95 smo kupili novi punto u trstu, auto je bio ludnica, možda zvuči glupo ali je nevjerojatno plijenio poglede :-) uglavnom, bili smo oduševljeni autom i nakon 3 godine htjeli kupiti mareu, otišli u trst, Antonio Grandi se zvao salon fiatima, gotovo smo se bili odlučili za mareu 125 diesel ali nismo bili 100%...nakon toga sam u auto blicu vidio članak u kojem je bila slika sreberne 156-ice ali kao slikana kistom, još nisu postojale službene slike...od onda sam je pratio i 2001 sam otišao u italiju po 1.8 156 TS i zakapario je međutim nakon 3 dana odustao od Italije i kupio je kod nas, vjerovali ili ne, bila je jeftinija. U italiji isti model (1.8 TS, SP1, sa alu ručicom i alu papučicama koštala 41 000 DEM-a plus carina, porez i trošarina a u Hrvatskoj je bila, potpuno isti model samo druga boja 47 000 DEM-a plus 700 DEM-a nadoplate za metalik boju plus 700 DEM-a za alu ručicu ručne, radio je bio gratis :-) ). U te tri godine koliko je trajala kupnja vozila, u igri je malo bio volvo S 60 2.4 benzin, malo audi a4 1.8 i malo wv passat 1.8 T, hvala Bogu pa je to bilo samo kalkuliranje, u svakom trenutku alfa je bila moj 1. izbor. Na probnoj mi je bila 2.4 jtd ali sam inzistirao na 2.0 benzinu međutim, SP1 sa telefonkama je bila samo u 1.8 :-) pa sam se odlučio za nju.
Uglavnom, nakon 14 godina druženja sa alfom smatram da je njezina kupnja bila jedna od mojih najboljih odluka u životu. Amen