Ne znam koliko ta frka oko bezbednosti ima veze sa brigom, vise cini mi se sa osiguranjem i odstetama koje bi morali platiti organizatori ili ko vec u danasnje vreme. Ranije se nikome nije sljivilo za to bas puno. Svakako bezbednost treba da bude na visokom nivou, eto Senna je izgubio zivot zbog gluposti, a opet i sam ugao udarca i jos nekih drugih sitnica je odlucilo takav ishod. Mislim, ne moze nista biti sigurno 100%, eto Massu je udario onaj sraf. Od 360 stepeni, bas je odabrao da otpadne pod tim uglom i udari ga u kacigu, bolesno...
Slazem se da nisu morali ograniciti broj setova guma za jedan vikend, moglo bi se vise eksperimentisati s njima i ne bi bilo tih bezveznih kalkulacija...
Drugo, ako neko napravi neku tehnicku inovaciju i bude bolji od ostalih, onda treba da uziva u onome sto je ucinio. Svoje dostignuce treba da patentuje u FIA-i i nakon nekoliko trka treba da bude dostupno ostalim timovima koji zele da to koriste, uz odrejenu nadoknadu recimo... Kao i kod lekova, ona firma koja izmisli lekovitu supstancu i prva je ponudi trzistu, ima pravo da 10 godina koristi monopol nad tim lekom. Kad prodje taj period, racuna se da su ulozena sredstva povracena i onda ostale kompanije mogu da prave isti taj lek. Naravno, u F1 bi taj period bio recimo 5 trka.
I jos jedna stvar, mozemo mi tupiti o ovome koliko god, sve je to politika i igra velikih brojki onih koje vode ovaj cirkus. Leba i igra za narod nikad dosta.