Nisam siguran odgovara li ovo pravilima postanja u Susrete Alfista, ali mi se to činilo najpogodnijim mjestom. Ako sam pogriješio, molio bih da se prebaci na odgovarajuće mjesto.

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas sve na 5. maketarsko natjecanje Kup Zagreb koji će se ove godine održati 15.5. u prostorima OŠ Dragutina Kušlana, Kušlanova 52, Zagreb. Organizator ovog kupa je maketarski klub David Schwarz iz Zagreba.
U redovnom dijelu moći ćete razgledati sastavljene makete raznih kategorija, s dijelom posvećenim automobilima, kao eventualno i kupiti ponešto, planirate li se posvetiti maketarstvu. Ono na što bih vam skrenuo posebnu pozornost jest prateći diecast program, koji kao i prošlih godina organiziramo mi, kolekcionari „gotovih“ modela automobila. Glavne su nam teme i ove godine obljetnice:
- 100 godina Alfa Romea biti će reprezentirano s oko 150 modela u omjeru 1/43
- 90 godina Mazde slavimo sa stotinjak malih Mazdi u mjerilima oko 1/64
- 75 godina Jaguara pratimo izložbom njihovih modela u omjeru 1/18
- Obljetnice popraćene izložbom modela u raznim mjerilima su: 30 godina Audija quattro, 40 godina Citroena SM, 40 godina Dodge Challengera i Plymouth Barracude te 50 godina od gašenja brandova Edsel i De Soto
Nadamo se da ćete naći vremena posjetiti nas između 11 i 17 sati, a kao malu najavu onoga što vas čeka prilažem sliku Alfica iz moje osobne kolekcije koje će biti izložene ondje.