22-04-2025, 05:55:37

Autor Tema: Rastegao i ispao/pukao zupcasti remen AR 156 2.0TS  (Posjeta: 5273 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

asukaj

• Gost
  • Trade Count: (0)
Pozdrav ljudovi,

Jucer me stari zove na mobitel (vozi moju alfu 156 2.0 TS) i kaze stari moj sjeba san ti auto. Izgleda da mu je ispao/ pukao zupcasti remen te je isao u mehanicara pitati za neke savjete, a ovaj mu je odma bubnuo cifru od 4000 kn (kao ventili klipovi dihtunzi itd..)-nezam jeli to realno.
Sad me zanima ako mozete pomoci sta je najbolje napraviti- kupiti cijelu glavu kao sta san negdje na ovom foruimu procitao ili otici negdje da mi realno kaze sta je sve otislo a sta nije tako da ne mijenja sve...
isa bi ja to sam vidit ali nazalost radim u Zagrebu pa cu sve morati ovako daljinsko...
dobro bi dosle informacije o najboljim servisima kojim a Vi vjerujete, info o kupnji dijelova i slicno..

p.s. znam da je ovo jedno ono pitanje kao da ste Vi madionicari i sve morate odgovarat na rijeci bez da pogledate u motor ali jbga koja su iskustva vasa sa tim,a i valjda se sve dogadja vrlo slicno kod pucanja remena pa da podijelite to:)

Hvala unaprijed

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Rastegao i ispao/pukao zupcasti remen AR 156 2.0TS
« Odgovori #1 u: 13-01-2011, 06:47:13 »
skintu glavu i zamjenit ventile koji su spigani...vijdet da nije koja vođica pukla,urredit glavu,nove gumice,novo remenje i gas...klipove i donji postroj motora po meni ne treba dirat
« Zadnja izmjena: 13-01-2011, 06:47:57 od Seb »
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

asukaj

• Gost
« Odgovori #2 u: 13-01-2011, 12:55:10 »
Ok probat cu tako, gledao sam neke oglase za dijelove za 2.0 ts pa cekam odgovor da vidim koliko je cijela glava u kompletu polovna al opet neznam sta dobivam..
Ako biste mi mogli reci da vidim okvirno cijenu ventila, gumica, te sta znaci uredit glavu i vođica? te koliko bi otprilike ruke izasle za taj posao...takodjer sam citao da je dobro kod zamjene remena zamijeniti i pumpu vode pa bi i to uradio..

Ako nađeš povoljno drugu glavu koja je ok uzmi drugu jer te ispadne jeftinijie i da sam na tvojem mjestu leteće bih mjenjao pod obavezno
hmm letece lezajeve u radilici? moravn vidit koliko bi to isto ispalo?

thx

Offline Andro156

• Sa stažom
  • 156 2.5 V6 24v, Škoda Octavia 2.0TDI Sportstyle RS
    • Križ
« Odgovori #3 u: 15-02-2011, 10:03:41 »
 :ne: , mora mijenjati novi remen svaki do 70 000 km.   :cigara:
 :drive:
:ok:

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
    • [Premier ĐĄasual Dating  Actual Women]
« Odgovori #4 u: 15-02-2011, 14:21:11 »
Ok probat cu tako, gledao sam neke oglase za dijelove za 2.0 ts pa cekam odgovor da vidim koliko je cijela glava u kompletu polovna al opet neznam sta dobivam..
Ako biste mi mogli reci da vidim okvirno cijenu ventila, gumica, te sta znaci uredit glavu i vođica? te koliko bi otprilike ruke izasle za taj posao...takodjer sam citao da je dobro kod zamjene remena zamijeniti i pumpu vode pa bi i to uradio..
hmm letece lezajeve u radilici? moravn vidit koliko bi to isto ispalo?

thx

Ma neznam dali ti se isplati uzeti polovnu glavu ?? po meni je bolje ono sto ti je rekao Seb i  :drive:  QV
« Zadnja izmjena: 15-02-2011, 14:22:08 od Mirsad »

