16-02-2025, 23:28:13

Autor Tema: Injektori - Alfa 145/6 - 155  (Posjeta: 41662 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

zoran

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Injektori
« Odgovori #90 u: 01-10-2010, 09:23:33 »
Zašto  :?:
zato što injektori gube svoja svojstva na naćin da se u i na njihovim stjenkama/kanalima kroz njih taloži neka vrsta minerala koji ih zaštopava
vrlo rijetko da ćeš naći u injektorima masne naslage i ili pijesak iz goriva
tomu su i izmislili em kemiska ćišćenja te ćišćenja "rezonancom"- ultrazvučno
ali šta se dešava....
kada i ubaciš nekakvu kemiju dolazi do reakcije,... ta kemija proradi  a dali i odradi to je stvar od slućaja do slućaja u većini niš koristi
ultrazvučno - kako se injektori koriste i oni su podložni habanju - dolazi do širenja kanala ali tu opet isto tako dolazi do taloženja tkz.kamenca te kako se kanali troše kamenac nadomjestuje istrošenost.Godine idu sve klapa dok kamenac ne prevlada.Riješenje je ultrazvučno ćišćenje ali nitko ne može sa sigurnošću tvrditi učinak.
Naime ultrazvučnim ćišćenjem oćistiš injektor a dali je taj injektor  tj. njegovi kanali u tvorničkoj dimenziji (koja je apropo u mikronima) ostaje pitanje.Jer kao što sam rekao injektor se haba,umjesto habanja talože se naslage kad skineš te naslage proširio si kanale itd.
Normalno ja ne kažem da sa ultrazvučnim ćišćenjem nećemo ništa postići.Sve zavisi najviše od korištenog goriva (njegove kvalitete),starosti injektora.
Ova spika sa WD-om definitivno ne prolazi,dobro da se netko nije sijetio da potopi na 24h injektore u Cilit (ono sredstvo za skidanje kućnog vodenog kamenca).I spika spajanja na akumulator je zaista upitna jer mu puno znaći otpor struje.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #91 u: 01-10-2010, 09:52:24 »
Zorane u krivu si.

metoda sa sprejom za ciscenje fergazer ili injector cleanerom funckionira.

No to je samo prirucno. Za prvu ruku.

Najbolje je jasno dati injekotre ocistiti no ako su samo malo zastopani dovoljno je uliti u rezrvar sredstvo za ciscenje injektora ( ja koristim flash lube injector cleaner) i propeljati se po Autocesti neko vrijeme kako bi se ucinkovitije ocistili.

Ja sam svoje injekotre na taj nacin ocistio na grobniku, kako se vozim na plin pogodni su stopanju, ulio sam 200kn benge ( tamo je nekih 9kn) i cca 20ml flashlubea i udri po gasu.

Cilit nema smisla jer jedna dio benzina ispari i ostabe odredjeni masni talog ugljikovodika.

Isto tako umakanje u cilit bez da injektor otvara nema smisla jer se nece ositi onaj dio koji treba vec samo mrezica.
Nakon toga su injekotri bili cisti nema vise trokiranja na hladno.
Kockasti auto, najbolji auto.

zoran

• Gost
« Odgovori #92 u: 01-10-2010, 11:28:56 »
Đisus pa ne lamentiram ja da kemija ne pomaže to je samo prva pomoć i to upitnoga vijeka i učinka.
Šta to znaći malo zaštopani-ko to zna?-nemojmo lamentirati
Voziš na plin - znaći benzinski su u većini korištenja auta van funkcije pa kako i zašto onda malo malo koristiš kemiju?
Cilit je bio spomenut onako arhaično - hebote još će neko to i pokušati napraviti :rol:
Do kojeg stupnja smo u mogućnosti rastaviti injektor?Možeš ga skinuti i očistiti samo do mrežice:u principu na mrežici se može naći  one ultra fine prašine (ako se razumijemo a vjerujem da da jer si valjda vidio ako si barem 5 različitih automobila po tome pitanju riješavao).
Što je osnovni zadatak injektora?
je taj da u određenom trenutku (putem centrale i inih) pusti fini maltene plinoviti (doslovce magloviti) ili ti ga da rasprši gorivo po cilindru a u našem slućaju (kod svih benzinskih motora) u usisnu granu.Točno je zamišljeno kada,u kakvome obliku,količini se to treba napraviti.Kada usljed ultrazvučnog ćišćenja dođe do odstupanja (dakle usljed starosti i zamora materijala ultrazvuk je odnio ono što i nemora) mi više na injektoru nemamo sad ću bubati 2 mikrona otvor nego recimo 4 mikrona.dakle injektor više ne daje onakvu formaciju pod pritiskom nego "slap" i eto ti daljnjih problema.Utrošeno vrijeme i novac a rezultat?
opet kažem sve zavisi od stanja injektora ali on ako izgubi  svoje promjere nema mu spasa i ili prave funkcije.Ne može on špricati sam tak i bilo kak.
Dakle kad vas počnu hebati injektori prva pomoć vam je nekakva kemija,druga ultrazvučno i na kraju kupnja novih.Sve zavisi od starosti .U svakome slućaju ultrazvučno je jedino riješenje ali upitno.Možda će vam auto bolje raditi ali opet neće biti to to ili u vidu potrošnje ili nekakvih trzavica motora.Injektori su dobri ako koristiš vrhunska goriva,te nekih 50000km dalje su sve samo finese.Recimo podatak za čađare koje jako dime u 70 posto slućajeva je potrebno zamjeniti same injektore(dizne) goriva te više ne dime,nema popravka kod njih,dakle isto dolazimo i do zaključka za benzin zamjeniš i imaš em manju potrošnju,normalniju emisiju ispušnih plinova,mirniji rad.

PS trebali bi moderatori ove teme oko injektora objediniti u jednu temu te obrisati neke postove
« Zadnja izmjena: 01-10-2010, 11:31:13 od zoran »

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #93 u: 01-10-2010, 11:40:31 »
i kad ocistis injekotre oni se opet zastopanju jako brzo kad vozis na plin.
Kemija je tu da sluzi kao prevencija kod autiju na plin a ince dobar injector cleaner moze fino pocisti naslage i otopiti ih.
Puno servisa kombinira ultrazvucno s kemijskim ciscenjem.

Dieselski su nesto drugo zbog puno vecih tlakova na kojima rade i puno finijih mlaznica.
benzisnki su u uspredbi s njima pretpotopna tehnologija.

Offline lord_eduard

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Jaguar XKR 4.2 v8 supercharger
    • Rijeka
« Odgovori #94 u: 12-12-2010, 16:42:58 »
 :mah:
Gdje ima povoljno i kvalitetno čišćenje injektora u ri?

inače, auto zacukava i slabo vuče (na hladno pogotovo) do cca 3000 rpm...mijenjana lambda, bobine provjerit? brutalna potrošnja, penzičke gradske vožnje 12-13 l  :mad:

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 GTA
    • Zagreb
« Odgovori #95 u: 12-12-2010, 17:31:33 »
možda je MAF, kablovi, svjećice, motorić minimuma
GTA

Offline neno4real

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
    • računala i mreže, servis, izrada programa i web stranica
« Odgovori #96 u: 12-12-2010, 18:28:24 »
možda je MAF, kablovi, svjećice, motorić minimuma
svječice su bile kod mene (i jedna bobina) razlog takvom ponašanju - 1.4 ts. a sada se ponaša pristojno  :ok:
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Albert Einstein US (German-born) physicist (1879 - 1955)

Offline lord_eduard

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #97 u: 12-12-2010, 18:53:27 »
koji su "simptomi" kad ne radi jedna bobina? ima kakve veze s temp motora?

zoran

• Gost
« Odgovori #98 u: 13-12-2010, 09:52:02 »
koji su "simptomi" kad ne radi jedna bobina? ima kakve veze s temp motora?
nema nikakve veze sa temp.motora
kada ne radi jedna bobina motor ti "trokira"- nema snage,čudan zvuk,teško povisuješ br.okretaja motora
MAF ćeš provijeriti odvajanjem konektora sa njega (tuda još prošvrljaj po temama i postovima koji sadrže rijeć MAF)
Kablove možeš provjeriti vizualno ali takva provjera baš i nije nešto garantno.U principu kablovi "nahebu" tamo di se naslanjaju na poklopac ventila (govorim za normalne redne motore) kako se usljed temperature rašire počnu "vibrirati po poklopcu/željezu i tokom vremena se izolacija izgubi te tu počnu probijati.
sviječice bi u svakome slučaju trebale biti one koje proizvođač preporučuje,sve ostalo ima produkt lošijih karakteristika iskoristivosti motora
motorić minimuma kad rikne - rikne nema mu pomoći,poveća ti se ler gas i to je to.Odspojiš ga sa konektora ali onda nemaš više apsolutno ler gasa nego ga moraš hvatati na papučici gasa da se motor ne zagasi.

