Bok ekipa,
treba mi pomoć vlasnika MiTa, ili vas koji imate iskustva s ovim modelima.
Planiram u skorije vrijeme kupiti rabljeni MiTo, ali još uvijek nisam odlučila koji motor mi se više sviđa, odnosno s obzirom na moje navike koji bi mi više odgovarao.
Radit ću dosta kilometara s autom, gradske i međugradske vožnje (autoceta jako malo-samo za dulje relacije im godišnji...iako više volim staru cestu do mora

)...zato mi je bitna i potrošnja. S obzirom da proizvođači imaju tendenciju uljepšavati brojke oko potrošnje, nekako sumnjam da benzinca sa 155KS mogu dobiti ispod 10L/100km po gradu.
Prije nekih godinu i pol isprobala sam benzinca, ali na žalost nisam imala dovoljno vremena da ga fakat isprobam kako treba, tako da DNA nisam iskusila kako treba (kad vam prodavatelj da auto za krug oko zgrade...pa ako ne želite zgaziti klince iz susjedstva ne preostaje nego polako)

Dizelaša nisam uspjela nigdje isprobati, a htjela bi jer sam čitala recenzije i čula svakakve priče da je trom, da je pretežak, da ne mrda s mjesta...realno za mene su to gluposti, jer je to mali auto, lagan, sportski s dizelskim konjima i više Nm od benzinca. Privlači me i jer manje troši, a i već sam imala dizelsku Alfu (159 2,4 Jtdm...znam, znam, nije isto...ali svejedno). Volim zvuk dizelske turbine...ne mogu si pomoći, ima nešto u onom cczzz zvuku

a još kad je Alfa u pitanju gdje mi i od dizajna zastaje dah, e to je već special experience za mene. Također ako usporedim svoj nekadašnji službeni Polo koji je na 1,6 TDI motoru imao 75 KS, zatim također moj trenutni službeni Caddy 1,9 TDI sa 75 KS koji fakat iznenađuju...mislim si, pa kako da Alfa 1,6 JTDM sa 120 KS ne mrda smjesta?? Nemoguće!
Što se benzinca tiče njemu me privlači i cijena, naravno, uvijek je niža...s najčešće manje kilometara (da li zbog potrošnje ili...) i bogatija oprema, jer kad već odvajam novce za auto hoću da ima što više opreme. S obzirom da planiram kupiti rabljeni auto 2008/2009. treba mi savjet na što u slučaju MiTa moram obratiti pažnju...koliko sam uspjela vidjeti nema baš nezadovoljnih vlasnika MiTa...barem ne onih koji su kupili auto u salonu, nov.
Nakon muke Isusove s rabljenom 159-om koju smo muž i ja kupili prije 3 godine, sada sam možda paranoidno oprezna kod MiTa, ne znam da li je to opravdano ili ne, ali eto...želim se što više informirati prije nego i kupim auto.
Stoga ste svi dobrodošli podijeliti svoja iskustva, savjete, prijedloge što se tiče ove moje dileme...svakako bi voljela čuti postojeće vlanike MiTa, da li ste imali dilemu dizel ili benzinac...i s kojim ste se kvarovima/troškovima do sada susreli?
Thanx unaprijed