30-05-2026, 01:27:51

Autor Tema: VW kupio Italdesign GIUGIARO  (Posjeta: 7146 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: VW kupio Italdesign GIUGIARO
« Odgovori #30 u: 26-05-2010, 23:12:45 »
ma mogu oni kupit  šta god hoće,njemci neće u dizajnere,samo sa seatom idu blizu alfe,ali još to nije to,a fau-we nikad neće biti dizajnersko čudo,to im nije cilj i kraj priće  :)

pa walter da silva ti je dizajnirao seat leon, ibizu, cordobu, alteu i toledo.... i sve novije VW
« Zadnja izmjena: 26-05-2010, 23:13:23 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #31 u: 26-05-2010, 23:14:36 »
da,zato što je vw tako rekao,žele od seata napraviti konkurenta alfi,a oni konzervirani će i dalje kupovati vw-a i to se neće promjeniti  :ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #32 u: 26-05-2010, 23:26:20 »
što se tiče 156-ice, meni je najbolja kombinacija, naprijed FL a iza da silva... al sve je to stvar ukusa, kako se kome sviđa...
« Zadnja izmjena: 26-05-2010, 23:27:04 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #33 u: 26-05-2010, 23:43:53 »
meni su obadvje verzije super na svoj naćin,iako mi da silva više paše zbog agresivnosti,dok je na đurđi izraženija elegancija,tako ja to vidim  :hap:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #34 u: 26-05-2010, 23:50:13 »
meni su obadvje verzije super na svoj naćin,iako mi da silva više paše zbog agresivnosti,dok je na đurđi izraženija elegancija,tako ja to vidim  :hap:

kaj??
Da silva

Đurđa

sad mi objasni kak je đurđa elegatnija
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #35 u: 26-05-2010, 23:53:46 »
to je moje mišljenje,ovdje je malo da silva elegantnija no ukupno je meni agresivnija,a đurđa elegantnija  :bic:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #36 u: 27-05-2010, 00:00:17 »
to je moje mišljenje,ovdje je malo da silva elegantnija no ukupno je meni agresivnija,a đurđa elegantnija  :bic:
bože...

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #37 u: 27-05-2010, 00:03:03 »
može biti zato što dasilvu vidim svaki dan,a đurđu rijetko pa sam se naviko  :craz

Offline KA2001MR

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #38 u: 27-05-2010, 00:18:59 »
taj vw mi se sve više i više gadi, iskreno se nadam da ih bude pogodila neka afera sa pedalom gasa kao toyotu, samo da nebude tragičnih situacija.

al što je je znaju izreklamirat nešto i na tome im svaka čast.
........

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #39 u: 27-05-2010, 00:26:08 »
ja  neshvaćam zašto ''mrzite'' volkswagena....ja nemogu reć da je loš auto...al mogu reći da nije za mene i to je to...vozilo za široke mase koje meni nepaše,volim bit poseban  :craz

33QO

• Gost
« Odgovori #40 u: 27-05-2010, 07:23:29 »

156 giugaro je uništen auto u odnosu na da Silvu, 147 očaj u odnosu na da silvu.
Oba su izgubila suptilnost i eleganciju.

Isuse, stvarno ga drobiš!

@ Boxer, kako možeš dizajn Mita i Giuliette strpat u istu vreču sa Đurđom i 159-kom :?:  Totalni nonsens!

što se tiče 156-ice, meni je najbolja kombinacija, naprijed FL a iza da silva... al sve je to stvar ukusa, kako se kome sviđa...
:ok: Potpis  :care

@ Pingo   :funny: :funny: :funny:
« Zadnja izmjena: 27-05-2010, 07:25:30 od Q. ORO »

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #41 u: 27-05-2010, 07:39:10 »
Niti ja mogu uvjerit Ora da je Da Silva ljepša od FL-a, niti Oro može mene da je FL ljepši od Da Silve. Dakle, još jednom, svatko ima svoj ukus. I hvala Bogu da je tako, jer bi inače živjeli u dosadnom svijetu istih oblika i boja.

:craz

Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

33QO

• Gost
« Odgovori #42 u: 27-05-2010, 08:48:05 »
Niti ja mogu uvjerit Ora da je Da Silva ljepša od FL-a, niti Oro može mene da je FL ljepši od Da Silve. Dakle, još jednom, svatko ima svoj ukus. I hvala Bogu da je tako, jer bi inače živjeli u dosadnom svijetu istih oblika i boja.