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #5 u: 15-02-2011, 15:35:09 »
imam ja polovnu glavu uredjenu prije 10 000km.

uz to bih ti preprucio da das pogledat letece. Nisu skupi ca 250kn AE ( prva ugradnja), to rijesis a ne si misliti poslje da li su i oni dobili pa d abude belaja po radilci.
« Zadnja izmjena: 15-02-2011, 16:07:02 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6 u: 16-02-2011, 06:51:36 »
ja ne kužim kaj vi ljudi brijete sa tim letećim kad pukne zupčasti remen??? ja sam se tolko naslago auti sa takim problemom a nikad nisam imo problema sa letećim
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
  • GTV 2.0 TS BlackPearl, Aprilia RSV Tuono V2 TS
    • Zagreb
« Odgovori #7 u: 16-02-2011, 07:27:27 »
Pa nije niti problem promjeniti leteće nekad kasnije ( ako je potrebno ). Po meni su to dvije odvojene radnje iliti dva odvojena problema. Niti ja ne kužim kakve veze ima remen, event popigani ventili sa radilicom te letećim  :?: Osobno bi rađe volio složiti svoju glavu, pa makar i par sto kuna više, nego hazardirao sa drugom  :ok:
"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8 u: 16-02-2011, 07:49:26 »
a svi briju neku teoriju o tome da udarac (kontra sila) koji se dogodio između klipa i ventila može izazvat oštečenje na ležaju radilice, pa na radilci,...ventili su tolko mekane i slabašne stvari da ih možeš spigat skoro silom ruke tako da kad u onoj sili enercije prilikom vrtnje radilcie tj sile kretanja klipa, klip kad udari u ventil ta kontra sila bude oho-ho manja od sile udarca koji se događa prilikom paljenja smjese goriva i zraka :box: dođe mu ko malo jače predpaljenje :hehe:
« Zadnja izmjena: 16-02-2011, 08:04:25 od Seb »

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
  • GTV 2.0 TS BlackPearl, Aprilia RSV Tuono V2 TS
    • Zagreb
« Odgovori #9 u: 16-02-2011, 07:56:42 »
Nekada sam vozio pjužoa 405 Mi16....dogodila mi se ista stvar po pitanju remena s time da mi je popigao kompletne ventile ispuha. Činjenica je da su ventili za Mi16 u strožim tolerancama nego za običnu 405. Činjenica je da mi je majstor ( u kojega sam stvarno vjerovao ) promjenio ventile, gumice, brtve, remenje  i vozi  :ok:
"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #10 u: 16-02-2011, 08:02:51 »
Nekada sam vozio pjužoa 405 Mi16....dogodila mi se ista stvar po pitanju remena s time da mi je popigao kompletne ventile ispuha. Činjenica je da su ventili za Mi16 u strožim tolerancama nego za običnu 405. Činjenica je da mi je majstor ( u kojega sam stvarno vjerovao ) promjenio ventile, gumice, brtve, remenje  i vozi  :ok:
...i činjenica je da sam ja do sad sve aute tako napravio i sve i jedan su bezu problema vozili dalje

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #11 u: 16-02-2011, 08:26:32 »
Sebove tvrdnje i iskustva su logicna, i ja sam pristalica da se ne mijenjao nista sto nije potrebno, jer to je :metak :metak :metak :metak