Offline lord_eduard

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #99 u: 13-12-2010, 19:44:31 »
MAF sam probao, zamijenio ga sa drugim, niš se nije promijenilo. Lambdu sam promijenio, ide nešto bolje ali i dalje dosta zacukava kad je hladan.
Svjecice su original, ler je ok; kad ga se zaljulja mu malo oketaji variraju. Bo 
Bobine cu dat provjerit, samo me još zanima gdje u rijeci mogu ocisit injektore?

Offline Disconnected

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #100 u: 13-12-2010, 21:57:23 »
A ništa, ostaje ti još provjerit kablove, svjećice i izmjerit otpor na bobinama, a ako nije ništa bolje, probat očistit injektore.
Inače na nekoliko mjesta sam naišao na informaciju da takvo ponašanje slično tvojem na hladan motor je sasvim normalna pojava na TS motorima. Sad ti budi pametan  :kosa: :kosa:
Kaže ovako: ": Lack of power on cold engine :.    

Cold/low revs/jerky/lack of power???

That's built in the the ECU!

Reason?
When cold, the emission figures (CO) should be o.k. as well!
But, when cold, the CO emission differs from "warm".
That's why they measure exhaust gas temperature (yes, at the lambda probe!!)
and let that probe "tell" the ECU to use the "cold" progam.
When "warm" the "normal" setting will come into force and the engine will
perform 100% o.k.
"
izvor: "http://www.alfa156.net/tech/fr_index.html?/tech/cold.html"

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #101 u: 14-12-2010, 10:46:08 »
...iste simptome je moja imala ( hladan motor nije primala gas ) ...stavljeni novi injektori i auto ide bez broblema.....preporuka mehaničara je stavit nove injektore jer nekad nakon čiščenje može biti još gore........ako imaš mogučnost stavit za probu s neke druge alfe da budeš siguran i da ne kupuješ bezveze
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #102 u: 14-12-2010, 11:22:54 »
da odmah novo, a injektori su bas jeftini.
Nakon ciscenja bude Ok, moji su bili zastopani do bola, ocistio ih i radi sve 5.
jedino ako je injekotr fizicki ostecen se zan desiti da ode kvargu nakon ciscenja.

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #103 u: 14-12-2010, 11:50:15 »
da odmah novo, a injektori su bas jeftini.
Nakon ciscenja bude Ok, moji su bili zastopani do bola, ocistio ih i radi sve 5.
jedino ako je injekotr fizicki ostecen se zan desiti da ode kvargu nakon ciscenja.
......može a i nemora.....ja sam uzeo u startu nove da ne plačam čišćenje pa da mi se desi da se injektor razvali, pa opet kupi nove.....nitko ga ne tjera da kupi nove
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline v.i.k.alfa

• Starosjedioc
  • AR 145 1.6 Boxer & AR GT 3.2 V6
    • Rijeka
« Odgovori #104 u: 14-12-2010, 12:35:39 »
:mah:
Gdje ima povoljno i kvalitetno čišćenje injektora u ri?

inače, auto zacukava i slabo vuče (na hladno pogotovo) do cca 3000 rpm...mijenjana lambda, bobine provjerit? brutalna potrošnja, penzičke gradske vožnje 12-13 l  :mad:

Auto električar na školjiću kod bivšeg dragstora čisti injektore.Ja sam bio kod njega očistiti i auto je preporođen. Čišćenje i promjena gumica 440 kn. Govorim o boxeru.Najbolje je otići dolje pa porazgovarat sa njim i naručiti se.Majstor se zove Siniša.  :mah: :mah:
« Zadnja izmjena: 14-12-2010, 14:26:12 od v.i.k.alfa »

Offline lord_eduard

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #105 u: 14-12-2010, 16:30:40 »
Hvala svima na odg. Probam pa javim rezultate  :ok:

Alfa155 94

• Gost
« Odgovori #106 u: 14-12-2010, 18:01:40 »
isti problem trenutno imam ja auto postepeno ubrzava jedino ide u iberu tj.na 5 do 7 hiljada isto mijenjo maf i isto mislim da su injektori

Online Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20v/166 2.0 tb/156 2.5 24v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #107 u: 23-12-2010, 10:43:05 »
zanima me dali mi pasu injektori sa 1.4 na 1.6 boxera i dal bi to radilo dobro.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Online Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20v/166 2.0 tb/156 2.5 24v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #108 u: 23-12-2010, 22:33:19 »
zahvaljujem.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #109 u: 21-02-2011, 11:54:49 »
Ka šta i naslov teme kaže. Kako bi moga očistit injektore i di (Split i okolica)?
I koliko bi me to financijski opalilo po žepu.
Naime na mojoj 155 1.8 16v, malo me zezaju u niskim okretajima, jer očito ne raspršuju pravilno gorivo pa kad doše prevelika količina onda se alfa oće na trenutak i ugasi al u leru radi normalno, a čim prođe 1500-1600 okretaja radi sve normalno i neman nikakvih problema. Potrošnja je uredna, temperatura ma sve 5 samo to šta malo trza i to prvih par minuta dok se ne ugrije, onda se to rijetko javi.   
Zahvaljujem unaprijed na svim korisnim odgovorima.