:craz

:care   +

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #43 u: 27-05-2010, 08:50:28 »
Isuse, stvarno ga drobiš!

@ Boxer, kako možeš dizajn Mita i Giuliette strpat u istu vreču sa Đurđom i 159-kom :?:  Totalni nonsens!

:ok: Potpis  :care

@ Pingo   :funny: :funny: :funny:

oro pobogu niej to niš novo.
al kao što narayan kaže dobro da je tako.

a nitkome živom nepada napamet Mito i Giuluettu trpat uisti koš sa 159..

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #44 u: 27-05-2010, 08:58:46 »
Bertone je nacrtao Kec-a.

I giuagaro i Berone i pinifarina su sve nezavisne kuće koej rade po naruđbi. Mislite da ak fiat pita za dizajn neke nove alfe će Giugaro ( sad u VW vlasništvu odbiti). Usotalom neide mi u glavu ta opterećenost i određena mržnja prema VW-u, možda ljubomora da imaju aute s manje mušica??

Isreno meni puca kifla za VW, rade OK aute koji su dizajnerski većinom dosadni.

156 giugaro je uništen auto u odnosu na da Silvu, 147 očaj u odnosu na da silvu.
Oba su izgubila suptilnost i eleganciju.

Giugiaro će se sada vjerovatno najviše posvetiti VW grupi, tu bar ima poprilično posla (VW, Škoda, Audi, Seat, Lambo, Bugati...)
Naravno da će raditi i za druge, ali da će se baš strgati od dizajniranja za Alfu :rolll:

156 da'Silva je u trenutku predstavljanja zbilja bila vrh vrhova u auto-dizajnu.
Ali iz iskustva 99% ljudi govori da im je 156 Giugirao ljepša, naravno ima i vrlo malo onih koji tvrde suprotno (većinom vlasnici 156 da'Silva) :hap:

Nema ti panike, dosad smo govorili gle ovo je slično na ovom vauvau-u nečem na ovoj alfi a sad će alfe biti slične folcikama i to je to....

Na onu konstataciju Lošinu da je netko radio dizajn 159 se mogu samo nasmijat, pa što je tu rađeno??? 156 je bodila nove farove sprijeda, malo izmjenjene straga i kroz auspuh su je napumpali za 2 broja i eto ti novog auta...

Dizajn i Mito još uvijek neidu u istu rečenicu a bogami ni Giulietta nije neko cvijeće...

U ono "vrijeme" kad su se pojavile 145/6 u usporedbi s konkurencijom, bilo je bum, kad se pojavila 155 bil je bum, 164 je i dan danas mrak auto u zadnjim verzijama pogotovo, 159 danas više nije zanimljiva ni upola kao recimo 164 kad je bila 3 godine vani...Mitu se bliži 3 godine i nitko ga više ne primjećuje a o potražnji i pogođenom ukusu govore prodajni rezultati.

Dakle mislim da imam pravo reći da Italdesign nije za alfa romeo napravio baš ništa značajnog u usporedbi s nekim drugim imenima :ok: to nije pljuvanje, to je mišljenje na koje imam pravo :hap:

Osnova za dizajn 156 Giugiaro je bio Giugiaro koncept Visconti, i kao što sam rekao za 99% ljudi je taj auto ispao odlično :love3:
->

Koncept Visconti je prerastao u Giugiaro koncept Brera, koji je bio temelj da dizajn Brere i 159. Slažem se da na 159 ima fulanih detalja (zadnja kvaka, volan, interijer općenito...) ali kad vidiš taj auto na cesti uvjek se smrzneš koliko je to impresivan stroj, i ako je na tom autu išta dobro onda je to dizajn.
-> -> ->

O dizajnu 155 i 164 bi se dalo raspravljati, ali neću...
Stražnji kraj 145-ice je da'Silva nacrtao nešto hrabrije.
146 je samo evolucija dizajna Alfe 33.
->

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #45 u: 27-05-2010, 09:01:16 »
nisam rekao da je đurđa ispala loše već da je da silva bolja.

s druge strane 155 je dizajnirana od kuće I.d.e.a.

33QO

• Gost
« Odgovori #46 u: 27-05-2010, 09:09:38 »
oro pobogu niej to niš novo.
al kao što narayan kaže dobro da je tako.

a nitkome živom nepada napamet Mito i Giuluettu trpat uisti koš sa 159..

