12-08-2020, 08:46:43

Autor Tema: Prebogata smjesa na 4 klipu, moje iskustvo, AR 147 2.0 16v SS  (Posjeta: 750 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Harli_team

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Pozdrav raja, evo da podjelim s Vama iskustvo što sam imao, iako auto sam prodao prije jedan mjesec, Alfa ostaje u srcu...više puta sam imao problema da mi se javi ona žuta iritirajuća lampica "Engin control system faliure" koja je svaki put na očitavanju u servisu pokazivala, prebogata smjesa, i još nekoliko vrsta oko toga za kvalitet smjese...i u zadnje vrijeme mi se to baš učestilo tako da sam svake skoro sedmice bio na servisu i to gasio, pravo mi je počelo ići na živce, i majstor bi meni svaki put govorio da je to gorivo, kvalitet i sl. I jeste bilo u jednu ruku do goriva, recimo odem na OMV naspem 40, 50 lit. i ne prođem 20 do 30km ta mi se lam.upali. i odem na neku dr.skroz manje poznatu znao sam i do 7 dana voziti da mi ne pokaže ništa. i tako iz dana u dan nekih 3 mjeseca.

Naleti jedan drug, navalio da je uzme i nakon par odbijanja odlučim je prodati, i lijepo objasnim da će se ta lampica paliti, razlog ne znam odvedem ga u servis da mu majstor kaže isto da ne bi rekao da sam mu "uvalio" da bi nakon što je uzeo nekih 20 dana, Alfa stala, Problem su bile brizgaljke i to dvije, jedna nije radila nikako a druga tek malo, svojim očima sam vidio šta gorivo nekvalitetno gorivo radi od motora, brizgaljki i sveg tog sranja. Volio bih da sam uslikao šta je otpada bilo u te dvije brizgaljke, to je za ne povjerovati, uglavnom Vam pričam svoju priču, ako se nekom desi da mu možda ovo bude podsjetnik, jer su ovog druga što je uzeo od mene, neki izvjesni dijagnostičari rekli da su svjećice loše, a ja ih zamjenio 2 mj prije, pa kao treba uzeti neke što pišu ALFA na njima, pa kako je motor otišao i bla bla, ali kad sam čuo da je pukao blok motora prije sve ove priče ja sam umro od smijeha...i tako iz dana u dan ljudi se bave svim i svačim a pojma nemaju.

Teška sam je srca prodao, ali ovdje nema pravih majstora za nju, da je servisiram, ceste su katastrofalne, kad sam je uzeo u CH nije se čula muha u njoj a sad već desno rame vrišti, brizgaljke i bla bla.

Nadam se da će Vam ovo biti od koristi, pa bar kao orjentir da znate kud dalje, pozdrav iz Bosne. Elvis