala (ZG-RI) 7,5 l, autocesta (140-170 km/h): 9,5 l, grad: 8,9l

odlučio sam zamijeniti auto, giulietta mi bila preskupa, i nakon puno kalkuliranja ostao samo MiTo. Gledao sam dizela u AH u Karlovcu, 1.6 JTD 120 Ks. napravio probnu vožnju, i autu mi nikako nije sjeo. motor je jako bučan (izolacija na mitu i nije nešto), oprema na dizelu je najčešće siromašna, auto je imao ručnu klimu, nije ima ESP, nije imao naslon za ruke, i imao je sive siceve, bez ikakvog bočnog držanja. nakon 147 mi je bilo čudno voziti ovaj dizel, stavrno dijeluje tromo, drugačije je skroz podešena krivulja momenta nego na 147 dizelu, i jako je glasan i vibracije su jake...
 nakon toga sam išao probati MiTo 1.4 TB 120 Ks, sport oprema..skroz drugačiji osjećaj vožnje. fra sportski scieva, rosso, dijelom crveneboje, hrpa opreme (tempomat, dvozonska klima, ESP, i hrpa drugih stvari) i oduševio sam se.. preko 3600 okretaja zvuk motora postaje mrak (sada mi uopće ne smeta slabija zvučna izolacija).. uglavnom skroz sam se oduševi.. zabavan auto za voziti.. a skoro dam nakon što sam probao dizel odustao od mita. na kraju sam kupio ovaj mito benzinac sa 120 ks. potrošnja je u granicama očekivane.. auto ide super, jedina zamjerka što čak i u dynamic modu servo prilično bezosjećajan, volan jhe kod 147 bio puno bolje..

ako hoćeš provozati mita, napraviti krug, možemo se dogovoriti...

Offline kovac.01

• Na probi
  • *
  • AR MiTo
    • Zagreb
« Odgovori #22 u: 08-05-2013, 19:55:28 »
i još jedna dopuna.. nevedena potrošnja u gradu i autoputu pri relativno nežnjoj vožnji....

Offline fran_zgb

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #23 u: 07-12-2014, 22:13:52 »
Pozdrav svima, molio bih brzu informaciju ako je moguće
zagrijao sam se za ovaj auto:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-mito-1.3-jtdm-oglas-13273608

kakve su te alfe mito? motor bi trebao biti ok, ali elektronika?

Hvala puno svima,
Fran

Offline ivan149

• Ovisnik o alfistima
  • 159 2,4, 159 2,4sw gtv 3.0 V6 turbo
    • BiH
« Odgovori #24 u: 31-01-2015, 23:43:30 »
Kao sto rekoh u planu je kupovina MiTa u sljedecih pol godine, sad par pitanja, posto se nisam nesto posebno interesovao za doticnog.
Znaci preporuka motora za teske pocetnike, odnos ulozeno dobiveno, snaga nije presudna, jer ce ga voziti mladje osobe njeznijega pola.
Na sto posebno obratiti paznju isl.
Hvala unaprijed
#drobipare

Offline rekmi

• Na probi
  • *
  • 156 TS + Punto mk1 75
    • Varaždin
« Odgovori #25 u: 18-05-2015, 11:44:16 »
Pozdrav svima.

Eto, odlučio sam se za kupnju Alfe Mito, 1.4 TB 120 ks. Dvojio sam između 80 ks i 120 ks ali ipak sam se odlučio za 120 (za sad) da mi nebude kasnije žao. Zanima me dali ima netko iskustva sa tim motorom, održavanje i trajnost!? Mito koji mi je zapeo za oko je 2011. god, 88 000 km cijena oko 10 000 eura, kupljen i održavan u Autocommerc-u. vozim 156 1.8 ,već 14 godina sve 5, a uvijek sam imao neku averziju prema turbo benzincima malog obujma i puno konja i njihove trajnosti ali s vremenom sam uspio promijeniti mišljenje, vidim da ih dosta ima i da su dosta popularni motori....želim isključivo mito benzin. Ima netko da ukaže na neki česti problem!? Mislio sam auto odvesti na komplet dijagnostiku ukoliko će prodavač to dozvoliti.

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #26 u: 18-05-2015, 11:55:45 »
nemaš greške...stari FIRE s turbom  - NEPODERIVO
MiTo

Offline rekmi

• Na probi
  • *
  • 156 TS + Punto mk1 75
    • Varaždin
« Odgovori #27 u: 18-05-2015, 12:04:28 »
hvala, takve stvari volim čuti :-) a zašto je ova verzija sa 120 ks jedina sa 5 brzina?

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #28 u: 18-05-2015, 14:12:46 »
zato da ako hoćeš 6 brzina kupiš skuplji 155ks. :hap:
MiTo

Offline rekmi

• Na probi
  • *
  • 156 TS + Punto mk1 75
    • Varaždin
« Odgovori #29 u: 18-05-2015, 14:34:35 »
ovu koju sam našao od 120 ks je među skupljima u oglasniku, čak i od 155 ks. trajnost motora je jedini razlog zbog kojeg biram 120...nadam se da ima nekakve veze sve to skupa