Pozdrav svima!
Evo mene s jos jednim pitanjem.
Danas sam imao prilike probati voziti breru sa 2,4jtdm motorom. Vrlo slicno se ponasa 159-tki, ali primjetio sam da je volan ful gladak pri okretanju. Na mojoj staroj 156-ici je isto bio ful gladak, ali sam u usporedbi sa 159 mislio - pa sta. razlicito je malo.
Naime, moja 159-tka ima ono odredjeno trzanje kada motam volan. Ne znam kako da najbolje objasnim, kada motam na mjestu ili u sporoj voznji i kad zakrecem volam sasvim polagano, osjeti se na volanu slicno kao koracni motor, puno malih pozicija. ide tesko, lagano, tesko, lagano i to se brzo brzo izmjenjuje. Nema nikakvih neobicnih zvukova iz predjela motora prilikom motanja volana.
Citao sam na alfaowneru (i pitao ponesto) da je u pitanju pogresno ulje. oni tvrde da bi trebalo biti ful sinteticko zeleno tipa tutela g1-r i da je crveno pogresno radi krivog viskoziteta.
Seb ce ovo sigurno vidjeti pa, Seb, sto ti mislis? Koje ulje je ispravno - zeleno ili crveno?
Ili je samo servo pumpa pri kraju? Ima li kakvih simptoma koji bi to mogli potvrditi?