Mislim da ga je ovdje Boxer utrpao u isti koš lošeg dizajna.

U ono "vrijeme" kad su se pojavile 145/6 u usporedbi s konkurencijom, bilo je bum, kad se pojavila 155 bil je bum, 164 je i dan danas mrak auto u zadnjim verzijama pogotovo, 159 danas više nije zanimljiva ni upola kao recimo 164 kad je bila 3 godine vani...Mitu se bliži 3 godine i nitko ga više ne primjećuje a o potražnji i pogođenom ukusu govore prodajni rezultati.

Ne znam koliko obojica objektivno možete govoriti o tim "vremenima", jer ste bili premladi da bi mogli znati što su ti automobili napravili svojom pojavom.

Vidiš Boxer, 164 je bila sasvim normalni slijed dizajnerskih remek djela kao što su 33 i 75. Vozio sam 33 tih godina (davnih '80-ih) i dobro se sijećam kako su ljudi balili na taj auto. 75 mi je bila nedostižni san, a 155 (koja je lijepi automobil) nije nikako doživljen kao dostojni nasljednik 75-ice (ne mislim zbog pogona). Pojava 145/146 me je (kao i mnoge tada) odvela daleko od ove marke, jer mi nikako nisu mogli leć. Cijela ta serija 145/146, 166, GTV, Spider... dobila je novi look, a i novu vrstu vlasnika.

Prvu alfu koju sam nakon dugog vremena primjetio je bila gurđa, pa 147 FL, a kad se pojavila 159-ka, bio sam gotov.

Jedino u čemu se slažemo Isus, Boxer i ja je Mito i Giulietta, a i to je previše  :smijeh :smijeh 

33QO

• Gost
« Odgovori #47 u: 27-05-2010, 09:12:14 »
nisam rekao da je đurđa ispala loše već da je da silva bolja.

Pročitaj ponovo što si napisao  :hap:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #48 u: 27-05-2010, 09:23:31 »

Pročitaj ponovo što si napisao  :hap:
loša je u odosu na da silvu

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #49 u: 27-05-2010, 11:12:50 »
Vidiš, meni su i 156, 166 i 147 puuuuno lijepši u FL izdanju!  147 nisam nikad niti pogledao dok se nije redizajnirala.
:care :care :care

nisam trebao niti boldat ono važno  :funny:

Da se vratimo na temu. Slazem se da ovime Alfa ništa ne gubi, a ne vidim da bi nešto i VW dobio, osim slavnog imena.
Odavno su već te sve dizajnerske kuće koje se bavi automobilima na rubu bankrota. Svaki proizvođač automobila danas ima svoj studio dizajna, a vanjski suradnici se angažiraju samo za posebe modele ili kad se hoce dobit malo na prestižu pa okačit znacku slavnog dizajnera, poput Hyundai Matrixa  :craz

VW sa ovime sigurno nece početi proizvoditi automobile atraktivnog sportskog dizajna poput Alfinih jer njihove kupce to ne zanima. Oni provjereno igraju na taj konzerva stil i to prolazi, imaju vjerne kupce koji čekaju u redovima za novi model. Nisu švabe glupi da idu u nepotrebno riskiranje pa da im kupci odu u Toyotu. A pridobit kojeg alfistu ionak nikad neće.

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #50 u: 27-05-2010, 11:53:36 »
Možda sam zatucan ali meni je svaka alfa ljepa na svoj način, nema mi stvarno ružnih, i npr 156ica iskreno neznam koja mi je ljepša da silva ili đurđa, obje su mi krasne, ugl što se kupovine tiče - super možda VW konačno počnu ličit na nešto iako mi se čini da će to prije ić u koš neke od podmarki...

