20-10-2019, 12:25:32

Autor Tema: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi  (Posjeta: 10950 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

skidojeb1

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #40 u: 23-12-2012, 22:59:15 »
hvala na brzom odgovoru.dali se da popraviti ili mora novi?
 

Offline industrial

  • Donator kluba
  • Trade Count: (+91)
  • Sa stažom
  • *
  • Postova: 513
  • Karma: 80
  • Spol: Muški
  • Alfa 156 JTD
    • Rijeka
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #41 u: 23-12-2012, 23:01:14 »
meni je puknuo sam vrh prekidaca tako da sam uzeo novi,
ali mislim da je bio oko 60-100kn ovisno o proizvodjacu.
najbolje skini stari i u ducan sa uzorkom po novi  :ok:
 

skidojeb1

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #42 u: 23-12-2012, 23:02:31 »
sutra ću se baciti na posao pa javim rezultate.
 

STOKA

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #43 u: 24-12-2012, 13:52:26 »
Imam tempomat na 147 jtd, al ga neznam koristit  :hello:  :ok:
 

skidojeb1

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #44 u: 24-12-2012, 14:39:03 »
tako je i bilo,prekidač iznad kvačila je riknuo,promjenjen je i sad sve radi kak treba.
 

Offline draak

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 2475
  • Karma: 63
  • Spol: Muški
  • LD 12
    • Bruxelles
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #45 u: 09-12-2014, 08:28:27 »
Ne radi mi tempomat na 166ici. Osigurac je u redu, kad ga upalim, na ploci gori lampica da je tempomat upaljen, ali dalje od toga nista (+ i - ne rade, kao ni reset tipka).
Ima li netko ideju sto da procackam i pogledam pa da to rijesim. Auto je 166 3.0, 2001.g
:ar:
 

Offline Zagorac20

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 33
  • Karma: 1
  • Spol: Muški
    • Klanjec(hrvatsko zagorje-blizu Kumrovca)
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #46 u: 21-03-2015, 19:07:52 »
Na mojoj 147 1.9 jtd 115 ne radi tempomat kad ju spojim kaže mi da je stalno pritisnuta papučica kočnice,zamijenio sam prekidač papučice i opet isto.Jel moguče da auto ide slabije ako komp motora vidi da je stisnuta papučica kočnice?
I još nešto gdje se nalazi modul centralnog zaključavanja?Pošto je bratu pao ključ s daljinskim pao u ribnjak ja bi uzeo modul i daljinski od neke razbijene pa da opet imam daljinsko.
Auto je kao žena,ako nije tvoj ne diraj ga!
 

Offline draak

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 2475
  • Karma: 63
  • Spol: Muški
  • LD 12
    • Bruxelles
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #47 u: 21-03-2015, 21:05:53 »
Meni je na 166ici bio problem na papucici kvacila. Kad je bilo otpusteno nije pritiskao prekidac. Probaj podloziti nesto ispod prekidaca, tako kad je pedala otpustena, da stisne prekidac. Ja sam stavio dva neodmijska magnetica na papucicu

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:
 

Offline Zagorac20

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 33
  • Karma: 1
  • Spol: Muški
    • Klanjec(hrvatsko zagorje-blizu Kumrovca)
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #48 u: 23-03-2015, 19:14:39 »
Upalim tempomat i kaže mi da je upaljen.Prekidač kvačila je ok jer mi na dijagnostici kaže stisnuto i pušteno a za kočnicu stalno stisnuto.Čak sam ištekao da vidim kaj kaže ali stalno isto kočnica stisnuta.
Auto je kao žena,ako nije tvoj ne diraj ga!
 

Offline draak

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 2475
  • Karma: 63
  • Spol: Muški
  • LD 12
    • Bruxelles
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #49 u: 23-03-2015, 20:18:22 »
Upalim tempomat i kaže mi da je upaljen.Prekidač kvačila je ok jer mi na dijagnostici kaže stisnuto i pušteno a za kočnicu stalno stisnuto.Čak sam ištekao da vidim kaj kaže ali stalno isto kočnica stisnuta.
Ili prekidac nije stisnut (kao meni, morao sam podloziti 2 plocice jos) ili treba novi. Moguce da i na konektoru nema kontakt.
Ako kratko spojis zice na konektoru, trebalo bi raditi, cisto da provjeris da li je prekidac otisao

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
« Zadnja izmjena: 23-03-2015, 20:19:24 od draak »
:ar:
 

Offline Zagorac20

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 33
  • Karma: 1
  • Spol: Muški
    • Klanjec(hrvatsko zagorje-blizu Kumrovca)
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #50 u: 02-05-2015, 12:22:35 »
Stavio novi prekidač kočnice jer nije radio tempomat i dalje ne radi skinem g i pritisnem ručno i dalje kaže da je kočnica stisnuta.Struja dolazi do prekidača i odlazi.U čemu bi bio problem.Kuplung normalno kaže.
Auto je kao žena,ako nije tvoj ne diraj ga!
 

