09-06-2026, 23:15:06

Autor Tema: GT  (Posjeta: 333453 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Odg: GT
« Odgovori #870 u: 24-02-2011, 11:32:44 »
evo da dodam svoja iskustva...dvomjesečna... :craz
prvo i osnovno...auto je totalna perverzija..tek sad kad ju imam to u potpunosti shvaćam... :hehe:
nije obiteljski auto tako da mjesta baš i nema u kabini..ja volim imati sic skroz do kraja pomaknut zbog
pozicije za volanom (184 100kg   :hehe:) pa iza mene u toj situaciji rijetko tko može sjediti...
također iza netko preko 180 nemože "normanlno" sjediti zbog niskog krova..i manjka mjesta iza vozača.. ali troje + vozač sasvim
OK u autu.. prtljažnik odličan..i više nego što sam mislio...
al sve to meni je bilo manje bitno..ona izgleda fenomenalno, ona ideee(1.9JTD) a ne troši... :) a o zavojima da ne govorim...
čekam toplije vrijeme i ljetne gume... valjda ću dočekat...  :craz
za održavanje nemogu još ništa reći osim da mi je Seb rekao da nije ništa ekstra skupo...ako ju ne razvališ... :)
ali koliko vidim sve je to tu negdje kao bivša 145ica..osim ovjesa...
uglavnom...ako netko želi takav auto...i može si ga priuštit..GT je najbolji izbor...  :love:

GT je moje slijedeće auto, odluka već pala odavno. Vozio sam je, zamalo i kupio na alfu koju imam, izgleda dobro skupo i dobro elegantno. Po dijelovima morala bi biti u rangu sa 147/156 jer je osnova ista, podvozje isto itd itd.....
Vozio sam dizelku od 150 konja sa 6 brzina, auto pravi bombon, nachipat i guštat
« Zadnja izmjena: 24-02-2011, 11:34:12 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline GTzadar

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #871 u: 24-02-2011, 11:46:31 »
Ma auto je milina jedna..pogotovo van grada ...  :love: :love: :love: :love:
Izgleda odlično, pojava je..
Iskoristivost mu je odlična..
A sa JTD ide odlično a ne troši puno...nije čak ni zvuk loš, na većim okretajima , u 4toj 5toj.... :da: :da:
.... sempre gilles ....

Offline vlado0332

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9 16v M-jet
    • Rijeka
« Odgovori #872 u: 24-02-2011, 23:37:33 »
Evo malo i mojih iskustava o autu.
Iako ima na stražnjoj klupi 3 pojasa, kao i svaki kupe, auto pruža maksimalan komoditet na prednjim sjedalima, a otraga mogu stat dvije osobe ne jako visoke ili troje djece. Iznenadio sam se kad sam vidio da se stražnji naslon može preklopit, pa u auto stane i mali frižider ako je potrebno.  :hehe:
U današnje doba idealna je motorizacija 1.9 jtd M-jet koji uz "normalno" chipanje isporučuje više od 165 KS uz 360 Nm što, uz relativno malu težinu, autu daje gotovo sportske performanse. Pritom mi, pri normalnoj vožnji auto troši oko 6 litara, a ako ga ganjam može pocucat i više od duplo.
Kad sam sa 156-ice 2.0 TS sa 155 KS prešao na ovaj auto iznenadila me lakoća kojom pretičem druge aute, prosječna brzina mi je bar 10 Km viša, a troškovi kod registracije dosta manji.
Kad stisnem gas do daske zna i u 3 brzini zavrtit kotače u prazno ako isključim ASR, a uvijek mi se pojavi osmjeh na licu kad me auto sve do 4 brzine gotovo katapultira, što je naročito izraženo na uzbrdici.
Ima pravi sportski, direktan volan i treba imat čvrste ruke za "ukrotit te konje i njutnmetre" jer inače auto zna otići po svojoj volji u stranu, naročito na lošoj podlozi.
Kombinacija dizel, 6 brzina i tempomat osigurava na autocesti visoke prosjeke brzine uz malu potrošnju.
Od nedostataka naveo bi dizel zvuk na koji sam se brzo navikao jer je dobro prigušen, malo dima kod punog gasa, često mijenjanje brzina što kod Alfista nije problem, ponekad znaju falit 4 vrata ( naročito suvozaču  :craz ) i škriputav ovjes  na nižim temperaturama.
Ukratko, auto za svakodnevno uživanje u vožnji.  :hap:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #873 u: 25-02-2011, 07:03:35 »
sve si odlično opisao, potpisujem  :ok:
točno, osnovno pravilo je kad se ne voziš turistički - drži čvrsto volan, da te ne iznenadi  :)

nisamo još jedino dostigla ovih famoznih 6 litara, sada sam spustila na 7,7, ali sama sam si kriva, rijetko sam u području 2T okretaja
i svaki dan ponovno zaključujem kad joj prilazim na parkiralištu - među svima je uvijek najljepša  :hap:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #874 u: 25-02-2011, 07:46:53 »
Evo malo i mojih iskustava o autu.
Iako ima na stražnjoj klupi 3 pojasa, kao i svaki kupe, auto pruža maksimalan komoditet na prednjim sjedalima, a otraga mogu stat dvije osobe ne jako visoke ili troje djece. Iznenadio sam se kad sam vidio da se stražnji naslon može preklopit, pa u auto stane i mali frižider ako je potrebno.  :hehe:
U današnje doba idealna je motorizacija 1.9 jtd M-jet koji uz "normalno" chipanje isporučuje više od 165 KS uz 360 Nm što, uz relativno malu težinu, autu daje gotovo sportske performanse. Pritom mi, pri normalnoj vožnji auto troši oko 6 litara, a ako ga ganjam može pocucat i više od duplo.
Kad sam sa 156-ice 2.0 TS sa 155 KS prešao na ovaj auto iznenadila me lakoća kojom pretičem druge aute, prosječna brzina mi je bar 10 Km viša, a troškovi kod registracije dosta manji.
Kad stisnem gas do daske zna i u 3 brzini zavrtit kotače u prazno ako isključim ASR, a uvijek mi se pojavi osmjeh na licu kad me auto sve do 4 brzine gotovo katapultira, što je naročito izraženo na uzbrdici.
Ima pravi sportski, direktan volan i treba imat čvrste ruke za "ukrotit te konje i njutnmetre" jer inače auto zna otići po svojoj volji u stranu, naročito na lošoj podlozi.
Kombinacija dizel, 6 brzina i tempomat osigurava na autocesti visoke prosjeke brzine uz malu potrošnju.
Od nedostataka naveo bi dizel zvuk na koji sam se brzo navikao jer je dobro prigušen, malo dima kod punog gasa, često mijenjanje brzina što kod Alfista nije problem, ponekad znaju falit 4 vrata ( naročito suvozaču  :craz ) i škriputav ovjes  na nižim temperaturama.
Ukratko, auto za svakodnevno uživanje u vožnji.  :hap:
:ok:
.... sempre gilles ....

Offline alfagtQ2

• Sa stažom
  • AR GT 1.9 JTD Q2
    • Zadar
« Odgovori #875 u: 25-02-2011, 08:39:47 »
Citam ovdi hvalospjeve o AR GT i sve je  :pusa, svoje vremeno kad je izasla u nekim australskim novinama procitao sam komentar na njenu ljepotu: "Sophia Loren na kotacima"  :clap2:.
Kako svi pisu samo pohvale ( s dosta toga se slazem) ja cu se osvrnuti na po meni negativnim stvarima vezanim za  GT ;
1. GT se vise ne proizvodi - jednostavno vrime ju je pregazilo ( mada cu se sloziti s nekim komentarima od prije da je ipak najlipsi auto na parkingu u 99% slucajeva s druge strane koji Alfin coupe to nije)
2. GT s bilo kojim motorom koji se ugradiva mora ici ispod 8 sec 0-100 km/h (a to nije  :ne:); (da bi vanjski izgled odgovarao karakteru; ovako je malo kao pas koji laje a ne grize - naravno 3.2 V6 ipak grize)
2.1. 1.9 jtd morao je imata seriskih 170 KS (u Hrvatskoj nemoguca opcija); cipanje ne prihvacam kao opciju (gubi se garancija na motor i bilo koji drugi argument je tu suvisan)
2.1.2. 3.2 V6 ide ispod 8 sec ali i kosto preko 40 000 eur a ovaj auto ne vrijedi toliko (bar zbog svih sitnih "alfinih" musica)
3. Razne sitnice koje ne utjecu na voznju i ponasanje auta ali znaju jako zivcirati npr. povremeni cvrcak; tapicirung prekratak ili ne zalipljen do kraja na pojedinim mjestima itd.  (OK to je tipicni Alfa gen)

U zadnje vrime o Alfama nastojim biti objektivan i realan; a sad idem malo  :drive: GT za srce dusu i da mi se vrati osmjeh na lice, zove me s parkinga  :love: .

