bok,evo iman jedan problem nemogu otkriti,šta mi zvecka iz prednjeg djela auta,znači di je motor,kad stisnem gas pri uzbrdici,i kad se optereti auto,čuju se ti zvuci,a dok voziš po pravcu sve 5,i u leru sve uredu.izludio sam više .promjenjen set kvačila .ali opet ista stvar.radi se o alfi 145 boxer 90 ks,95 godina.pomozite!!!!!!!!!
Pod 1. Provjeri si prednji nosač motora. Da se nije odljepio.
Pod 2. Šta se tiče homokinetičkih to ne možeš znati dok ne digneš auto na dizalicu jer ima unutarnji i vanjski pa se ne može otkriti ni na koji način ako ima malo lufta. Mora imati hebenog lufta da se otkrije u vožnji ili bilo kakvim metodama. To se može jedino kod auta koji imaju jedan homokinetički i sa druge strane križ kao fiksnu bazu.
Znači auto na dizalicu,jednom rukom pridržavaš kotač a drugom probaj okretat poluosovinu lijevo desno i odmah ćeš vidit jel ima lufta. Klackat će ti jako malo tak da se dobro koncentriraj.
Pod 3. Provjeri zategnutost šarafa na unutarnjem homokinetičkom gdje se spaja sa getribom, i vidi da li na svima ima ona podložna pločica u obliku polumjeseca. Moraš ih imati 6 komada po poluosovini jer jedna ide pod dva šarafa sa obje strane. Ako nje nema ne može se dovoljno stegnuti. I moraju sve matice biti sigurnosne. Ovo bi ti mogao biti problem 99%
Pod 4. Provjeri si lim koji spaja motor i getribu odozdola. Taj lim štiti da ne ulazi smeće unutar zamajca i seta kvačila. Možda nije stegnut pa zvoni kod ubrzanja. Teško da je ali možda.
Pod 5. Provjeri još jednom sve šarafe koji spajaju motor i getribu jer kažeš da ste mijenjali kvačilo. Također teško da je ali opet ono možda.
Znači obavezno provjeri ono pod 3 jer mislim da je tu problem zato što kad su poluosovine jednom u pokretu-brzini ne daju zvukove klackanja. Može jedino drhtat auto kao da guma nije u balansu na određenoj brzini zbog lufta ali nikakvih zvukova nema tipa klackanja i td, bilo brdo, spust ili ravnica. Zvuk se može javiti jedino pri jako malim brzinama kad naglo
pustiš gas.