14-10-2019, 05:32:06

Autor Tema: Problem kod instalacije radia (147-ica)  (Posjeta: 1284 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ftfool

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 257
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • trenutno bez alfe :(
    • Bjelovar / Zagreb
Problem kod instalacije radia (147-ica)
« u: 07-04-2012, 18:11:38 »
evo uzeo ja radio od evo forumskog kolege, i danas fino poslje posla se bacio na instalaciju njega...
sav sretan, kad ono sljedeći problem...

prvo se namučio oko toga da radio upalim, malo zezancije oko napajanja (konektori između EURO i ISO (ili kak se to već zove) kablovinja...
i radio konačno proradi, i ja sve posložio i fiksirao... i krenem da se provozam a kad imam što vidjet. Ventilacija ne radi, svjetla ne rade (ni u kabini ni farovi), a upalila se kontrolka od ABS-a i ručne...
hmmmmm... fora.... idem sve pregledat i ono zviznuo jedan osigurač, ok, probam opet, ventilacija proradila, sve ostalo nula bodova... upalim auto, a ono ni obrtomjer ne radi, a kontrolke i dalje svijetle...

i idem ja pokušat odpojit radio i kad ono sve čudom proradi, pa čak i prikaže vanjsku temperaturu... spojim radio natrag sve isto...

uglavnom isti radio s istim rasporedom konekcija je bio instaliran u đurđi... i s istim tim kablovima prebačeno samo kod mene u 147-icu...

pa ima netko možda da je imao sličan problem, ili barem da ima rješenje kako to rješiti, jer hoću da slušam konačno CD u autu...  :craz
 

Offline LOŠA

  • Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4226
  • Karma: 144
  • Spol: Muški
  • AR 146 TD, AR 156 JTD 16V M-JET, AR Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #1 u: 07-04-2012, 18:41:30 »
Pretpostavljam da si u 147 stavio radio radio iz 156 Giugiaro ?

Ako je tako vjerovatno te muče CAN linije (147 ima CAN bus i BodyComputer, a 156 ne).
- probaj iz ISO konektora maknuti žice CAN-A i CAN-B pa možda proradi normalno.
- 156 ima posebne žice za osvjetljenje i automatsko paljenje kod paljenja auta (instalacija na 147 to nema) pa ti to neće raditi.

Offline daniels1001

  • Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 1983
  • Karma: 93
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #2 u: 07-04-2012, 18:43:48 »
neeee, radio je bio u mojoj. redizajn.
i radio bez ikakvih padova napona.
jeli moguće da je osigurač za radio slab? recimo da je od 10 a treba od 25  :?:
 

Offline ftfool

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 257
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • trenutno bez alfe :(
    • Bjelovar / Zagreb
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #3 u: 07-04-2012, 18:47:02 »
Pretpostavljam da su u 147 stavio radio radio iz 156 Giugiaro ?

Ako je tako vjerovatno te muče CAN linije (147 ima CAN bus i BodyComputer, a 156 ne).
- probaj iz ISO konektora maknuti žice CAN-A i CAN-B p amožda proradi normalno.
- 156 ima posebne žice za osvjetljenje i automatsko paljenje kod paljenja auta (instalacija na 147 to nema) pa ti to neće raditi.

e ovo je jako koristan podatak, vjerojatno tako nešto je, jer sam sada pokušao skinut komplentno napajanje (+) i tako spojit radio i isti jarac...

imaš možda negdje podatak koje su to žice? jer po tome ispada da mi na tom konektoru ostanu samo dvije žice (+ i -)

neeee, radio je bio u mojoj. redizajn.
i radio bez ikakvih padova napona.
jeli moguće da je osigurač za radio slab? recimo da je od 10 a treba od 25  :?:

ma da redizajn = Giugiaro .... idem se igrat.. hihihihi... možda još nešto skurim...  :hap:
 

Offline ftfool

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 257
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • trenutno bez alfe :(
    • Bjelovar / Zagreb
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #4 u: 07-04-2012, 19:46:31 »
radiiiiiiii... i radio i ostatak auta.. hihihihi...

samo cvicange i otišla žica na ISO konektoru od CAN-B, pošto CAN-A nije niti spojena....


loša...  :hello:  :care :care
ovo zaslužuje nekoliko pifica... a i onako sam neke već dužan...  :craz
 

Offline LOŠA

  • Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4226
  • Karma: 144
  • Spol: Muški
  • AR 146 TD, AR 156 JTD 16V M-JET, AR Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #5 u: 07-04-2012, 19:57:53 »
e ovo je jako koristan podatak, vjerojatno tako nešto je, jer sam sada pokušao skinut komplentno napajanje (+) i tako spojit radio i isti jarac...

imaš možda negdje podatak koje su to žice? jer po tome ispada da mi na tom konektoru ostanu samo dvije žice (+ i -)

ma da redizajn = Giugiaro .... idem se igrat.. hihihihi... možda još nešto skurim...  :hap:

Pretpostavljam da šeme više ne trebaš :hehe:

Bilo bi lakše da si nabavio radio baš od 147, imao bi sve funkcije i bolje se uklapa u armaturu.