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #12 u: 16-02-2011, 11:09:00 »
A ja mislin da se to ne govori iz razloga sto je puka remen da se minjaju lezajevi nego sto je to slaba tocka motora pa vec kad se slozi glava onda uradis i to kad je pola motora dolje...
meni je izgorio jedan ispusni, trebalo je i karike mjenjat i reka san majstoru odma da lezajeve treba mijenjat jer znan da je to na TS slaba tocka, jos je u mene 1.8TS i stvarno ih je trebalo mijenjat. kad je sve dolje vec a i zupcastom je dolazilo vrime minjanja onda i to ide, i spaneri i vodena pumpa i svjecice... tako da san miran sad  :ok:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13 u: 16-02-2011, 11:42:31 »
A ja mislin da se to ne govori iz razloga sto je puka remen da se minjaju lezajevi nego sto je to slaba tocka motora pa vec kad se slozi glava onda uradis i to kad je pola motora dolje...
meni je izgorio jedan ispusni, trebalo je i karike mjenjat i reka san majstoru odma da lezajeve treba mijenjat jer znan da je to na TS slaba tocka, jos je u mene 1.8TS i stvarno ih je trebalo mijenjat. kad je sve dolje vec a i zupcastom je dolazilo vrime minjanja onda i to ide, i spaneri i vodena pumpa i svjecice... tako da san miran sad  :ok:
drugo je kad se mjenjaju karike...sa novim karikama raste kompresija pa se zato meču novi leteći jer če bit veče opterečenje a ionako su dole kad se vade klipovi ali kad se popigaju ventili karter se ne treba skidat i odpuštat klipnjače pa da bi uz put mjenjo leteće ležaje

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #14 u: 16-02-2011, 12:01:17 »
ma znam to seb da se ne moraju, al kad je vec auto van stroja i kad je kod majstora - lakse da covik provjeri odma lezajeve jer svi znamo da su oni slaba tocka na TS-icama... doduse je to dodatni trosak al eto cisto radi sigurnosti ako se moze financijski  :ok:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

igor0703ii

• Gost
« Odgovori #15 u: 09-03-2011, 09:48:54 »
slazem se sa sebom, meni je pukao remen na 147, sve sam sam radio -4 ventila, brtva glave, brtva poklopca ventila- hidropodizace razradio posto su bili zastekali svih 16, remenje i auto je beba!

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #16 u: 09-03-2011, 10:56:30 »
po pitanju zupčastog remena, zanima me jedna stvar; pred nekih 3tkm je stavljen je novi remen plus svi ostali popratni djelovi.
Pred par dana bio sam na besplatnoj kontroli u Auto hrvatskoj i čovjek mi kaže da je remen sav ispucao i da ima kao nekakve pore po sebi. Remen je provjereno stavljen nov Continentalov. Kako je moguće da se to dogodi nakon samo par tisuća km
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #17 u: 09-03-2011, 11:00:00 »
po pitanju zupčastog remena, zanima me jedna stvar; pred nekih 3tkm je stavljen je novi remen plus svi ostali popratni djelovi.
Pred par dana bio sam na besplatnoj kontroli u Auto hrvatskoj i čovjek mi kaže da je remen sav ispucao i da ima kao nekakve pore po sebi. Remen je provjereno stavljen nov Continentalov. Kako je moguće da se to dogodi nakon samo par tisuća km
tko zna koliko je stajao i koliko je star  :?: ja sam ljetos mjenjao remenje koje je bilo najmanje 4 god staro(isto continental) i bilo je u jako dobrom stanju jedino je kanalni imao sitne pukotine
Varijator sekta

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #18 u: 09-03-2011, 11:01:07 »
moguce je da te ovaj u AH zafrkava ( citaj da zeli d akod njih promjenis) ili da ti mehanicar kod kojeg si radio nije remen promjenio a naplatio posao.
Fino provjeri na sto lici remen, skini poklopac ili odpeljaj do mehanicara i pogledaj na sto lici.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #19 u: 09-03-2011, 11:04:07 »
ak je stvarno ispuco moguče je da je stajo dugo na skladištu

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #20 u: 09-03-2011, 11:30:12 »
moguce je da te ovaj u AH zafrkava ( citaj da zeli d akod njih promjenis) ili da ti mehanicar kod kojeg si radio nije remen promjenio a naplatio posao.
Fino provjeri na sto lici remen, skini poklopac ili odpeljaj do mehanicara i pogledaj na sto lici.
ma stavljen je taj koji sam kupio jer sam si zapisao brojeve sa njega pa sam provjerio kad sam dopeljao auto doma.

Zvao sam sad HAK jer tamo je kupljen remen pa su rekli da dođem kod njih u radionu i da će oni pregledat remen i ako je stvarno loš, o svom trošku će stavit novi :clap:
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili