ukratko,auto je stajao 2-3 godine i rijetko se palio u to vrijeme.sad kad je kod mene promjenio sam filter goriva i očistio rezervar,te promjenio filter ulja i stavio novo ulje.auti radi ko bubica,miran je na okretajima,i pali na pola ključa.sve super i divno,osim jedne stvari.kad ga upalim i ostavim npr da radi na leru cca sat vremena,na auspuhu dimi normalno,praktički ništa ne dimi.no čim ga malo zaturiram,počne dimiti kao lokomotiva,doslovce ogromni bijeli oblaci izlaze iz auspuha.evo npr danas,radio je cca sat vremena u leru,bez imalo dodavanja gasa ili turiranja.ni daška dima.no čim sam ga malo zaturirao,počeo je užasno dimiti,i to se onda nastavi tak i u leru.Ja sad nisam siguran kakav je dim,ja kažem bijeli dim,moj stari kaže plavi.
u auspuhu nemože biti vode,jer sam srednji lonac skidao prije par dana i očistio,a zadnji lonac je nov star 3 dana.u katalizatoru sigurno nemože biti vode.no primjetio sam dok auto radi u leru,da na auspuh izlaze kao neke male kapljice vode
jedna od teorija je da su možda gumice ventila od stajanja ošle kvragu,pa da motor dimi tek poslije turiranja jer se tek onda ulje potjera pa uđe preko ventila u cilindre.
ekipa pomagajte,jel ima još šta da pogledam,a da ne moram rastavljati motor ?