Hvala svima.
Krešo mi je osobno rekao prije dva tjedna da više ne radi BRC nemam razlog da napišem nešto što je neistinito.Možda i radi onima koji su kod njega ugradili,neću tvrditi suprotno
Lepus ne radi BRC provjereno,Košćak ne radi BRC te me svi upućuju na Tomasa u Josipovcu.
Kontaktirao ga idu na kolektivni godišnji odmor.
Kako sam napisao auto radi na plin i na benzin bez ikakvih problema.
Nema signalizacije greške motora,provjereno.
Na benzin radi normalno,potrošnja je u granicama propisane tvorničkim podacima,što znači 8-13 l ovisno o režimu i uvjetima.Provjerio sam sve što se može,od remena do svjećica ,bobina.
Radnu temperaturu postiže po ovom vremenu za kilometar a ne 5-10.
Nemoram voziti par stotina km da bi vidio kako motor radi,ili radi ili ne radi nije to šatl.
Probao sam i žestoko i smireno provozati i nemam primjedbe,nema trzajeva povlači dobro i postiže neki maksimum koji je naveden u tvorničkim podacima i to ispod vremena koji propisuje tvornica,ne troši ulje niti gubi antifriz.
Temperatura stoji na 90.
To mi je dovoljno da zaključim kako je motor ispravan
Motor je ne 100% već 110% ispravan i dobro radi.
E što sad kad je sve tako kako sam napisao.
Ostaje plinski uređaj,dizne,podešavanja.
Međutim tu nastaje problem,ja osobno nemam niti čime a inemam takvo znanje.Mogu ja promjeniti isparivač,zamjeniti dizne ili filter ali u podešavanju sam laik.
Zato sam zatražio pomoć da možda netko tko je imao takve probleme svojim iskustvom pomogne ili bar približno locira što bi moglo biti.
Ja kad rješim,ako rješim problem,svoje iskustvo dijelim s drugima ne bih li bar malo pomogao ,a vi navodite podatke u podešavanju koje ja niti znam niti imam čime provjeriti.
Hvala na pomoći.
Netko je napisao da je BRC najboli uređaj na tržištu,ali tko će ga podesiti .Možda vama koji ste bliže Zagrebu je lakše jer imate Seba i nije vam problem otići do njega ili nekog drugog,ali ja radim od ponedjeljka do petka od 06.30-15.30 i gdje da krenem u to vrijeme,a subotom kad bih i mogao nitko ne radi.
Zahvljujem na dobronamjernim savjetima da se vozim na benzin,ali čemu onda plinski uređaj i plin ako trebam voziti jedan spremnik plina,jedan benzina.
Prije ovog BRC-a imao sam Lovato odvezao s njim 140tkm bez i jednog kvara, zaboravio kad sam nasuo benzin,nagovorio me jedan serviser,neću ga imenovati,da bi bio red zamjeniti membrane i nakon toga sam se mjesec dana patio s crkavanjem na semaforu,oscilacijama lera i svašta još da bi me isti "majstor" vozao da nevalja lambda,mjerač protoka i bla bla bla,da bi na kraju bilo da je pri zamjeni membrana probio membranu.
To je razlog što sam zatražio mišljenje i pomoć.
Nitko se nije javio od vas s podatkom koliko vaša 166 2.0 ts troši već mi dajete podatke kao da sam dijagnostičar koji je eto malo pisao da razmjeni mišljenja.
Molim da se ovo ne shvati kao prigovor inije mi želja nekog omalovažavati i vrijeđati,hvala svima