sa posudom od ulja za servo sam imao i ja problema, servu nije bilo ništa iako je na 1. izgledalo da je on prdnuo...
kod mafiaman-a sam pisao o tome; evo link i copy-paste...
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=44897.400 "morao sam i ja riješiti posudu, i to u zadru u "vaše auto"...
došao ja na vir 16.7 i već drugi dan havarija..išao u dućan i kad odjedanput počne
zujati servo, u tom sam trenutku mirovao u koloni...parkiram sa strane, dignem poklopac i imam
šta vidjet...ulje se slijeva oko čepa posude..šta sad pitam se ja, lijepo započeo godišnji ...
100 m ispred mene lokalni mehaničar, pozovem ga da baci pogled i da savjet..kad on ni 5 ni 6 i ispali
da mi je otišao servo i da se mogu tako voziti do zagreba, da mu nema pomoći...
vratim se u viksu, zovem bertol servis onak iz očaja misleći možda čujem nešto pozitivno, oni me upute
u vaše auto...zovem njih, lik me pita kakvi su simptomi i kaže da je 99% zaštopana posuda, ja sav sretan
al još me kopka onaj 1 %...doveo auto, oni s njim u garažu pa da utvrde 100% kvar...dijagnoza; servo neoštećen,
zaštopan filter u posudi na izlazu iz nje...auto sam morao ostaviti preko noći jer su posudu naručili u splitu, pa dok
dođe drugi dan će se riješiti...morao sam ići pješke od servisa dolje do plodina gdje sam čekao bus za vir pa sam si
nabio žulj veličine šljive...2 dana prije sam kupio nove pume pa je žulj bio cijena razrađivanja, al ono u pravi čas..
plovicu puta sam hodao ko gestapo i pričao sam sa sobom po cesti i sve to na + 40...
cijena zahvata je bila 700kn; 300kn posuda, 250kn ruke, 150kn 1l ulja...bolje to nego 4-5000 za servo + izmjena..
ono najbolje je, da mi je istekla garancija 15 dana prije i nisam se mogao isfurati na nju..još sam čuo da nisam
prvi, već 6-7 sa istom dijagnozom...veliki MINUS za alfu je što nisu napravili opoziv i to riješili o svoj trošak pošto je to
više tvornička greška..."