Evo malo i mojih iskustava o autu.
Iako ima na stražnjoj klupi 3 pojasa, kao i svaki kupe, auto pruža maksimalan komoditet na prednjim sjedalima, a otraga mogu stat dvije osobe ne jako visoke ili troje djece. Iznenadio sam se kad sam vidio da se stražnji naslon može preklopit, pa u auto stane i mali frižider ako je potrebno. :hehe:
U današnje doba idealna je motorizacija 1.9 jtd M-jet koji uz "normalno" chipanje isporučuje više od 165 KS uz 360 Nm što, uz relativno malu težinu, autu daje gotovo sportske performanse. Pritom mi, pri normalnoj vožnji auto troši oko 6 litara, a ako ga ganjam može pocucat i više od duplo.
Kad sam sa 156-ice 2.0 TS sa 155 KS prešao na ovaj auto iznenadila me lakoća kojom pretičem druge aute, prosječna brzina mi je bar 10 Km viša, a troškovi kod registracije dosta manji.
Kad stisnem gas do daske zna i u 3 brzini zavrtit kotače u prazno ako isključim ASR, a uvijek mi se pojavi osmjeh na licu kad me auto sve do 4 brzine gotovo katapultira, što je naročito izraženo na uzbrdici.
Ima pravi sportski, direktan volan i treba imat čvrste ruke za "ukrotit te konje i njutnmetre" jer inače auto zna otići po svojoj volji u stranu, naročito na lošoj podlozi.
Kombinacija dizel, 6 brzina i tempomat osigurava na autocesti visoke prosjeke brzine uz malu potrošnju.
Od nedostataka naveo bi dizel zvuk na koji sam se brzo navikao jer je dobro prigušen, malo dima kod punog gasa, često mijenjanje brzina što kod Alfista nije problem, ponekad znaju falit 4 vrata ( naročito suvozaču

) i škriputav ovjes na nižim temperaturama.
Ukratko, auto za svakodnevno uživanje u vožnji.