pozdrav alfisti,
problem je ovakve naravi, nakon što sam ugradio plin u alficu(146 1.6ts '99 godište) počela je nemirno raditi na leru dok je plin isključen. znači okretaji variraju od 1100 do 500 te se nakon nekoliko trzaja ugasi. u vožnji vuče normalno. kad je na plin sve radi ok znači nema nikakvih trzavica. e sad danas sam bio na servisu i serviser govori da plin ne javlja nikakvu grešku. dal je tko imao sličnih iskustava? sutra mi je namjera počistiti ler gas motorić jer nekako sumnjam na njega, al mi sve to "smrdi" na neku grešku s plinom jer je auto do prije 20 dana kada nije bio plin u njemu radio skroz ok
:
Kolega koji sistem plina i koji proizvođač? Pretpostavlja da imaš direktno ubrizgivanje pošto si to
MASNO platio 6500,00 kn. Da li si atestirao plin? Dal imaš katalizator?
Ovakvi simptomi su mogući zbog:
1. Začepljenih benzinskih dizni (vozaj ga i na benzin 4-5 km minimalno nakon svakog potrošenog plinskog rezervara)
2. Začepljen je filtar benzina (ne onaj klošarski kod motora kaj rulja stavlja, već onaj kraj rezervara ispod auta)
3. Lambda sonda ti je crkla (kad ugrađuju plin kvazi-majstori onda spajaju lambda sondu na sistem plina, a ona jadna može samo očitavati benzinsko sagorijevanje zato jer je samo za to predviđena i samo to može očitat i onda može riknu.
Prvo idi na diagnostiku za benzin. Ako je lamda sonda diagnostik će to pokazati.
Ako ne probaj sa tekućinom za čišćenje dizni (može biti dvosjekli mač, ili popravi il sjebe diznu do kraja) i obavezno promjeni filter benzina ako nisi.
Ako si atestirao plin onda ti preporučam da odrežeš katalizator dolje ako ga imaš zato jer plin razvija višu temperaturu kod izgaranja i ako ti je stari katlizator mogu ti početi saće u njemu nagarati i onda ti se on počne štopati. A ako si atestirao plin katalizator ti ni ne treba jer si oslobođen eko testa

pa će ti auto bolje vuć iz niskih i lakše disat.