ja konkretno imam Valeo pločice, promjenio prije 8mj. kad sam uzeo auto. diskovi su original, nisam ih mijenjao kad sam stavljao pločice. ugl. u početku je to škripalo ko ludo nakon par minuta vožnje, pogotovo kad se vozilo cca 90kmh i brže i skretalo (npr. ulazak u zavoje). kad su se "razradile", tj. prilagodile na diskove (pretpostavljam) škripanje je prestao i sve je ok. jedino se zna pojavit tu i tamo ako se žešće opali po kočnici (naglo kočenje) , ali kada se zaustavi na par min. da se auto "ohladi", škripanje nestaje. sve u svemu, ajmo reć da je ok, nije ništa kritično.

e sad, trebao bih uzet diskove, pa ne znam da li netko ima iskustva sa Valeo diskovima? tražim neko solidno rješenje, ništa ekstremno niti skupo (zapravo što jeftinije), a da je kvalitetno - ili bolje rečeno, nešto što će biti bolja solucija od sadašnjih diskova koji su, paa ajmo reć "pri kraju". to ne kažem ja, jer doista nemam primjedbi na kočenje, auto super koči, nego kad god odem na neki pregled auta, mehaničari kažu da su diskovi pri kraju pa gledam unaprijed za budućnost.