Danas sam prebacio sjedala iz plave u bordo, tj. plišana iz TS zamjenio s kožnima na struju iz TB, plavoj sparkici izvrsno očuvana udobna crna koža legla savršeno uz boju dok je bordo turbak dobio izvrsna tvrđa plava sjedala koja savršeno drže tijelo u bokovima i ne kližu pod guzicom kao dosadašnja kožna. Ispalo je

Sparkica je imala tvornički pripremu za sjedala na struju i grijanje sjedala, tako da sam samo pospajao dva đeka koja su virila iz poda ispod prednjih sjedala i sve savršeno fercera, pomiče se i grije. Također indikacija grijanja na kontrolnoj tabli svijetli a promjenjenje su i dvije žaruljice na kontrolnoj ploči od osvjetljenja takoda svijetli ko betlehemska svjetla.
Za novu sparkicu je kupljen i novi autoradio CD/MP3 Kenwood i umetnut za minutu jer su eurođekovi pa problema nije bilo, svira ko lud osim što moram u nabavu zadnjih zvučnika do kojih vodi instalacija ali ih je Grinch izgleda ukrao :icon_evil: .
E sad veseliji dio koji preostaje za obaviti ali ništa prestrašno...s obzirom da sam je platio 400 eura :-) još kojih 400-500 me čeka ulaganja da bi bila sva kak bog zapoveda .
Na sparkici je potrebna ili reparacija pumpe za servo 350 kuna plus ruke majstora ili kupnja nove druge nove (ili rabljene-200-300kn) ovisno o raspoloženju i materijalno-tehničkim sredstvima tzv. MTS ukoliko nije u pitanju puknuto crijevo jer ATF curi ispod auta a nisam još bio kod majstora a ne da mi se otvarat garažnu grabu doma da sam pogledam. Inaće dok god ima dovoljno ATF-a u posudi servo radi bez greške i ikakvih zvukova.
ABS kontrolka svijetli stalno na kilometar satu ali ABS mi radi u vožnji. Ipak imam drugi ABS u pričuvi ukoliko nije u pitanju lažni alarm pa da se isti zamjeni. Usput došao me 400 kuna, zlu ne trebalo neka ga.
Sajle za ručnu su zapekle i ručna ne radi i trebaju mi nove obadvije, na turbaku sam ih platio dvjestotinjak kuna, toliko bi trebalo biti i za TS.
I to je to da bi alfa TS prošla tehnički.
Planiram i regu SK0164TS pošto SK0164 TB imam :grin: ...vrlo uskoro samo dok saznam detalje u svezi izmjene izgleda reg. pločica jer ne znam kako će sad biti po novom i da li će biti takve opcije ubuduče.
I display klime naravno ne pokazuje ništa osim što svijetli i pokazuje vrijeme tako da i tu sigurno bude posla. Srećom motorići rade bez greške i bez krckanja, grijanje i hlađenje te usmjeravanje zraka, dakle ispravni.
Eh da da li netko ima gumeno crijevo od filtera zraka do usisne grane, moje je staro i pomalo uništeno... ili zna nekog stručnjaka tko to nabavit može novo ili polovno ali po razumnoj cijeni, nek mi dojavi. Tnx :grin: