Đisus pa ne lamentiram ja da kemija ne pomaže to je samo prva pomoć i to upitnoga vijeka i učinka.
Šta to znaći malo zaštopani-ko to zna?-nemojmo lamentirati
Voziš na plin - znaći benzinski su u većini korištenja auta van funkcije pa kako i zašto onda malo malo koristiš kemiju?
Cilit je bio spomenut onako arhaično - hebote još će neko to i pokušati napraviti

Do kojeg stupnja smo u mogućnosti rastaviti injektor?Možeš ga skinuti i očistiti samo do mrežice:u principu na mrežici se može naći one ultra fine prašine (ako se razumijemo a vjerujem da da jer si valjda vidio ako si barem 5 različitih automobila po tome pitanju riješavao).
Što je osnovni zadatak injektora?
je taj da u određenom trenutku (putem centrale i inih) pusti fini maltene plinoviti (doslovce magloviti) ili ti ga da rasprši gorivo po cilindru a u našem slućaju (kod svih benzinskih motora) u usisnu granu.Točno je zamišljeno kada,u kakvome obliku,količini se to treba napraviti.Kada usljed ultrazvučnog ćišćenja dođe do odstupanja (dakle usljed starosti i zamora materijala ultrazvuk je odnio ono što i nemora) mi više na injektoru nemamo sad ću bubati 2 mikrona otvor nego recimo 4 mikrona.dakle injektor više ne daje onakvu formaciju pod pritiskom nego "slap" i eto ti daljnjih problema.Utrošeno vrijeme i novac a rezultat?
opet kažem sve zavisi od stanja injektora ali on ako izgubi svoje promjere nema mu spasa i ili prave funkcije.Ne može on špricati sam tak i bilo kak.
Dakle kad vas počnu hebati injektori prva pomoć vam je nekakva kemija,druga ultrazvučno i na kraju kupnja novih.Sve zavisi od starosti .U svakome slućaju ultrazvučno je jedino riješenje ali upitno.Možda će vam auto bolje raditi ali opet neće biti to to ili u vidu potrošnje ili nekakvih trzavica motora.Injektori su dobri ako koristiš vrhunska goriva,te nekih 50000km dalje su sve samo finese.Recimo podatak za čađare koje jako dime u 70 posto slućajeva je potrebno zamjeniti same injektore(dizne) goriva te više ne dime,nema popravka kod njih,dakle isto dolazimo i do zaključka za benzin zamjeniš i imaš em manju potrošnju,normalniju emisiju ispušnih plinova,mirniji rad.
PS trebali bi moderatori ove teme oko injektora objediniti u jednu temu te obrisati neke postove