20-12-2025, 17:48:38

Autor Tema: LPG  (Posjeta: 352675 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Alfa Dreams

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: LPG
« Odgovori #870 u: 15-03-2012, 12:08:26 »
Najjeftinije (i najvjerojatnije) bi ti bilo da je izgorio osigurač naprijed na instalaciji od plina.
Nađi ga i provjeri  :ok:

Offline goc bravo

• Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • Alfa GT JTD Q2, Kawasaki Z750
    • Zagreb
« Odgovori #871 u: 15-03-2012, 12:22:10 »
Najjeftinije (i najvjerojatnije) bi ti bilo da je izgorio osigurač naprijed na instalaciji od plina.
Nađi ga i provjeri  :ok:

Gdje bi se otprilike mogao nalaziti, blize isparivacu ili negdje kod kompa?

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #872 u: 15-03-2012, 12:26:14 »
Koji sustav imaš? Čiji je komp?

Offline goc bravo

• Pripravnik
  • **
  • Alfa GT JTD Q2, Kawasaki Z750
    • Zagreb
« Odgovori #873 u: 15-03-2012, 12:55:46 »
Koji sustav imaš? Čiji je komp?

nasao sam ga , promjenio i sad je opet sve ok...

puno hvala imas  :pivo: ...

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #874 u: 15-03-2012, 14:05:29 »
Ajd može :pivo: .  Ionako sam u Zagrebu u 18:30 na kod Trešnjevačkog placa danas :craz I nemam ništ za raditi osim ženu čekat sat i pol  :metak

antonio-kt

• Gost
« Odgovori #875 u: 16-03-2012, 13:06:39 »
lijep pozdrav svima, te vam se unaprijed zahvaljujem na pomoći!
radi se o alfa 147 1.6 105 2007g
u navedeni automobil bi ugragio plin pa me zanima koji sustav je najbolji za navedeni auto?
1. LOVATO
2. BRC
3. Tomasetto
4. ili nešto drugo??

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #876 u: 16-03-2012, 13:16:08 »
Moj prijedlog i preporuka ti je AG sustav.
Ako želiš javi mi se na PM pa ti dam sve specifikacije i najjeftinuji opciju s garancijom.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #877 u: 17-03-2012, 08:20:10 »
Obavezno si pogledaj i STAG , ecu koji je dio ponekad Tomaseta. Nakon 135 000 km sam servisirao svoj plin i mogu ti reci da su Stag 300 ecu, Valtec injectori i Tomasetto isparivac dobitna kombinacija za izdrzljivost, cijenu novih dijelova za zamjenu, i odrzavanje, bolje od Landi Renza koji imam u drugom autu

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #878 u: 17-03-2012, 08:27:40 »
pozz ekipa. jel ima možda neki majstor za ugradnju plina u kc županiji, Bj?
ili da riskiram i odem do Zg-a, u Cepelin?
Thomgas u sesevtskom kraljevcu prije dugog sela. Cepelin nije na dobrom glasu.

@antonio-kt
STAG 300! Imao ga u svojoj 145 qv ( 2.0 150ks) kao sto mike veli jako dobar sustav, povoljan za odrzavanje, cijenom ugradnje povoljniji od BRC-a, i Landirenza.

Valtek injektori su dobri, set za reparaturu kosta do 30kn ( klip feder i o-ring), i sam popravak na parkingu trjae nekih 10 minuta. Dovoljno su brzi za normalan rad.

Snage i kapaciteta plina ima dovoljno, ACov ecu je dobar i da se fino kalibrirati.

TS niej jako zahtjevan sto se tice ugradnje, ima relativno dugacka vremena ubrizgavanja, tako da tu nema nikakvih problema.
« Zadnja izmjena: 17-03-2012, 08:33:06 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #879 u: 17-03-2012, 09:24:47 »
Isuse Kriste  :care :care :funny: :funny: :funny:

Offline Angelo

• Trade Count: (+4)
  • Pripravnik
  • **
  • ex 146 1.6 TS, ex 156 2.5 V6, 147 SS FL
    • Kaštela
« Odgovori #880 u: 20-03-2012, 19:15:36 »
pozdrav alfisti,
problem je ovakve naravi, nakon što sam ugradio plin u alficu(146 1.6ts '99 godište) počela je nemirno raditi na leru dok je plin isključen. znači okretaji variraju od 1100 do 500 te se nakon nekoliko trzaja ugasi. u vožnji vuče normalno. kad je na plin sve radi ok znači nema nikakvih trzavica. e sad danas sam bio na servisu i serviser govori da plin ne javlja nikakvu grešku. dal je tko imao sličnih iskustava? sutra mi je namjera počistiti ler gas motorić jer nekako sumnjam na njega, al mi sve to "smrdi" na neku grešku s plinom jer je auto do prije 20 dana kada nije bio plin u njemu radio skroz ok :?:
...ili jesi, ili nisi...

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #881 u: 20-03-2012, 19:52:54 »
Ja bih prvo pomislio na začepljene dizne benzina, al koliko sam shvatio, nedavno si ugrađivao plin pa se vjerojatno još nisu stigle začepiti.
Ak nemirno radi na benzin, a dobro na plin tj. ak na plin ne crkava u leru, onda je motorić lera ok.

Dok radi na plin, sustav i dalje koristi iste komponente ko i dok radi na benzin, znači labdum motorić lera itd.

Jedina stvar koju motor ne koristi dok radi na plin su benzinske dizne i pumpa goriva.
Aki ne pokazuje nikakve greške plinskog sutava, probaj s dijegnostikom benzinskog sustava.

Meni sve vuče ovak napamet na sustav opskrbe benzinom.
Probaj natočiti 100 oktanskog benzina ili ubaciti injector cleaner

Offline Angelo

• Pripravnik
  • **
    • Kaštela
« Odgovori #882 u: 20-03-2012, 21:18:50 »
znači minimu motorić otpada. sutra ću  ga odvest do meštra da ga spoji na dijagnostiku pa da vidimo šta je po srijedi. malo me je to iznerviralo jer sam ugradio plin prije nekih 1000km i sad benzin zaj... a nemamo ništa od kuknjave na dijagnostiku sutra pa ćemo vidit šta je po srijedi
hvala na uputstvima da ne kopam bezveze po makinji :pivo:
...ili jesi, ili nisi...

Offline Angelo

• Pripravnik
  • **
    • Kaštela
« Odgovori #883 u: 20-03-2012, 21:34:05 »
ma slažen se, nije to sad neki problem nego me nervira, prošla mi je protukla, ova je bila baš bonbon u biti i još je, nego me počelo sad to zezat. a istresa san 6500kn i stvarno bi tija da radi ok
...ili jesi, ili nisi...

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #884 u: 20-03-2012, 21:35:18 »
neka te to ne obeshrabri...
puno ljudi čim ugradi plin i čim se nešto desi...odmah se sumnja na plin...
ali ne mora nužno biti....prvo provjeri sve što je ovdje rečeno.....pa ako ne bude promjena, onda ćemo razmišljati o plinu...

i meni malo "smrdi" na injektore...bez obzira na nedavno ugrađen plin...

probaj sa ovim što je mike rekao, to ti je za početak najjeftinije...a ne škodi...
utoči si omv 100, ulij neki injection cleaner, i odi na obilaznicu...

kad se motor fino zagrije.....razvrti ga polako u 3 do kraja, pa u 4 do kraja i u 5 odmor....

to ponovi 3 puta.....i ohladi motor...

trebalo bi pomoći ako je do injektora....i ako su samo djelomično zaštopani... :ok:
« Zadnja izmjena: 20-03-2012, 21:35:52 od zvrk »
potrčko

Offline Angelo

• Pripravnik
  • **
    • Kaštela
« Odgovori #885 u: 20-03-2012, 21:38:41 »
to san si i ja mislija. inače uvik livan na omv-u samo nekad ulijem stotku, a nekad 95. danas kad sam išao na servis malo sam je ugazija, katalizator je dobro zasmrdija (jer stara majka je putovala sa njom na posao 2 tjedna i imam osjećaj da auto nije 3000okretaja visidilo), al je stanje ostalo isto. a ulit ćemo malo stotke i neki cleaner pa ćemo vidit. koje sredstvo da ulijen, neko prvo na pumpi ili?  :?:
...ili jesi, ili nisi...

Offline zvrk

• Sa stažom
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #886 u: 20-03-2012, 21:47:16 »
Probaj naći STP Injector cleaner.....ali može u biti bilo koji injec.clean.

Bez obzira i na njega, sad kad imaš plin, nije loše barem 1 mjesečno kad budeš na obilaznicu napraviti taj ritual...

Propušeš ventile, injektore, sagoriš smeće u katu, i odmah auto bolje radi....

Samo bitno je da je motor dobro ugrijan (i ulje i voda), i razvrtit ga u 3 i 4 brzini....ne divljački, već odmjerenim punim gasom do crvenog....i onda u 5 brzini odmor......

Normalno, pazi na promet i ograničenja...  :ok:

Ja tako radim kad stignem....iako i ja imam malo trokiranja na benzinu, ali samo ujutro dok je hladan, pa bude malo nemiran...

Ali sve se to da srediti, bez brige...  :hap:

I valjda znaš da moraš imati barem 1/3 benzina u rezervoaru dok se voziš na plin..?
potrčko

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #887 u: 20-03-2012, 22:01:36 »
pozdrav alfisti,
problem je ovakve naravi, nakon što sam ugradio plin u alficu(146 1.6ts '99 godište) počela je nemirno raditi na leru dok je plin isključen. znači okretaji variraju od 1100 do 500 te se nakon nekoliko trzaja ugasi. u vožnji vuče normalno. kad je na plin sve radi ok znači nema nikakvih trzavica. e sad danas sam bio na servisu i serviser govori da plin ne javlja nikakvu grešku. dal je tko imao sličnih iskustava? sutra mi je namjera počistiti ler gas motorić jer nekako sumnjam na njega, al mi sve to "smrdi" na neku grešku s plinom jer je auto do prije 20 dana kada nije bio plin u njemu radio skroz ok :?:

Kolega koji sistem plina i koji proizvođač? Pretpostavlja da imaš direktno ubrizgivanje pošto si to MASNO platio 6500,00 kn. Da li si atestirao plin? Dal imaš katalizator?
Ovakvi simptomi su mogući zbog:
1. Začepljenih benzinskih dizni (vozaj ga i na benzin 4-5 km minimalno nakon svakog potrošenog plinskog rezervara)
2. Začepljen je filtar benzina (ne onaj klošarski kod motora kaj rulja stavlja, već onaj kraj rezervara ispod auta)
3. Lambda sonda ti je crkla (kad ugrađuju plin kvazi-majstori onda spajaju lambda sondu na sistem plina, a ona jadna može samo očitavati benzinsko sagorijevanje zato jer je samo za to predviđena i samo to može očitat i onda može riknu.

Prvo idi na diagnostiku za benzin. Ako je lamda sonda diagnostik će to pokazati.
Ako ne probaj sa tekućinom za čišćenje dizni (može biti dvosjekli mač, ili popravi il sjebe diznu do kraja) i obavezno promjeni filter benzina ako nisi.
Ako si atestirao plin onda ti preporučam da odrežeš katalizator dolje ako ga imaš zato jer plin razvija višu temperaturu kod izgaranja i ako ti je stari katlizator mogu ti početi saće u njemu nagarati i onda ti se on počne štopati. A ako si atestirao plin katalizator ti ni ne treba jer si oslobođen eko testa  :craz pa će ti auto bolje vuć iz niskih i lakše disat.

Offline Ml@den

• Na probi
  • *
    • Đurđevac
« Odgovori #888 u: 21-03-2012, 14:44:11 »
zašto masno? mene za fiat bravo košta tomasseto 5500kn, u Bj kod Vinkoviča. A kod Preden-a, 6000kn. direkt naravno. jel to puno?
ako ima kog iz Bj, nek mi slobodno napiše iskustva s tim servisom ( Vinkovič ), i ako ima koji bolji slobodno reči...

Offline Angelo

• Pripravnik
  • **
    • Kaštela
« Odgovori #889 u: 21-03-2012, 17:01:07 »
pustimo sad to masno, s tim sam htio samo reć da je to za mene velika su ma novaca koju sam morao odvojiti, nebitno, šta se tiče kvara, sad sam od meštra. očistija je i naspreja leptirić od usisa zrajka i alfica opet prede na benzin. valjda je sad sve ok, ma mora bit ;)
 :drive:
...ili jesi, ili nisi...

Offline zvrk

• Sa stažom
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #890 u: 21-03-2012, 20:57:19 »
 :ok:
potrčko

mj4891

• Gost
« Odgovori #891 u: 05-04-2012, 11:59:57 »
Pozz ..
Dobio sam ponudu da za ugradnju plina u svoju Alficu pa me zanima uz sve pluseve oko financija i cjene plina .  Koji bi mogli biti minusi svega toga?? Citam po forumu da ekipa ima dosta problema kad ga ugrade.!?
Mislim da je BRC i ugrađivao bi se u Auto Cepelinu...
Koja bi bila potrošnja i jel bi se osjetio pad snage.. ??
Hvala.... ;)

