05-10-2024, 05:20:56

Autor Tema: Alfa 145/6 Sistem upravljanja (servo pumpa, letva volana i sl.)  (Posjeta: 42800 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

JTD_Hunnter

• Gost
  • Trade Count: (0)
Servo volana...koliko vam je lagan servo na volanu na alfama 145/6?

Meni nije baš da je lagan servo, onak za motanje sa jednom rukom na mjestu se treba malo pomučiti, jest da je dosta direktan volan i to cijenim jako, ali bi li trebao biti lakši...

O curenju ulja nema ni govora, jer od kad sam je kupio do sada (15.000 km) nije mijenjano, a nije se pomaklo u razini ni za milimetar...
« Zadnja izmjena: 27-01-2015, 19:19:58 od a.m.alfa »

zoom156

• Gost
Meni je bio na 146 boxerici prilično lagan za okretanje, čak mi se nekad čini da je bio laganiji nego sad na 156-ici...sve jedna ruka, pa i na mjestu...ali neznam šta bi ti moglo štekat, ako je težak za okretanje... valjda će ti neki znalac dati bolji odgovor... :?:

Boxer

• Gost
Servo volana...koliko vam je lagan servo na volanu na alfama 145/6?

Meni nije baš da je lagan servo, onak za motanje sa jednom rukom na mjestu se treba malo pomučiti, jest da je dosta direktan volan i to cijenim jako, ali bi li trebao biti lakši...

O curenju ulja nema ni govora, jer od kad sam je kupio do sada (15.000 km) nije mijenjano, a nije se pomaklo u razini ni za milimetar...

Meni je na 145 bio težak dok sam je kupio i uskoro mi ej pumpa počela galamiti i otišla je, onda sam uzeo drugu od Brave i sve ok :ok:

JTD_Hunnter

• Gost
Meni je na 145 bio težak dok sam je kupio i uskoro mi ej pumpa počela galamiti i otišla je, onda sam uzeo drugu od Brave i sve ok :ok:

Jel moguće da je i do ulja u sustavu...onak prilično je crno, a trebalo bi biti cveno, jelte?

A kako ti je to počela galamiti, kako se to čuje...jel to ono jako zujanje, ili kao neko trokanje?

Meni malo zatroka samo u krajnjim položajima, do kraja kad ga odvrnem...

Boxer

• Gost
Moguće je i da je od ulja, probaj zamjenit :ok:

Ja sma neki dan marei zamjenio i preporodio se :ok: :ok:

AA-lfa

• Gost
meni je bivši vlasnik jednom nadolio ulje, i nalio ga je malo previše. otkad je auto kod mene (dakle oko zadnjih 21.000 km) se razina nije ni pomakla.
e, sad, jel teško...to je dosta subjektivan osjećaj. nekako mi se čini u zadnje vrijeme ide malo teže...ali možda mi se samo čini  :hap:
također, u krajnjim položajima čujem nekakvo lagano zujanje, valjda se pumpa davi  :rolll:

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
kod mene je ulje crveno, i volan je dosta lagan i lako se vrti na mjestu i nevide se tragovi curenja ulja.
savjet svima koji nisu znali, govore serviseri da je bolje lagano krenuti i vrtiti volan i nije preporučljivo na mjestu vrtiti volan jel se dosta napreže servo pumpa, zato je bolje lagano krenuti pa vrtiti volan  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

BigSaint

• Gost
Alfa ima daleko najmeč+kši volan od 10 auta koje sam vozio (za moj ukus čak i prelagan).
Ovo zujanje što AA spominje u mrtvim točkama se čuje i kod mene i zato ja nikada ne motam do kraja, te naravno da je bolje vrtiti volan kada se točkovi lagano kreću jer je onda i otpor puno manji pa pumpa puno manje trpi! :ok:

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
 kod mene je bilo lagano, ali kad sam prije neki dan promijenio amortizere, podmazao sam gornje ležajeve amortizera i sad je još lakše
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Boxer

