20-06-2019, 22:44:22

Autor Tema: Promjena termoprekidača 145/6  (Posjeta: 2849 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline daracmarac

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 29
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo - Osijek
    • Osijek
Promjena termoprekidača 145/6
« u: 17-06-2010, 02:53:22 »
eo mene ope....nije me dugo bilo :hehe: :hehe:
trebam promjenit termoprekidač pa me zanima slijedeće;
1. jel treba skinuti komplet prednji branik da bi se promjenio termoprekidač?
2. jel se štitnici za blatobran drže za branik (koliko šarafa)?
3. kako ozračiti sustav nakon promjene?
4. jel postoji nešto na što bih posebno trebao obratit pozornost(da ne pokidam, zapalim, uništim) ili kakav savjet za što bezbolniju izmjenu termoprekidača
....radi se o alfi 145 1.6 boxer...95' s klimom
hvala unaprijed.... :ok:
« Zadnja izmjena: 04-03-2019, 05:34:19 od a.m.alfa »
 

Offline brizzer

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 147
  • Karma: 2
  • Spol: Muški
  • Punto Mk I
    • Zagreb-Sesvete
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #1 u: 17-06-2010, 08:05:31 »
meni je moj mehaničar morao skinut cijeli prednji branik...i kaže da je onda gotovo za čas... i možeš to napravit kak spada...
al brijem da sa u nekom od "manuala" na forumu vidio da piše sve u detalje kako to zamijenit....
 :mah:
moj auto je bolji od tvog :D
 

Offline kec

  • Trade Count: (+15)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1012
  • Karma: 28
  • Spol: Muški
  • alfa 155 1.8 16v 97g
    • osijek
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #2 u: 17-06-2010, 14:17:42 »
treba skinuti branik, a da njega skineš treba skinuti žmigavce i masku  da dođeš do vijaka branika
 

Dream

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #3 u: 18-06-2010, 08:17:00 »
treba skinuti branik, a da njega skineš treba skinuti žmigavce i masku  da dođeš do vijaka branika

Kod mene samo dva šarafa od naprijed drže 1. branik, sa strane je uglavljen pomoću kliznih utora. Tako da je dolje za 5 min. SAmo se skine prva maskica i onda branik. Kiler je zašarafen sa dva šarafa sa strane i po dva ispod, ako ćeš ga skidat...
 

Offline daracmarac

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 29
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo - Osijek
    • Osijek
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #4 u: 18-06-2010, 13:19:34 »
eo gotovo je....147 kn sam platio termoprekidač... :mad:...
branik je morao dole (ali ne i žmigavci   :da: )...prvo sam skinuo masku koju drže dvije 13-ice...zatim dva vijka (isto 13) na prednjem veznom koja drže spojler sa gornje strane i 4 vijka (13)sa donje strane spojlera (od kojih jedan naravno morao biti sa imbus glavom koja je izglodana tek toliko da stvari ne budu jednostavne :wal:)....i još samo po dva tipla skinut sa štitnika blatobrana...i može se izvuć spojler...(iskopčat maglenke da)
za termoprekidač je samo trebao ključ 28 i posuda sa vodom...sad pali vent ko zmaj....i to oba :hello: ...... :drive:
zahvaljujem se još jednom svima na savjetima... :ok:
 

Orbital

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #5 u: 19-06-2010, 09:56:56 »
Meni ventilator pali,
ali se ne gasi ni kad ugasim auto.
Morat ću isto mijenjati pa javim što sam sve kod sebe trebao odšerafit...  :wal:
« Zadnja izmjena: 19-06-2010, 09:58:13 od Orbital »
 

Offline daracmarac

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 29
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo - Osijek
    • Osijek
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #6 u: 19-06-2010, 15:47:46 »
pa ni meni se ne gasi vent ako je temperatura motora iznad radne ako ugasim motor.....onda radi dok je ne spusti....
orbital de javi kolko si platio termoprekidač?...baš me zanima....
 

Offline Stiv

  • Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 5258
  • Karma: 224
  • Spol: Muški
  • 146 1.6 TS & 156 2.4 JTD SW
    • Samobor
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #7 u: 19-06-2010, 19:54:16 »





Evo ovakav je termoprekidač na modelu boxerice sa klimom, mislim da boxerica bez klime ima drugačiji, ne sječam se više točno  :wal:

A ova dva spoja alu cijevi od klime na kiler klime su vam uglavnom najčešći krivac puštanja plina iz sistema, osim ak ne pušta gore na kompresoru  :ok: :mah:
« Zadnja izmjena: 19-06-2010, 19:55:51 od Stiv »
:mahm QVMember of  U B OQV
 

Offline kocka

  • Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1043
  • Karma: 15
  • Spol: Muški
  • ...
    • zagreb,
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #8 u: 24-09-2011, 19:26:58 »
dižem temu iz mrtvih.
jel se na istom mjestu nalazi i na Twin sparku termoprekidać? znam da nisu isti ali...
 

Offline Isus

  • Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 15281
  • Karma: 497
  • Spol: Muški
  • 164 TS
    • ZG Pešča
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #9 u: 24-09-2011, 19:32:11 »
dižem temu iz mrtvih.
jel se na istom mjestu nalazi i na Twin sparku termoprekidać? znam da nisu isti ali...
da i ak ti treba ja ga imam  :craz
Kockasti auto, najbolji auto.
 

Offline kocka

  • Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1043
  • Karma: 15
  • Spol: Muški
  • ...
    • zagreb,
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #10 u: 24-09-2011, 19:52:42 »
treba mi  :da:
 

zoran

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #11 u: 24-09-2011, 22:01:26 »
treba mi  :da:
TS 2.0 95 god Tmp.Prk. se nalazi sa zadnje strane kilera a ne kao što je prikazano na ovoj slici i kao što kaže Isus ( info samo da te ne zbuni).Inaće nemožeš fulati jer se na kileru nalazi samo jedan)
 

Offline kocka

  • Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1043
  • Karma: 15
  • Spol: Muški
  • ...
    • zagreb,
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #12 u: 25-09-2011, 06:24:04 »
fala sused. bitno da je na kileru a radi se o ts 1.6 motoru
 

Offline 146twinspark

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 2
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Sarajevo
Odg: promjena termoprekidača
« Odgovori #13 u: 03-03-2019, 20:52:21 »
Pozdrav svim Alfistima,da ne otvaram novu temu,zanima me sta da uradim da rijesim problem?
Imam jednu zicu koja kad se spoji na - akumulatora upali se ventilator,zica dolazi iz dzeka termoprekidaca kod ventilatora.
Imam informaciju da uopste nema termoprekidac,nego da ima senzore jedan za prvu brzinu drugi za drugu brzinu.
Svako misljenje i savjet dobrodosli,razmisljao sam da ugradim prekidac u kabini al ipak nije mi sigurno da se ne zapali,fabricki je najbolje po mom misljenju a i zelim da je tako.
Hvala unaprijed.