Offline GATO

• Trade Count: (+3)
  • Starosjedioc
    • Zagreb Cityyy
« Odgovori #892 u: 05-04-2012, 12:25:27 »
Pozz ..
Dobio sam ponudu da za ugradnju plina u svoju Alficu pa me zanima uz sve pluseve oko financija i cjene plina .  Koji bi mogli biti minusi svega toga?? Citam po forumu da ekipa ima dosta problema kad ga ugrade.!?
Mislim da je BRC i ugrađivao bi se u Auto Cepelinu...
Koja bi bila potrošnja i jel bi se osjetio pad snage.. ??
Hvala.... ;)
u svakom slucaju ako radis puno km isplatit ce ti se jako brzo, plin je danas majka goriva- jedino sta ce ti se vjerojatno dogadat kao sto meni da ti se s vremenom zacepe ventili od necistoca jer je kvaliteta plina u Hrvatskoj ko kvaliteta nogometasa u Gvatemali ali to ti je deset minuta posla za ispuhat..
Snagu neces gubit iz razloga jer ce ti na plin trostit 10-15 posto vise nego na benzin upravo iz razloga da bi se nadoknadila ta izgubljena snaga :wz

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #893 u: 05-04-2012, 12:51:36 »
kakvi minusi, samo plusevi  :mahm

Bit cijele priče je poštelavanje.
Spominješ BRC, nisi spomenuo cifru.

O Cepelinu imaš svakakvih priča, ja imam samo riječi hvale, posebno o Vladeku, zagorec koji radi kod njih, stručan je, pedantan, a najviše ti govori da je prošao obuku kod Tidale.

Na BRC odi samo ako je SVE kaj ti ugrade bude od BRC-a, inače postoji mogućnost da taj BRC bude kombinacija raznih proizvođača, OK boca može biti biločija.

Makar i Tomasetto koji je najjeftiniji, i ako ima STAG 300 ecu-najbolja kombinacija

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #894 u: 05-04-2012, 13:38:18 »
BRC sistem na flanđu sam imao na Puntu Cabrio 1.6 ELX 5 godina. Imao je Stagov comp.
Uglavnom otišao mi je motorić lera 2 puta, trećeg kad sam skinuo više ga nisam uopće stavljao.
Otišao mi je emulator (ostavljao mi je 2 dizne benzina otvorene, tj. nije ih gasio) i na kraju mi je izgoril kompjuter. Pregorila je ploča, tj. pocrnila je (čitaj pougljenila) i razmrvila se. Servisirao isparivač,tj. membranu i sita 3 puta.

Govorim o kilometraži od 130.000 km i periodu od 5 godina. Zlatnom dobu dok je još benzin bio 7-8 kuna a plin 3,05 do 4,01. Kak kod da je zahebaval isplatilo se. Onda sam se počeo i osobno zanimati za taj plin, i zato sam si prije godinu dana sam s frendom trpao instalaciju u Alficu i to u kombinaciji AG komp, Crne Valtek dizne i Arktic isparivač. Cijena za ugradnju u tvoj auto bi realno bila oko 5.000,00 kn (+-300 kin) sa svim novim dijelovima, novom bocom umjesto kotača, papirima, 2 godine garancije i rukama koje bi sve to složile. Javi se na PP ak te nešto zanima.
« Zadnja izmjena: 05-04-2012, 13:39:53 od Alfa Dreams »

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #895 u: 05-04-2012, 13:43:34 »
prvo mjesto za ugradnju= Thomgas.
Cepelin je li la, kak se potrefi, ako nema problema super, ako imaš onda muka jer po iskustvu ljudi gazda je izrazito bahat ( bar je bio) i doć na zelenu granu s njime je muka.

Ja sma u 145 QV imao STAG 300. znači tomasetto isparivač, ac komp i sve 5.
Kockasti auto, najbolji auto.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #896 u: 05-04-2012, 14:10:24 »
Najbolje da ti odeš Permo d.o.o.  :funny: :funny: :funny: :funny:
I kaži Tomo Periću,ajd mi ugradite plin  :funny: :funny:
« Zadnja izmjena: 05-04-2012, 14:16:21 od Alfa Dreams »

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #897 u: 05-04-2012, 14:41:54 »
ak se dobro složi nemaš brige, ja sam bio ugradio kod Bertola 05god i vozio dvije godine, a i dan danas još uvjek vozi bez greške
Spider 115

mj4891

• Gost
« Odgovori #898 u: 05-04-2012, 23:20:20 »
Hvala ljudi ., ide plin nutra !!

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #899 u: 06-04-2012, 00:41:52 »
prvo mjesto za ugradnju= Thomgas.
Cepelin je li la, kak se potrefi, ako nema problema super, ako imaš onda muka jer po iskustvu ljudi gazda je izrazito bahat ( bar je bio) i doć na zelenu granu s njime je muka.

Ja sma u 145 QV imao STAG 300. znači tomasetto isparivač, ac komp i sve 5.

a koji je najboji servis za Tartarini?