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #51 u: 27-05-2010, 15:40:06 »
ja  neshvaćam zašto ''mrzite'' volkswagena....ja nemogu reć da je loš auto...al mogu reći da nije za mene i to je to...vozilo za široke mase koje meni nepaše,volim bit poseban  :craz
Glupo je reći da ga mrzim ali mogu objasniti zašto nikad neću kupiti VW.
Još kao dijete sam se čudio zašto Buba ima pragove na koje se možeš popeti. Onda sam kasnije saznao da je dizajnirana 30-tih godina, a moj ujak i tetak su je kupili u 80-tima. Blag je izraz da je Buba katastrofalna: bučna, rastrošna, loše aerodinamike, motor male snage, loše kočnice, portopaka skoro i nema, unutra malo mjesta, samo dvoja vrata, oprema teška spartana. Prodana u 22 milijuna primjeraka, pa kad to mogu prodati onda nema zime za njih. Kada su izvozili Bubu u SAD (pazi ideje: Bubu prodavati Amerikancima koji voze krstarice) politika je bila: VW servis u svako selo i uspjeli su. I to je uz Variant i Bus bio jedini proizvod VW-a do 1974. kada je nastao famozni Golf. Taj Golf mi se zgadio jer ga je kupio prijatelj (1.3 benzinac) koji je riječ "Golf" izgovarao sa mješavinom ponosa i strahopoštovanja. Malo je smanjio doživljaj kada je radio generlku na 80.000 km. Tetak koji je imao Bubu kupio Golfa 1.1 i radio generalku na 100.000 km. Trošio ulje kao blesav, a blok motora si mogao podići od zemlje ako zakačiš žice za one zubove koji nastanu u bloku ukapanjem prvih prstenova.
Usporedba ženine Delta 2 TD i Golfa 3 TDI. Kočnice: Delta- ABS 4 diska, prednji samoventilirajući, Golf- 2 obična diska naprijed, straga bubnjevi. Ovjes: Delta- neovisni na sva 4, Golf-straga polukruta osovina. Onda kvalitete materijala unutra Delta ima 2 klase bolje i da ne nabrajam druge stvari. Prodajni rezultati: Delta proizvedena u 79.000 primjeraka, Golf 3 u nekoliko milijuna. Npr. common rail su uveli sa 10 godina zakašnjenja.
I još jedan interesantan detalj: kada Golf doživi smjenu modela padne mu prodaja i tek u 3. godini bude odlična, malo dok dizajn sjedne konzervativnim kupcima.

Offline tadija

• Ovisnik o alfistima
    • Derventa BiH
« Odgovori #52 u: 27-05-2010, 18:01:54 »
vw kupi redom sve sto valja a sto su u alfi nesposobni da se "mrdnu" nismo mi krivi...
.....

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #53 u: 27-05-2010, 19:27:10 »
To je objavila Jadranka Kosor ili hrvatski zavod za statistiku?  :craz

:funny: :funny: :funny:

Offline st-lancia

• Starosjedioc
  • alfa 145 1.8ts
    • split
« Odgovori #54 u: 27-05-2010, 21:01:00 »
ukusi su razliciti, osobno 156 mi je draza da silva a 147 redizajnirana.159 savrseno dizajniran auto kao i brera i spiderica. :cigara:

Offline snoopy

• Starosjedioc
  • Alfa romeo 166,Alfa romeo 156,Alfa romeo 145
    • Travno, Novi Zagreb,Sesv. Kraljevac,Stubičke toplice
« Odgovori #55 u: 27-05-2010, 21:17:47 »
Meni su sto se tiče dizajna sve super ali samo do Mita i ovih buljookih.  Moje je mišljenje da su na tim autima fulali sa dizajnom. A dizajneri če ići tamo gdje ponude veču lovu. I to se nemre promijenit niti se nebude. :mah:

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #56 u: 27-05-2010, 21:52:46 »
mito je fulao,giulietta je super  :craz

Offline snoopy

• Starosjedioc
  • Alfa romeo 166,Alfa romeo 156,Alfa romeo 145
    • Travno, Novi Zagreb,Sesv. Kraljevac,Stubičke toplice
« Odgovori #57 u: 27-05-2010, 22:00:00 »
mito je fulao,giulietta je super  :craz
Moram je vidjeti u živo. Ovak na slikama mi  nije nešto.

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #58 u: 27-05-2010, 22:03:10 »
Moja ponuda za zamjenu jos uvik stoji, ali niko se ne javlja  :?: :?: ili dizajn 147 FL 156 FL i 159 ne odgovara samo onima koji ih i nemaju  :?: :?: :craz :craz
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #59 u: 27-05-2010, 22:55:46 »
A dizajneri če ići tamo gdje ponude veču lovu. I to se nemre promijenit niti se nebude. :mah:
Nije ko da je Italdesign giugaro bio u vlasništvu alfe...