• Gost
Alfa ima daleko najmeč+kši volan od 10 auta koje sam vozio (za moj ukus čak i prelagan).
Ovo zujanje što AA spominje u mrtvim točkama se čuje i kod mene i zato ja nikada ne motam do kraja, te naravno da je bolje vrtiti volan kada se točkovi lagano kreću jer je onda i otpor puno manji pa pumpa puno manje trpi! :ok:

To je zato kaj nisi vozio alfu s alfinom letvom volana, morao si probat moju 145, bolje gotovo i ne postoji, mrak volan je imala :ok:

BigSaint

• Gost
To je zato kaj nisi vozio alfu s alfinom letvom volana, morao si probat moju 145, bolje gotovo i ne postoji, mrak volan je imala :ok:

Zato ti sad imaš istu ovakvu letvu volana! :hehe: :hehe: :hehe:

155 2.5 v6

• Gost
evo da pitam samo u vezi jednog problemcica

znaci ovako frend mi ima 145 1.4 ts i muku muci sa servo pumpom
pumpa m je riknula i promijenio ju je i tu su poceli sljiedeci problemi
auto kad radi na minimumu moze radit cijeli dan i nista,ali kad radi pod gasom i kad se pusti gas
mikro remen zacvili i auto se ugasi :?:
ma prvoj pumpi mu je potrgalo remen i prekinulo osovinu od pumpe na koju ide remenica

sad jel imao tko takvo iskustvo i jel zna sta bi to moglo bit jer ja u zivotu tako nesto nisam vidio.
svaki savijet dobrodosao

155 2.5 v6

• Gost
ma neznam bas da je to :?:
jer pumpa se sama od sebe zablokira i zadimi se iz nje :rolll:

ajmo ljudi ako tko zna priblizno sta bi moglo bit

Offline Veki

• Trade Count: (+5)
  • Sa stažom
    • Zg
Ako pumpa blokira sama od sebe, onda očito ona ne valja. Pretpostavljam da je rabljenu stavio......

155 2.5 v6

• Gost
dvije za redom nove stavio
mozda je greska do boce i sistema

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
    • Sisak
Možda će malo zvučat glupo ali opet događa se.
Da li ste provjerili da li taj mikroremen odgovara, npr da li je 5K, 6K ili 7K, tj da li odgovara broju kanala na remenici.

155 2.5 v6

• Gost
problem rijesen danas
skinuli bocu i ocistili cijeli sistem i nalili drugo ulje
znaci glavni problem je bio prljavstina u sistemu i ulju

ulje je bilo nevjerovatno prljavo
i ocito je to blokalo pumpu :mahm

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
Da sad ne otvaram novu temu, imam jedno pitanje u vezi servo pumpe.
Dok je auto hladan, a time i ulje u servo pumpi cini mi se kao da volan malo blokira, treba vise snage da ga se okrene, neznam dal bi se trebal zbog toga brinem jer jednom kad se ulje zagrije sve je OK.
No nesto drugo me vise zabrinjava, kad volan okrenem skroz u lijevu ili desnu stranu cuj se nesto kao neko struganje, nemogu odrediti tocno od kud taj zvuk dolazi...
Zna tko mozda zbog cega bi to bilo?
Alfa 145  QV  97 god

Offline sparco

• Trade Count: (+4)
  • Sa stažom
  • AR 145QV
    • Gračac
evo imam neki zajeb :metak izlazio sam nazad sa parkinga ulijevo, čim sam počeo motati čuo se nešto kao klik, ulje odmah iscurilo i poslije toga gotovo da nisam nikako mogao motati. sva sreća da nisam bio daleko od kuće kad mi se to dogodilo. sada se može motati jako, jako teško, teže nego u auta koja nemaju servo. da li je netko imao slična iskustva ili zna o čemu je problem...
« Zadnja izmjena: 13-01-2012, 16:30:58 od mali »
AR 145 QV

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
letva volana  :sad: :mah: :mah:

po meni ...... pogledaj malo u haubi kod letve šta se zbilo....možda ti je samo cijev jedna pukla....dogodilo se to mom frendu! Onda samo zamjeniš :ok:. Nadam se da je to :da: :ok:
Alfa--Fiat--Lancia