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #876 u: 25-02-2011, 09:33:56 »
Citam ovdi hvalospjeve o AR GT i sve je  :pusa, svoje vremeno kad je izasla u nekim australskim novinama procitao sam komentar na njenu ljepotu: "Sophia Loren na kotacima"  :clap2:.
Kako svi pisu samo pohvale ( s dosta toga se slazem) ja cu se osvrnuti na po meni negativnim stvarima vezanim za  GT ;
1. GT se vise ne proizvodi - jednostavno vrime ju je pregazilo ( mada cu se sloziti s nekim komentarima od prije da je ipak najlipsi auto na parkingu u 99% slucajeva s druge strane koji Alfin coupe to nije)
2. GT s bilo kojim motorom koji se ugradiva mora ici ispod 8 sec 0-100 km/h (a to nije  :ne:); (da bi vanjski izgled odgovarao karakteru; ovako je malo kao pas koji laje a ne grize - naravno 3.2 V6 ipak grize)
2.1. 1.9 jtd morao je imata seriskih 170 KS (u Hrvatskoj nemoguca opcija); cipanje ne prihvacam kao opciju (gubi se garancija na motor i bilo koji drugi argument je tu suvisan)
2.1.2. 3.2 V6 ide ispod 8 sec ali i kosto preko 40 000 eur a ovaj auto ne vrijedi toliko (bar zbog svih sitnih "alfinih" musica)
3. Razne sitnice koje ne utjecu na voznju i ponasanje auta ali znaju jako zivcirati npr. povremeni cvrcak; tapicirung prekratak ili ne zalipljen do kraja na pojedinim mjestima itd.  (OK to je tipicni Alfa gen)

U zadnje vrime o Alfama nastojim biti objektivan i realan; a sad idem malo  :drive: GT za srce dusu i da mi se vrati osmjeh na lice, zove me s parkinga  :love: .
(Image removed from quote.)
:hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :ok:

Mogli bi jedan sunčan dan..negdi se nać...pa ih malo poslikati  :da: :da:
.... sempre gilles ....

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #877 u: 25-02-2011, 09:36:08 »
o GT-jki se ne razmišlja objektivno i trezveno, dobro si primjetio, jer to je jedini način da ju kupiš, održavaš i voliš
sa takvim razmišljanjem se kupuju neke druge marke  :craz
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #878 u: 25-02-2011, 09:42:58 »
Po meni ovi negativni argumenti za alfu GT ne stoje u cijelosti. Alfa romeo GT nije nikad ni bila zamišljena kao neki brutalni kupe, to je serija vozalica tipa mazda mx5, audi TT i ta vrsta kupea koji su lifestyle vozalice i više pokazuju da vlasnik ima dobar ukus nego išta drugo. Teško da mogu zamisliti vlasnika GTejke kako se na semaforu tačka sa tuniranim golfom 2......
Nije to za to namjenjeno, tu je koža, klima, enterijer, cool look itd itd to je lifestyle auto s kojim se može uživati u vožnji a ta uživancija ne mora biti ništa brža od 100kmh.....
Što se tiče izgleda mislim da je vrijeme nije pregazilo niti sekunde i stari vrlo fino

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #879 u: 25-02-2011, 09:47:37 »
o GT-jki se ne razmišlja objektivno i trezveno, dobro si primjetio, jer to je jedini način da ju kupiš, održavaš i voliš
sa takvim razmišljanjem se kupuju neke druge marke  :craz

Alfugtq2 ćemo realno i objektivno :batin :batin

:funny: :funny:
.... sempre gilles ....

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #880 u: 25-02-2011, 09:50:07 »
Po meni ovi negativni argumenti za alfu GT ne stoje u cijelosti. Alfa romeo GT nije nikad ni bila zamišljena kao neki brutalni kupe, to je serija vozalica tipa mazda mx5, audi TT i ta vrsta kupea koji su lifestyle vozalice i više pokazuju da vlasnik ima dobar ukus nego išta drugo. Teško da mogu zamisliti vlasnika GTejke kako se na semaforu tačka sa tuniranim golfom 2......
Nije to za to namjenjeno, tu je koža, klima, enterijer, cool look itd itd to je lifestyle auto s kojim se može uživati u vožnji a ta uživancija ne mora biti ništa brža od 100kmh.....
Što se tiče izgleda mislim da je vrijeme nije pregazilo niti sekunde i stari vrlo fino
Da, to je auto sa stilom  :da: , a ne trkaći auto.

