Ja sam ove godine bio na Monzi.
Bilo je super. Baš je bio pravi doživljaj koji se ne zaboravlja.
Dobili smo od jedne firme (poslovni partner) ulaznice i sve uključeno. Najsličnije GeneralTurist-ovim paketima, ali za nas je išao poseban bus. Znači, busom iz ZG, smještaj u okolici Milana, ulaznice za trening u subotu i kvalifikacije, ulaznice za utrku.
Bili smo na tribini 21c. Tribina pred zadnji zavoj (gdje dolaze sa najvećom brzinom). Ali naša nije bila natkrivena. Sa druge strane je ogroman videowall i sve se je vidjelo kao na TV.
Da idem ponovo uzeo bi ulaznice za startno-ciljnu ravninu. Navodno ima neka tribina sa koje se dobro vidi i prvi zavoj, ali se moraju dosta unaprijed kupiti karte.
Bili smo vezani za taj bus i da idem ponovo drukčije bi rasporedio vrijeme. Nismo Monzu (grad) ni stigli vidjeti. Bilo bi bolje da smo ujutro prošli malo po gradu, pa posle došli samo na kvalifikacije.
U subotu navečer smo otišli u vlastitoj organizaciji iz hotela do centra Milana. Ima bus koji imaju takvi hoteli organiziran.
Sama utrka je bila super, jedino nismo stigli na ono utrčavanje na stazu. Sa naših mjesta je ekipa krenula pola sata prije kraja utrke da bi se probili do podija, a mi smo morali direktno na ovaj bus. Tako da ako ideš u vlastitom aranžmanu, onda si možeš sve bolje organizirati.