Bertone je nacrtao Kec-a.
I giuagaro i Berone i pinifarina su sve nezavisne kuće koej rade po naruđbi. Mislite da ak fiat pita za dizajn neke nove alfe će Giugaro ( sad u VW vlasništvu odbiti). Usotalom neide mi u glavu ta opterećenost i određena mržnja prema VW-u, možda ljubomora da imaju aute s manje mušica??
Isreno meni puca kifla za VW, rade OK aute koji su dizajnerski većinom dosadni.
156 giugaro je uništen auto u odnosu na da Silvu, 147 očaj u odnosu na da silvu.
Oba su izgubila suptilnost i eleganciju.
Giugiaro će se sada vjerovatno najviše posvetiti VW grupi, tu bar ima poprilično posla (VW, Škoda, Audi, Seat, Lambo, Bugati...)
Naravno da će raditi i za druge, ali da će se baš strgati od dizajniranja za Alfu :rolll:
156 da'Silva je u trenutku predstavljanja zbilja bila vrh vrhova u auto-dizajnu.
Ali iz iskustva 99% ljudi govori da im je 156 Giugirao ljepša, naravno ima i vrlo malo onih koji tvrde suprotno (većinom vlasnici 156 da'Silva)

Nema ti panike, dosad smo govorili gle ovo je slično na ovom vauvau-u nečem na ovoj alfi a sad će alfe biti slične folcikama i to je to....
Na onu konstataciju Lošinu da je netko radio dizajn 159 se mogu samo nasmijat, pa što je tu rađeno??? 156 je bodila nove farove sprijeda, malo izmjenjene straga i kroz auspuh su je napumpali za 2 broja i eto ti novog auta...
Dizajn i Mito još uvijek neidu u istu rečenicu a bogami ni Giulietta nije neko cvijeće...
U ono "vrijeme" kad su se pojavile 145/6 u usporedbi s konkurencijom, bilo je bum, kad se pojavila 155 bil je bum, 164 je i dan danas mrak auto u zadnjim verzijama pogotovo, 159 danas više nije zanimljiva ni upola kao recimo 164 kad je bila 3 godine vani...Mitu se bliži 3 godine i nitko ga više ne primjećuje a o potražnji i pogođenom ukusu govore prodajni rezultati.
Dakle mislim da imam pravo reći da Italdesign nije za alfa romeo napravio baš ništa značajnog u usporedbi s nekim drugim imenima
to nije pljuvanje, to je mišljenje na koje imam pravo 
Osnova za dizajn 156 Giugiaro je bio Giugiaro koncept Visconti, i kao što sam rekao za 99% ljudi je taj auto ispao odlično

->

Koncept Visconti je prerastao u Giugiaro koncept Brera, koji je bio temelj da dizajn Brere i 159. Slažem se da na 159 ima fulanih detalja (zadnja kvaka, volan, interijer općenito...) ali kad vidiš taj auto na cesti uvjek se smrzneš koliko je to impresivan stroj, i ako je na tom autu išta dobro onda je to dizajn.

->

->

->

O dizajnu 155 i 164 bi se dalo raspravljati, ali neću...
Stražnji kraj 145-ice je da'Silva nacrtao nešto hrabrije.
146 je samo evolucija dizajna Alfe 33.

->