Offline BlekStena

• Pripravnik
  • **
  • 145 - 1.4 boxer
    • Sisak
« Odgovori #110 u: 21-02-2011, 17:35:38 »
neznam za istru,al cijene kod nas u sisku se kreću od 50 do 100 kuna po injektoru,za tretman kemijskim čišćenjem i nekakvim natapanjem u kadi gdje se podvrgavaju ultrazvučnim valovima.prije par godina sam nosio na čišćenje 5 dizni od Audija jer su se zašmelcale zbog slabe upotrebe jer se stalno vozilo na plin.poslije čišćenja pravi preporod :D

ako nitko ovdje nebude znao za tvoju okolicu,najbolje ti otići do nekog meštra u tvojoj blizini pa će te on uputiti dalje.tak sam i ja napravio kad mi je trebalo
........ ......kad narastem bit ću QV

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #111 u: 09-03-2011, 11:55:26 »
neznam za istru,al cijene kod nas u sisku se kreću od 50 do 100 kuna po injektoru,za tretman kemijskim čišćenjem i nekakvim natapanjem u kadi gdje se podvrgavaju ultrazvučnim valovima.prije par godina sam nosio na čišćenje 5 dizni od Audija jer su se zašmelcale zbog slabe upotrebe jer se stalno vozilo na plin.poslije čišćenja pravi preporod :D

ako nitko ovdje nebude znao za tvoju okolicu,najbolje ti otići do nekog meštra u tvojoj blizini pa će te on uputiti dalje.tak sam i ja napravio kad mi je trebalo
hvala

Offline lord_eduard

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #112 u: 17-04-2011, 18:18:27 »
 :mah:  problem riješen... prljavi filter goriva i voda u diznama..bio kod Darka Matoša, sredio alfu u jedno popodne  :craz

Fiuman

• Gost
« Odgovori #113 u: 17-04-2011, 20:35:13 »
:mah:  problem riješen... prljavi filter goriva i voda u diznama..bio kod Darka Matoša, sredio alfu u jedno popodne  :craz
:ok:

Offline Zh0xX

• Starosjedioc
  • 166 3.0 V6 Zender
    • NA - OS
    • 166 3.0 V6 Zender
« Odgovori #114 u: 22-05-2011, 15:43:27 »
ima netko u OS ili okolici da cisti benzinske injektore?  :?:
Kad srce kaže... a nema se para!

Offline Radge

• Starosjedioc
  • alfa u mislima, golf u garaži
    • Đurđenovac
« Odgovori #115 u: 22-05-2011, 21:14:45 »
ima netko u OS ili okolici da cisti benzinske injektore?  :?:

ima u čepinu Boschov servis
mislim da je nekih 80 kn po injektoru

a čisti ti i Smola u Welsu navodno...

:mahm
Ljudska zavist, zloba i glupost su totalno nenadjebivi...

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #116 u: 22-05-2011, 22:05:14 »
jel to cijena kada oni skidaju ili kad skidaš sam
uživam u vožnji

zacharije

• Gost
« Odgovori #117 u: 30-07-2011, 20:42:51 »
 pozdrav...evo ovako,poslije servisa odnosno kad sam radio alnaser ostala mi je upaljena lampica od injektora,auto radi normalno,super vuce,sve je ok al mi gori lampica non stop,cak i kad dam samo kontakt,samo blinkne i ostane upaljena.u pitanju je alfa 145 1,4 ts. sta bi to moglo biti? hvala

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #118 u: 31-07-2011, 14:29:56 »
Vjerovaatno prilikom vracanja anlasera se neki kabal iskljucio il nesto slicnjo,jedino da prikljucis auto nna dijagnostiku se moze vidjeti o cemu se radi i da ti obrise gresku ako je sve u redu.

slanni

• Gost
« Odgovori #119 u: 20-09-2011, 14:35:40 »
kada palim auto ujutro guši ga,treba mu malo vremena,i neće da pali iz prve,malo mi trza prilikom sporijih okretaja,radi se o alfi 145 boxer 1.4