Offline Zagorac20

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 33
  • Karma: 1
  • Spol: Muški
    • Klanjec(hrvatsko zagorje-blizu Kumrovca)
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #51 u: 29-06-2015, 22:06:09 »
Našao kvar zašto ne radi tempomat.Nećete vjerovati ali ima veze sa trećim stop svijetlom.Pošto su mi stalno izgarale žaruljice u trečem stop svijetlu ja stavio ledice i zbog njih nije radio tempomat odnosno stalno je kazalo da je stisnuta kočnica.Vratio opet standardne žaruljice i radi.
Auto je kao žena,ako nije tvoj ne diraj ga!
 

Offline Bandit

  • Član Alfa Kluba12
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 8725
  • Karma: 562
  • Spol: Muški
    • Split
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #52 u: 16-10-2015, 20:01:19 »

Meni je na 166ici bio problem na papucici kvacila. Kad je bilo otpusteno nije pritiskao prekidac. Probaj podloziti nesto ispod prekidaca, tako kad je pedala otpustena, da stisne prekidac. Ja sam stavio dva neodmijska magnetica na papucicu

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

Meni se poceo desavati isti problem kao sto si imao ti. Znaci +/- ne radi.
Nevezano s ovim dijagnostika mi je jednom pokazala gresku na senzoru spojke. Jeli mozda to razlog?
Di je uopce taj senzor i zasto sluzi?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.
 

Offline Antonio

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 3375
  • Karma: 128
  • Spol: Muški
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #53 u: 16-10-2015, 20:05:10 »
Ja sam imao isto problem sa senzorom na kvačilu. Ostao je zakočen u jednom položaju, pa ga je trebalo samo sa klještima malo povuć dolje i već 8 mjeseci sve šljaka OK.

Nalazi se iznad papučice kvačila, a služi da auto zna kad je kvaličo stisnuto, a kada nije.
 

Offline draak

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 2475
  • Karma: 63
  • Spol: Muški
  • LD 12
    • Bruxelles
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #54 u: 16-10-2015, 21:30:02 »
Meni se poceo desavati isti problem kao sto si imao ti. Znaci +/- ne radi.
Nevezano s ovim dijagnostika mi je jednom pokazala gresku na senzoru spojke. Jeli mozda to razlog?
Di je uopce taj senzor i zasto sluzi?
Upravo ovo sto je Antonio napisao :crazy:
Ja sam imao isto problem sa senzorom na kvačilu. Ostao je zakočen u jednom položaju, pa ga je trebalo samo sa klještima malo povuć dolje i već 8 mjeseci sve šljaka OK.

Nalazi se iznad papučice kvačila, a služi da auto zna kad je kvaličo stisnuto, a kada nije.
Ja ga nisam vadio, samo sam magnete stavio na papucicu da pritisnu prekidac ::)

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:
 

Offline Antonio

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 3375
  • Karma: 128
  • Spol: Muški
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #55 u: 07-12-2015, 15:23:01 »
Evo mene opet, ali ovaj put je izgleda senzor riknuo. Zablokiro je i nikako neće prema dolje.

Sad 2 pitanja: koliko ga je teško zamjenit? Jer koliko mi se čini, da odurno je nedostupnom mjestu. I drugo, kakve si magnetiće koristio draak? Di to mogu kupit? Ako će šljakat, mogu probat prvo s njima
 

Offline draak

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 2475
  • Karma: 63
  • Spol: Muški
  • LD 12
    • Bruxelles
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #56 u: 07-12-2015, 16:17:01 »
Sa dealextrema. Neodimijske, stavio dva komada kao podlozne plocice, da ne moram pomicati pedalu/prekidac.


Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
:ar:
 

Offline Antonio

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 3375
  • Karma: 128
  • Spol: Muški
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #57 u: 07-12-2015, 16:23:39 »
Ima to slučajno negdje u chipoteci, Mulleru ili kakvom sličnom dućanu koji drže sve i svašta?

Subotu putujem za ZG a muka mi je bez tempomata, a ovo nema šanse da stigne tako brzo
 

Offline klaudijo

  • Trade Count: (+10)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 13228
  • Karma: 379
  • Spol: Muški
  • 156 WTCC by Klaudijo
    • Ilirska Bistrica, Slovenija
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #58 u: 07-12-2015, 16:50:40 »
Evo mene opet, ali ovaj put je izgleda senzor riknuo. Zablokiro je i nikako neće prema dolje.

Sad 2 pitanja: koliko ga je teško zamjenit? Jer koliko mi se čini, da odurno je nedostupnom mjestu. I drugo, kakve si magnetiće koristio draak? Di to mogu kupit? Ako će šljakat, mogu probat prvo s njima

Ako toćno znaš gdje se nalazi, kako se skida i kako odkopča konektor, jednostavno ga zamijeniš "na slijepo", minut posla... 
Inaće = filozofija velika   :Crazy :Crazy
 

Offline Antonio

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 3375
  • Karma: 128
  • Spol: Muški
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Odg: Tempomat (svi modeli) općenito razni kvarovi
« Odgovori #59 u: 07-12-2015, 17:12:55 »
Pa znam di se nalazi, zato i kažem da je na odurnom mjestu, iznad papušice kvačila.

Neznam ima li koji jednostavniji način za izmjenu, ali ne izgleda mi jednostavno na prvu