Jedan upit... danas promjenio pregorjele lampice usadne 5w na dnu tapacirunga zadnjih lijevih i zadnjih desnih vrata (služe da osvjetle u mraku mjesto gdje suvozač izlazi van, da nedaj bože ne stane u lokvu vode i pseću kakicu). Međutim lampice gore i nakon što zatvorim vrata i ne gase se nikako, pa sam ih jednostavno izvadio da bez potrebe ne žderu struju... na prednjim vratima se gase uredno kad i rasvjeta kabine gornja i doljnja... Jel to zadnja polovica auta ima neki poseban relej koji isključuje ta svjetla ili je nešto drugo u pitanju.... isto tako desni motorić od centralnog zaključavanja ne odrađuje osim ako ga direktno spojim na 12 v napon, onda zakljuća vrata, sumnjam na neku žicu u prekidu ali... ima li netko da se susretao s ovim problemom i da odgonetne ovu enigmu ili da idem nekom autoelektričaru?
meni se sve lampe interijera pogase par sekundi nakon što zatvorim sva vrata, to kontrolira samo jedan relej provjeri ga, kad ga ištekaš moraju ti se sva svjetla interijera pogasiti, ako one 2 lampe na vratima i dalje ostanu goriti onda su ili u kratkom spoju negdje ili su spojene na stalnih 12v, evo i slike:
1. relej - žmigavci
2. relej - pozicije
3. relej - osvjetljenje interijera
a za motorić centralnog neznam, meni je nekad to znao raditi stražnji desni, ono 3 vrata se zaključaju a ta ostanu otključana

ali samo nekad, jako rijetko. nikad nisam otkrio uzrok iako se meni čini ako baš nikad ne radi da je vjerovatno negdje izgubio spoj, najbolje ti je provjeriti napone na đeku sa ispitivačem, ako imaš volje, vremena i živaca ili jednom dođi do mene, ja sam dosta dobar sa strujom a usput i vidiš malo moju novu krstaricu, malo razmjenimo dojmove pa malo

i tako to