Iako  :rolll:...čisto radi alfinog imiđa ponekad nedam gušta drugim markama na semaforu  :hap: :hehe: :hehe:...al samo ponekad  :funny:
.... sempre gilles ....

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #881 u: 25-02-2011, 10:36:45 »
Da, to je auto sa stilom  :da: , a ne trkaći auto.

Iako  :rolll:...čisto radi alfinog imiđa ponekad nedam gušta drugim markama na semaforu  :hap: :hehe: :hehe:...al samo ponekad  :funny:

Ne tačkam se je i to iz principa. Najdraže mi je kad pored mene stane kakav kadet GSI i počne turirati auto a ja mrtav hladan nehajno pogledam i okrenem pogled. Pravilo mi je ne tačkati se sa autima jeftinijim od mojih lijevih vrata :-)

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #882 u: 25-02-2011, 10:56:08 »
Ne tačkam se je i to iz principa. Najdraže mi je kad pored mene stane kakav kadet GSI i počne turirati auto a ja mrtav hladan nehajno pogledam i okrenem pogled. Pravilo mi je ne tačkati se sa autima jeftinijim od mojih lijevih vrata :-)
Ma takve ni ne pogledam....nego ove novije, tipa kia ceed.... :funny: :funny:

Nedavno ja sam na semaforu, dvi trake, i baš lik sa kijom stane pravo iza mene, a onda skrena i stane pored  :craz :hehe: :hehe: :hehe:
A hebiga...čisto da malo alfa uhvati zraka.... a i da se đečko u kiji ohladi malo ... :hap:
.... sempre gilles ....

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #883 u: 25-02-2011, 11:04:45 »

makymann

• Gost
« Odgovori #884 u: 25-02-2011, 12:05:40 »
u potpunosti se slazem sa svima vama da sad ne cjepidlacimo a i nemogu cjepidlacit jer ju jos nemam  :hehe: ali nadam se da ce bit u blizoj buducnosti naravno ako ce moje financije to dopustit jer iskreno nezz koliko sve to kost od kupnje odrzavanja i potrosnje......

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #885 u: 25-02-2011, 12:08:29 »
u potpunosti se slazem sa svima vama da sad ne cjepidlacimo a i nemogu cjepidlacit jer ju jos nemam  :hehe: ali nadam se da ce bit u blizoj buducnosti naravno ako ce moje financije to dopustit jer iskreno nezz koliko sve to kost od kupnje odrzavanja i potrosnje......

Auto je najjeftinije kupiti, tu troškovi počinju. Mene alfa 147 dnevno košta kad je ne vozim 2e, pa ti sad računaj  :craz

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #886 u: 25-02-2011, 12:29:57 »
Auto je najjeftinije kupiti, tu troškovi počinju. Mene alfa 147 dnevno košta kad je ne vozim 2e, pa ti sad računaj  :craz
Mene do sad cca 5.5 e po danu (održavanje + gorivo)  :song:
« Zadnja izmjena: 25-02-2011, 12:30:35 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

makymann

• Gost
« Odgovori #887 u: 25-02-2011, 15:07:38 »
dali ima kakve ralike u odrzavanju u cijeni 147 i gt 1,9 jtd i koje je jeftinije za odrzavat

33QO

• Gost
« Odgovori #888 u: 25-02-2011, 15:14:31 »
dali ima kakve ralike u odrzavanju u cijeni 147 i gt 1,9 jtd i koje je jeftinije za odrzavat

Mislim da je to pitanje sreće   :hehe:

... jel je, Kristijan?  :hap:

Offline alfagtQ2

• Sa stažom
  • AR GT 1.9 JTD Q2
    • Zadar
« Odgovori #889 u: 25-02-2011, 15:58:39 »
Golf ispod 5. serije uopce ne registriram kao automobil vec ih ubrajam u G ili H kategoriju vozila. Sta je brutalno u  recimo 8 sec od 0-100 km/h. Ja sam samo reka sta meni fali kod GT u ove 2 godine koliko je vozim. Pozitvne stvari nije imalo smisla nabrajati kad su to vec svi rekli

Offline petra

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #890 u: 25-02-2011, 16:23:32 »
 :ling: Jedno vrijeme bila u oglasniku!  :ling:  :love: :love:

Postoje dvije vrste ljudi:
... oni kojima se sviđam i oni koji nemaju ukusa.