Ali bitno da radi :ok:

Offline daniels1001

  • Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 1983
  • Karma: 93
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #6 u: 07-04-2012, 20:06:13 »
ne, ne. ne radi se o orginalnom radiju.

drugi, mp3 ovo-ono.
 

Offline LOŠA

  • Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4226
  • Karma: 144
  • Spol: Muški
  • AR 146 TD, AR 156 JTD 16V M-JET, AR Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #7 u: 07-04-2012, 20:09:25 »
ne, ne. ne radi se o orginalnom radiju.

drugi, mp3 ovo-ono.

A zooo

Ali opet po pitanju spajanja isti je problem (CAN), no bitno da je riješeno :ok:

Offline ftfool

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 257
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • trenutno bez alfe :(
    • Bjelovar / Zagreb
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #8 u: 07-04-2012, 20:11:44 »
Pretpostavljam da šeme više ne trebaš :hehe:

Bilo bi lakše da si nabavio radio baš od 147, imao bi sve funkcije i bolje se uklapa u armaturu.

Ali bitno da radi :ok:

a to stoji, ali nisam našao bio original a da čita mp3 (a bez toga nisam htio), a i ovaj mi je prva liga...
za sad koliko sam se malo igrao ima super zvuk, sad samo neki subić fali u gepeku...  :craz

a sad ovaj stoji kak stoji, do utorka kad moram pokupit onaj adapter pa ću se onda zezat s estetikom... :D
 

Offline daniels1001

  • Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 1983
  • Karma: 93
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #9 u: 07-04-2012, 20:14:45 »
je, radio je strasan, za njega definitivno fali sub, jer ima hrpu mogućnosti za ustimavanje zvuka...
 

Offline ftfool

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 257
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • trenutno bez alfe :(
    • Bjelovar / Zagreb
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #10 u: 07-04-2012, 20:26:30 »
je, radio je strasan, za njega definitivno fali sub, jer ima hrpu mogućnosti za ustimavanje zvuka...

to je sad sljedeće na rasporedu... nešto u ovakvom stilu ako nađem da mi netko napravi kutiju...
 

Offline sale 75

  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 7380
  • Karma: 242
  • Spol: Muški
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
Odg: problem kod instalacije radia (147-ica)
« Odgovori #11 u: 07-04-2012, 20:54:49 »
ubodna pila i 2m2 neke iverice,preko toga malo tapisona i voila,imaš kutiju  :)
 

Offline Sasa2019

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 3
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Varaždin
Problem
« Odgovori #12 u: 08-10-2019, 10:58:25 »
Narode imam mali problem,slazem muziku u autu i imam jednu zicu za koju neznam kam i od cega je pa ak neko zna

 

Offline IvanGT

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 5368
  • Karma: 66
  • Spol: Muški
  • GT 1.9 JTD
    • Zaprešić
Odg: Problem
« Odgovori #13 u: 08-10-2019, 11:02:37 »
komande na volanu za original radio.
 

Offline Sasa2019

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 3
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Varaždin
Odg: Problem
« Odgovori #14 u: 08-10-2019, 11:24:05 »
Zanimljivo jer nemam komande na volanu a orginalni radio je
 

Offline IvanGT

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 5368
  • Karma: 66
  • Spol: Muški
  • GT 1.9 JTD
    • Zaprešić
Odg: Problem
« Odgovori #15 u: 08-10-2019, 11:54:01 »
Možda, tj. vjerojatno je nekad bio volan s komandama na volanu...
Rijetko se dogodi da auto dođe s tim kablom a nema u opremi.
 

Offline willyz

  • Član Alfa Kluba 1
  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • *
  • Postova: 678
  • Karma: 5
  • Spol: Muški
  • 147 TS + LPG
    • Karlovac
    • moj hobi - galerija
Odg: Problem
« Odgovori #16 u: 08-10-2019, 12:52:29 »
ako ne misliš stavljati volan sa komandama, čupaj to van i šalji za Karlovac, meni treba da osposobim komande na volanu.
« Zadnja izmjena: 08-10-2019, 12:53:02 od willyz »
- It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses. - Hit it.

http://www.zippo-friends-croatia.com/galerije/willyz/index.php