12-10-2024, 05:32:44

Autor Tema: Centralno zaključavanje (općenito)  (Posjeta: 56729 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

alfaboy156

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Centralno zaključavanje (općenito)
« Odgovori #30 u: 12-05-2008, 23:09:01 »
bravo stari :ok: :ok: :ok:
ja moral kupiti cijeli novi komplet 600 kn  :wal: :wal: :wal:

zelenooq

• Gost
« Odgovori #31 u: 17-05-2008, 16:51:07 »
svaka cast
ja ne bi imao hrabrosti raskopat vrata
ono,da nesh ne potrgam

Offline hrzec

• Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • Zagreb , Trnje
« Odgovori #32 u: 17-05-2008, 18:30:16 »
svaka cast
ja ne bi imao hrabrosti raskopat vrata
ono,da nesh ne potrgam
         Nemaš kaj potrgati ! :ne:  :song:  Samo malo teže ti se skida ona mala kockasta kapica koja skriva šraf kod ručice za otvaranje vrata i kad skidaš cijelu stranicu oni tipli koji je drže na nekim mjestima :da:  , samo sve radiš polako  :drive:
Ja pijem "dizel" a moja Alfa eurodizel  :)

zelenooq

• Gost
« Odgovori #33 u: 17-05-2008, 18:35:15 »
a kolko bi te oderali za taj posao...
prvo,shto bi ti sve mijenjali i naplatili,a drugo,kolko bi to dugo radili i to naplatili

Offline hrzec

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb , Trnje
« Odgovori #34 u: 19-05-2008, 00:08:03 »
a kolko bi te oderali za taj posao...
prvo,shto bi ti sve mijenjali i naplatili,a drugo,kolko bi to dugo radili i to naplatili
                                                                                                                                                                                                                    Nemam pojima , ali vidiš alfaboy je platil 600 kn za novi komplet , a ja vjerujem da ispod 500-1000 kn nebi prošel negdje u servisu  :o000: , a nemam baš ni previše povjerenja u servise  :ne2: jedino da imam nekog poznatog , zato ono kaj mogu napravim si sam , i puuuuunoooo jeftinije mi je  :happ:

alfaboy156

• Gost
« Odgovori #35 u: 20-05-2008, 16:22:06 »
platil sam jos 3 sata kao montiranja a jedan sat je 185 kn..... Pa sad ti odi nakaj popraviti u servis!!!!!
« Zadnja izmjena: 21-05-2008, 16:11:58 od alfaboy156 »

Offline hrzec

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb , Trnje
« Odgovori #36 u: 21-05-2008, 13:09:44 »
platil sam jos 3 sata kao montiranja a jedan sat je 185 kn..... Pa sad ti odi nakaj popraviti u servis!!!!!
                                                                                                                                                                                                                  :o000:  :kosa:  Fakat jexxxo skupo ,  :rol:

alfaboy156

• Gost
« Odgovori #37 u: 21-05-2008, 16:12:42 »
ja se ispricavam...... :henker:
dal sam 800 za bravicu  :wal: :wal:

Offline goran_m

• Učim polako
  • Alfa Romeo 159
    • Orašje
« Odgovori #38 u: 22-12-2008, 14:50:29 »
Ima problem s daljinskim zaključavanjem. Kad stisnem da zaključam, vrata se zaključaju i odmah otključaju. A i kad mi je ručna povučena signalizira mi da su vrata otvorena i tada ne mogu na daljinski otključati nakon što sam vrata ručno zaključao. Znači kad su vrata zaključana i ručna spuštena mogu daljinski otključati, a ako je podignuta ne mogu otključati.
Jel mi netko može pomoći?

Offline kralj

• Sa stažom
  • Alfa 156 2.4 JTD
    • Osijek
« Odgovori #39 u: 22-12-2008, 20:17:24 »
Meni je bio isti problem taj da sam zakljucao i odmah se otkljucalo.  I tako 15 puta dok nisam skuzio da mi stari nije dobro zatvorio gepeg. A ovo sa rucnom nemam pojma sta bi moglo biti.

Offline goran_m

• Učim polako
  • Alfa Romeo 159
    • Orašje
« Odgovori #40 u: 23-12-2008, 13:32:38 »
Da je barem to problem, bilo bi dobo. Jer je sve dobro zatvoreno. Misli da je u ručnoj problem, jer kad se skine i vrati klema s akumulatora daljinsko
zaključavanje uredno radi sve dok se ručna ne povuće i pokuša zaključati. Onda prolupa zaključavanje

zacharije

• Gost
« Odgovori #41 u: 18-05-2009, 16:47:10 »
Radi se o tome da mi daljinskim centralna brava na vozacevim vratima normalno zakljucava vrata a nece da otkljuca pa moram manuelno,dok je na lijevoj strani sve normalno,normalno se cuje sve kad stisnem dugme a ona samo ostane zakljucana,da li je neko imao slicna iskustva i kako je rijesio?U pitanju je 145ica iz 97.pozdrav i hvala

bak

• Gost
« Odgovori #42 u: 21-02-2010, 11:00:40 »
Dirao sam kutiju sa osiguračima (prestao mi radit upaljač), međutim utvrdio sam da su osigurači ok i da je sam upaljač pokvaren. Nakon toga nemogu daljinskim zaključat alfu. Na ključ ide, ali na daljinski ništa. Probao sam sa drugim ključem i provjerio više puta osigurače... sve ok, ali alfa na daljinski ne reagira.

Offline Marcus

• Trade Count: (+22)
  • Starosjedioc
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
« Odgovori #43 u: 21-02-2010, 11:43:18 »
dali ti radi unutarnje osvjetljenje? naime istu stvar sam ja imao kad sam kod zamjene standardnih zaruljica kabinskog osvjetljenja LEDicama spalio osigurac...zamjenio osigurac i proradilo i osvjetljenje i daljinsko zakljucavnje ...doduse ja imam 156 al mozda je slicna stvar i kod tvog auta  :mah:
Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim  jer Ti si sa mnom....

http://zalauru.blog.hr/

bak

• Gost
« Odgovori #44 u: 21-02-2010, 17:18:03 »
Ah, osvjetljenje radi.. sve sam osigurače pregledao sve je ok...

fiume

• Gost
« Odgovori #45 u: 23-02-2010, 19:42:36 »
ništa čudno ista stvar se događala meni na uno 70 sx, još malo wd-a i sve radi.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, AR GT, GIULIETTA, Z750, BEVERLY 250
    • ZG
« Odgovori #46 u: 23-02-2010, 20:24:04 »
ma joj, alfa ko alfa, čekaš toplije vrijeme i centrala se smiri i mirna bosna  :craz
V6  moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline bNeo

• Pripravnik
  • **
  • AR 146 ti 2.0 16v
    • Vrpolje
    • VRPOLJE ONLINE
« Odgovori #47 u: 15-07-2010, 08:33:08 »
Prvo veliki pozdrav cijeloj ekipi s foruma, a i onima koji nisu na forumu, a voze...  :ok:

Ovih dana sam napokon našao vremena i rekoh idem si staviti daljinsko zaključavanje, kao većina osoba s foruma. No, tu nastaju problemi još prije ugradnje daljinskog zaključavanja. Naime motorić od suvozača je krepucnio, pa sam promijenio kompletnu bravu. Stavio sam ispravnu polovnu, naravno prije ju spicio da bude kao nova, pa sam zatim odlučio promijeniti i ovu od vozačeve strane, jer mehanički više nije bila u bajnom stanju. Također sam stavio ispravnu, polovnu i prije ju ucaklio, podmazao i rade obe kao po loju. E tu sam nakon ovoga zapeo jerbo centralno nikako da više profunkcionira. Indikatori otvorenih vrata ne pokazuju da su niti jedna otvorena. Inače pokazuju i ako neka nisu dobro zatvorena, a motorići vidim da pokreću sve brave, ali ih odmah i otključaju.

Nažalost više nemam ideja, pa Vas molim za savjet. Dali je možda koji relej u pitanju? Jel netko imao nešto slično? Da li moram obratiti posebnu pozornost i na motoriće/brave zadnjih vrata?

Hvala svima na savjetima.
 :clap:
Brrrrrrrrmmmmm :)

Offline kec

• Trade Count: (+15)
  • Starosjedioc
  • alfa 155 1.8 16v 97g
    • osijek
« Odgovori #48 u: 15-07-2010, 10:13:21 »
pregledaj dali ti je koji konektor ostao ne ukopčan, provjeri kontakte na konektorima jer nekad se ne spoje i ne prenose struju,i provjeri sklopke na tim bravama jer ako sklopka ne spoji, centrala misli da su vrata otvorena i kako zaključaš ona otključa

Offline bNeo

• Pripravnik
  • **
  • AR 146 ti 2.0 16v
    • Vrpolje
    • VRPOLJE ONLINE
« Odgovori #49 u: 15-07-2010, 10:58:17 »
Konektori sigurno ukopčani i kvalitetno našpricani wd-om...

Jel imaš možda savjet kako je najlakše provjeriti te sklopke i konektore?

Hvala na svemu do sada napisanom.  :clap: :clap2:  :care

Offline kec

• Starosjedioc
  • alfa 155 1.8 16v 97g
    • osijek
« Odgovori #50 u: 15-07-2010, 15:52:17 »
ne znam .nikad nisam provjeravao sklopke jer uredno rade.
kod mene u 155 indikacija otvorenosti vrata se nalazi u sklopu brave i tako kad naguram onaj zub koji drži vrata zatvorenim ,a vrata ostanu otvorena ,centrala misli da su vrata zatvorena i zaključam auto iako su vrata širom otvorena.

usporedi sa multimetrom kontakte na staroj bravi i novoj.položaj otključano i zaključano

kr@co

• Gost
« Odgovori #51 u: 15-07-2010, 22:35:16 »
...neznam dal ti pomaže al eto da i ja nekaj velim  :craz neki dan sam trebal nekaj iz prtljažnika pa sam ga otvoril na kukici kod sjedala, zvoni mobitel javim se i naravno zaboravim kaj sam prije toga htio...izađem iz auta oću zaključat auto, a ono čim se vrata zaključaju odmah se i otključaju....nakon par puta sjetim se da sam povukao polugicu prtljažnika....čim sam zatvorio prtljažnik sve okej....tako da mislim da ti je problem u kontaktima zatvorenosti prednjih vratiju...

Offline bNeo

• Pripravnik
  • **
  • AR 146 ti 2.0 16v
    • Vrpolje
    • VRPOLJE ONLINE
« Odgovori #52 u: 16-07-2010, 08:13:12 »
ne znam .nikad nisam provjeravao sklopke jer uredno rade.
kod mene u 155 indikacija otvorenosti vrata se nalazi u sklopu brave i tako kad naguram onaj zub koji drži vrata zatvorenim ,a vrata ostanu otvorena ,centrala misli da su vrata zatvorena i zaključam auto iako su vrata širom otvorena.

usporedi sa multimetrom kontakte na staroj bravi i novoj.položaj otključano i zaključano

Mislim da je i kod mene indikacija otvorenosti u sklopu brave, jerbo su isti simptomi u pitanju kad se na brava ručno zatvori, a vrata ostanu otvorena...

Nego pošto se  nisam baš naigrao sa multimetrom jel imaš savjet kako to najlakše izvesti, tj. da li stara brava mora biti spojena strujom itd... U biti što tražiti? Napon + / -? Nadam se da ne baljezgam nešto...  :redf:

Dok se zezam s ovim zaključavanjem ugradio sam električne retrovizore i provukao instalaciju.  :ok:

Offline kec

• Starosjedioc
  • alfa 155 1.8 16v 97g
    • osijek
« Odgovori #53 u: 16-07-2010, 10:05:31 »
uzmeš staru bravu( onu gdje je radilo zaključavanje) i na njoj multimetrom( postavljen da mjeri otpor)vidiš koji pinovi su sklopka koja signalizira otvorenost vrata. npr-sklopka pokazuje zatvoren krug kada zub na bravi je u poziciji zatvorenih vrata i obrnuto

ako si ugradio daljinsko onda si možda nešto krivo spojio ( modul daljinskog )

Offline bNeo

• Pripravnik
  • **
  • AR 146 ti 2.0 16v
    • Vrpolje
    • VRPOLJE ONLINE
« Odgovori #54 u: 16-07-2010, 11:01:26 »
Nisam ga uopće još ugrađivao, jer sam vidio da ni manualno ne šljaka, pa bi bila glupost riskirati duple probleme...  :pusi :mahm

Hvala za ovo s otporom. Probat ću to popodne.  :ok:
« Zadnja izmjena: 16-07-2010, 11:02:11 od bNeo »

Offline bNeo

• Pripravnik
  • **
  • AR 146 ti 2.0 16v
    • Vrpolje
    • VRPOLJE ONLINE
« Odgovori #55 u: 16-07-2010, 11:32:11 »
Ajd da utvrdim još jednu stvar....

Da li i zadnja vrata mogu biti uzrok učestalog otključavanja, ili samo prednja?

hvala

Offline kec

• Starosjedioc
  • alfa 155 1.8 16v 97g
    • osijek
« Odgovori #56 u: 16-07-2010, 12:57:13 »
kod mene samo prednja . evo jedan sličan link http://www.alfisti.hr/forum/index.php?topic=13175.msg212496#msg212496

isto se radi o 146
« Zadnja izmjena: 16-07-2010, 13:10:04 od kec »

Offline bNeo

• Pripravnik
  • **
  • AR 146 ti 2.0 16v
    • Vrpolje
    • VRPOLJE ONLINE
« Odgovori #57 u: 16-07-2010, 15:07:31 »
Hvala... Kupit ću ja i te obje sklopke nove pa zamijeniti. Nije mi to neki problem, po toj cijeni, a i brava uopće ne djeluje komplicirana za rastaviti i to zamijeniti.  :ok:

Offline bNeo

• Pripravnik
  • **
  • AR 146 ti 2.0 16v
    • Vrpolje
    • VRPOLJE ONLINE
« Odgovori #58 u: 19-07-2010, 08:31:16 »
Ekipa evo da Vas obavijestim o izgubljenom popodnevu sa bravicama. Ugl... moj zaključak je da su i vozačeva i suvozačeva potpuno ispravne mehanički i elektronički. Na bravama su ispravne obje sklopke i motorići, a mehanički dijelovi rade besprijekorno i podmazani su jako dobro.

Da li ima svrhe i kako provjeriti ispravnost releja?

Ako nekoga zanima u svakoj bravi postoji 2 male sklopke. Jedna pokazuje da li su vrata zatvorena i nalazi se unutar mehaničkog dijela, a druga sklopka se nalazi unutar elektronskog sklopa, uz motorić i ona šalje signal zaključano ili ne.

Uploaded with ImageShack.us

Offline saykay

• Starosjedioc
  • Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
    • Agram(ZG)
« Odgovori #59 u: 19-07-2010, 14:33:48 »
Koliko sam samo nabrzaka proletio, mislim da kod tebe nije struja u pitanju...tipično ponašanje alfi iz 90-ih i početkom 2000-ih...kreni samo  mehaničkm putem. Vidi da li ti dobro leži zakačka na vratima i štoku vrata, i da li sam mehanizam brave u vratima dobro stoji sa šrafima..nekad samo mali dio milimetra će zezat, i tak će se ponašat....nije mi prvi put bilo na centralnom, tj. daljinskom zaključavanju. Sve lepo skini, pošteno pritegni, centriraj kak spada, i normalno...dobro podmaži sa grease MP maščobom! No ne pretjeruj sa slojem!:)) :ok:
"Gromovi, nisu kao nebeski, još su jači još su žešći"

Beretka zelena