a jesi brijač nesrećo jedna.....jest da kažemo za alfe da su svakakve ali ti si vjerovatno prvi koji je testirao amfibijske mogučnosti alfe (ajde dosta sada šege na tvoj račun)
dobio si par uputa ali niš koristi od njih jer već dobrano kasniš sa realizacijom
ako nisi do sada poslušao onda:
odmah ispusti ulje iz kartera,skini filter ulja,rastavi cijeli usis koliko god možeš,rastvori elektroniku (ne doslovce da odlemljuješ i vadiš raznorazne stvari) nego samo da se ćim bolje osuše,izvadi svjećice,hm??pokušavao si ga paliti onakvog mokrog??valjda anlaser nije dobio oštećenja (pregaranja)
sada kada su ti svjećice vani (bez obzira što nema ulja u motoru) probaj ga zaverglati.Poslušaj kako se ćuje dali što lupa (bez svijećica će osijetno brže vrtjeti/verglati.Ako ti se ćini da ništa ne lupa kupi najjeftinije motorno ulje i filter ulja,kad si sve dobro osušio i u uvjerenju si da nema baš puno vlage i vode oko vitalnih dijelova sklopi te sitnice i probaj si upaliti auto.
Ako ti ovo urodi plodom to ulje koje si natoćio i uljni filter nemoj dugo držati u motoru jedno 300-500km plus obavezna kontrola (svakodnevna) dali se radi emuluzija od ostataka vode
Ova spika sa vodom da je došla do cilindara je malo nit vrit nit mimo ako kažeš da je bilo toliko vode koliko je bilo makar preko gljive je sve moguće plus ako si bio na većoj turaži onda je i mogao povući vodu i napraviti štetu kako su neki ćlanovi rekli.Žao mi je što ovaj moj savijet toliko kasni,ja bih prvo to napravio.Prije da se je struja totalno posvađala nego da si polomio motor.