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
iscurilo ti je servo ulje.
Auto ili digni na dizalicu ili nad grabu ( kanal) i vidi od kuda curi, tj, od kuda je iscurilo ulje vidjet ces trag. Moguce da si podrapao slauf ( crijevo) njea zamjeni nalij novo ulje, upali auto i motaj par puta lijevo desno do kraja da izbacis zrak, nadolij ulje za servo ( ulje za automatski mjenjac) i problem rijesen.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline sparco

• Sa stažom
  • AR 145QV
    • Gračac
hvala dečki na brzim odgovorima :ok:
ja isto mislim da je puklo neko crijevo, jer je do tada sve radilo bez problema, nikakvih naznaka nije bilo niti sam išta primjetio kod motanja do trenutka kad mi se to dogodilo. danas nemam vremena da to gledam pa ću tek sutra.
kakvi budu simptomi kad ode letva volana?
AR 145 QV

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
hvala dečki na brzim odgovorima :ok:
ja isto mislim da je puklo neko crijevo, jer je do tada sve radilo bez problema, nikakvih naznaka nije bilo niti sam išta primjetio kod motanja do trenutka kad mi se to dogodilo. danas nemam vremena da to gledam pa ću tek sutra.
kakvi budu simptomi kad ode letva volana?

pa recimo ja sam svoju nabio u zid tj. auto  :hehe: :hehe: :hehe: i onda dok voziš ravno, volan ti šiba ljevo desno a ti i dalje ravno  :kosa: :hehe: :hehe:. Nije strašno....mislim da je ipak crijevo :da:
Alfa--Fiat--Lancia

Offline sparco

• Sa stažom
  • AR 145QV
    • Gračac
ja se isto nadam da je samo crijevo :craz
AR 145 QV

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
ja se isto nadam da je samo crijevo :craz

:ok: :ok:

samo znam koliko je bilo mjesta u 1.6 a kamoli da idem u  QV haubu....poludio bih  :gun:...
Alfa--Fiat--Lancia

Offline sparco

• Sa stažom
  • AR 145QV
    • Gračac
ma mjesta se uvijek nađe  :da:
AR 145 QV

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
    • Sisak
ma mjesta se uvijek nađe  :da:

Istina nađe se mjesta ali ponekad moraš bit iluzionist. Ja se samo sjetim skidanja i stavljannja alternatora na bivšoj  QV
Tak je i s letvom. Skriva je most jer je zašarafljena gore na njega i teško joj je pristupiti i vidjeti od ispod, možda ćeš bolje vidjet s gornje strane gdje pušta samo ti treba neko ko će motat volanom dok ne vidiš kvar. Mada ni pogled s gornje strane nije cvijeće. Kako god okreneš zajebano. Bilo bi jako dobro da je crijevo u pitanju. Samo da nije letva ili servo pumpa.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
:ok: :ok:

samo znam koliko je bilo mjesta u 1.6 a kamoli da idem u  QV haubu....poludio bih  :gun:...

tebi je bar gornji dio fraj kod QV nema mjesta, ruke sam si potrgao mjenjajući termostat. Ne želim znat kolko neće bit mjesta ak fakat utrpam šestaka.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
tebi je bar gornji dio fraj kod QV nema mjesta, ruke sam si potrgao mjenjajući termostat. Ne želim znat kolko neće bit mjesta ak fakat utrpam šestaka.

znam da ima kod mene....ali sam to radio na 1.6 ts !!! I stvarno strgao ruke jer je pukla cijev ispod usisa....sra*** :mad: :mad: :wal:
Alfa--Fiat--Lancia

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 146 1.9JTD & 156 V6 SW
    • Samobor
Nemoj se niti slučajno dalje voziti dok ne popraviš lajtung od serva, jer će ti otići i servo pumpa i letva volana ća, a to neželiš sigurno  :ne2: :ok:

@Isus - za izmjenit termostat ti je najlakše kad se izvadi van akumulator te njegovo sjedište, ista stvar kad se treba izmjeniti kuplung cilindrić koji se nalazi na getribi  :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV