E da malo podignemo temu.
Dakle, imam problem na AR 156
Raspao se prednji lijevi podizač, povuklo staklo prednjom stranom na dolje i sva sreća sam ga zaustavio na vrijeme pa je staklo ostalo čitavo.
Imao sam doma iz nekih starih vrata jedan podizač, izgleda zamjenski, pa mi je frend iskombinirao i od 3 stara složio 1 i to sad sve radi, međutim...
imam problem što očito staklo kod stražnje strane nije očito skroz ušlo u neku vodilicu koja se nalazi us štok do vrha vratiju. To staklo ima pri vrhu neku crnu plastiku veličine 3-4 cm, očito kao neku pomoć da staklo kliže po utoru. Pretpostavljam da ta plastika nije do kraja legdje gdje treba, jer kad se staklo diš/spušta, vidi se kako se ona crna lajsna preko stakla pomiče, odnosno da ju nešto odispod malo gura, dok na suvozačkoj strani to nije tako.
Rezime svega je da već od 60-70 kmh osjeti se šum vjetra, ne jako ali ovoljno da živcira.
E sada mi stiže drugi podizač, original, međutim mislim da uopće u njemu ni nije problem, već kako bi mogao tu plastiku nekako ugurati do kraja da to legne. Fali možda par mm, ali dovoljno da radi probleme.
Da probam skinut plastiku oko stakla, se da to vratit natrag na mjeto jednom kada se skine?