Offline petra

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #891 u: 25-02-2011, 16:29:56 »
Svaka ima svoj faktor!

Offline alfagtQ2

• Sa stažom
  • AR GT 1.9 JTD Q2
    • Zadar
« Odgovori #892 u: 25-02-2011, 16:32:52 »
Svaka ima svoj faktor! (Image removed from quote.)

ovo ide na zaslon laptopa.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #893 u: 25-02-2011, 18:00:20 »
Mislim da je to pitanje sreće   :hehe:

... jel je, Kristijan?  :hap:
Sve si reka  :craz :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :ok:

.....................ma to ti je zato jer ssan ja tija bit mehaničar, a moji me natirali na faks...pa eto,..,učim sad polako na svojoj koži  :funny: :funny: :funny:
.... sempre gilles ....

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #894 u: 25-02-2011, 18:02:01 »
Golf ispod 5. serije uopce ne registriram kao automobil vec ih ubrajam u G ili H kategoriju vozila. Sta je brutalno u  recimo 8 sec od 0-100 km/h. Ja sam samo reka sta meni fali kod GT u ove 2 godine koliko je vozim. Pozitvne stvari nije imalo smisla nabrajati kad su to vec svi rekli
Složija bi se s tobom....fali mu jedno 20-30 ks....bumo i to rješili ,polako  :hap:
.... sempre gilles ....

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #895 u: 25-02-2011, 18:05:33 »
:ling: Jedno vrijeme bila u oglasniku!  :ling:  :love: :love:

Ja sam pregovara sa njim.....uuu lik se raspriča da je za popizdit, al na moj račun... :hehe: :hehe: :)
Minjan mu je bija ovjes, pa ga nisan tija uzet, tražija sam baš origigi alfu GT...
A felge 19...za prominit gume cca 10ooo kunića...pa se ti  :drive:
.... sempre gilles ....

Offline alfagtQ2

• Sa stažom
  • AR GT 1.9 JTD Q2
    • Zadar
« Odgovori #896 u: 25-02-2011, 18:07:48 »
Složija bi se s tobom....fali mu jedno 20-30 ks....bumo i to rješili ,polako  :hap:

jesi li ti na godisnjem kad je gt ujutro ispred kuce a ne na vostarnici  :?:

btw mozemo na kavu i fotografiranje alfica posli 06/03 ( sutra idem 7 dana seminar u inozemstvo)

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #897 u: 25-02-2011, 18:12:25 »
jesi li ti na godisnjem kad je gt ujutro ispred kuce a ne na vostarnici  :?:

btw mozemo na kavu i fotografiranje alfica posli 06/03 ( sutra idem 7 dana seminar u inozemstvo)
Je ,danas sam na godišnjem...cilu noć sam spašava otrovanog mačka, grija ga kaloliferom da mu dignem temp tijela da mi uspije preživit, pa se još ujutro i mali probudija u fibri  :wal: :wal:
Pa cilo san se jutro voza od veterinara do doktora  :craz :hehe: :hehe:

Dogovoreno, kad se vratiš jedno slikavanje nabacit i kavicu  :ok:
.... sempre gilles ....

Offline alfagtQ2

• Sa stažom
  • AR GT 1.9 JTD Q2
    • Zadar
« Odgovori #898 u: 25-02-2011, 18:14:41 »
Je ,danas sam na godišnjem...cilu noć sam spašava otrovanog mačka, grija ga kaloliferom da mu dignem temp tijela da mi uspije preživit, pa se još ujutro i mali probudija u fibri  :wal: :wal:
Pa cilo san se jutro voza od veterinara do doktora  :craz :hehe: :hehe:

Dogovoreno, kad se vratiš jedno slikavanje nabacit i kavicu  :ok:

:ok: nadan se da ce mali i macak biti ok

Offline petra

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #899 u: 25-02-2011, 18:17:07 »
Ja sam pregovara sa njim.....uuu lik se raspriča da je za popizdit, al na moj račun... :hehe: :hehe: :)
Minjan mu je bija ovjes, pa ga nisan tija uzet, tražija sam baš origigi alfu GT...
A felge 19...za prominit gume cca 10ooo kunića...pa se ti  :drive:

"Bez srca bili bismo samo strojevi!" - reklama za Giuliettu!