22-09-2023, 03:12:58

Autor Tema: želio bih vaše mišljenje.  (Posjeta: 1218 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kele3d

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • nisam ginekolog ali mogu pogledati
    • Kutjevo
želio bih vaše mišljenje.
« u: 30-07-2010, 23:40:41 »
dakle ovako.čuo sam da se auto može spustiti da se opruge griju i spljošte.zanima me koliko je to dobro?poznato  je kada se željezo grije izgubi elasticnost i postane kruto postoji mogucnosti i od pucanja a opruga treba biti elasticna.šta vi mislite dali ima netko da je to napravio?

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
Odg: želio bih vaše mišljenje.
« Odgovori #1 u: 30-07-2010, 23:42:34 »
...i onda svizac zamota čokoladu...
Every night  I have the same dream
I'm hatching some plot, scheming some scheme!

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #2 u: 31-07-2010, 00:47:18 »
ima ih dosta koji su to napravili i na kraju uglavnom zavrsi u suzama, zato se to ne radi. prije kad mozda je to tesko bilo nabaviti je i imalo smisla ali sada nades opruge za 300 kuna, cemu rizik i kemijanje?

:clap2:
Every night  I have the same dream
I'm hatching some plot, scheming some scheme!

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #3 u: 31-07-2010, 01:05:34 »
ako te zanima moje misljenje ja sam to napravio. auto je zaista nizi ali nista tvrdji. dakle dobijes samo na izgledu i mozes imat probleme ako pretovaris auto.

Offline saykay

• Starosjedioc
  • Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
    • Agram(ZG)
« Odgovori #4 u: 31-07-2010, 07:49:47 »
To se radilo u doba fičeka i nacionalne klase :gun:Pametnije ti je malo zaguglat po oglasima, i kupit polovni set opruga...nije ti to skupo.. :care
"Gromovi, nisu kao nebeski, još su jači još su žešći"

Beretka zelena

CLASS

• Gost
« Odgovori #5 u: 31-07-2010, 11:56:05 »
Da bi grijanjem postigao navedeno materijal se mora pregrijati i bla,bla ,uglavnom u tom slučaju struktura čelika se od takvog zahvata mijenja a ugljik (koji je u u različitim postocima ovisno o namjeni čelika) se gubi i na kraju dobiješ željenu dimenziju ali vrlo upitne karakteristike pa čak do te mjere da cijela stvar pukne. Da uglavnom se totalno ne isplati to napravit jer ćeš u vožnji a pogotovo žešćoj uvijek imat u glavi enigmu i pitanje: Hoće li ovo izdržat ovaj zavoj ili rupu ili neznam ni sam što već. Ne treba ništa izmišljat sve je već izmišljeno. I na kraju krajeva stvarno nije toliko skupo da si to neko nemože priuštit,naravno ako si već zapeo za spuštanje.

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #6 u: 31-07-2010, 12:19:45 »
Ne samo ugljik nego i silicij i dušik i ostalo kaj je umješano u opružnom čeliku, uglavnom prešanje na hladno ako treba samo malo stisnut ili uzet druge federe...

Offline kele3d

• Pripravnik
  • **
  • nisam ginekolog ali mogu pogledati
    • Kutjevo
« Odgovori #7 u: 31-07-2010, 12:38:53 »
ma necu ja spustati.zanimalo me samo.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #8 u: 01-08-2010, 10:08:42 »
 ako gospoda kaze da ima setova za spustanje za 300kn  onda ti se ne isplati. ja tada nisam mogao kupit za 300kn pa sam tolko platio presanje. i da, ne presa ti se cijela opruga nego nekoliko krugova na krajevima. o strukturama i  silicijima radije nebih ovako napamet. jer niti neznate postupak presanja niti sastav celika u oprugi.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #9 u: 01-08-2010, 12:15:00 »
ja koliko znam preša se samo zadnji krug/namotaj opruge i bez ikakvog grijanja....stvarno ne znam princip i nisam radio ali znam jednog koji jeste i kaže da je sve ok.
Ja sam lično uvijek za skuplju i bolju varijantu od koje me neće zaboliti glava...kupi polovne opruge, ne mislim da ih možeš naći za 300kn ali za nekih 500kn je moguće
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

CLASS

• Gost
« Odgovori #10 u: 01-08-2010, 22:40:50 »
Je. Mislim da ako se već nema love prešanje je dobra solucija. Sve samo ne grijanje. Pa u biti ne sumljam da to sa prešanjem nije dobro nego ono čisto komentara radi i ja sam uvijek za nekakve org. verzije. Ali ako se nema, bože moj može i improvizacija ali ipak ona manje destruktivna (što se materijala tiče).