Pozdrav ekipa.
Prije sve se ispričavam ako sam napravio novu temu a već ima nešto slično, tražio sam ali nisam našao dosadašnji razgovor o tome.
Zanimaju me vaša iskustva u promjeni dijelova ovjesa na Alfi 156, 1.9 JTD, 98 godina.
Krenut ću od zadnjeg dijela. U vožnji mi po rupama/neravninama dosta lupa u ovjesu. Promijenio sam one kratke stabilizatore zasad. One 4 duge štange su mi rekli na tehničkom da su dobre.
Loše su navodno gumice balans štange i zadnji seleni, a to nikako nisam mogao naći, do danas pri Tokiću, u kojem su mi rekli da je komad te gumice b. štange 120 kn, i jedan selen 150 kn ali ga nemogu naručit nego moram sam u Dugo selo po njega (iz Klc).
Bio sam i u Auto Hrvatskoj, tamo su mi rekli da se ti seleni nedaju mijenjat sami nego se mora mijenjat cijela poluga, koja je 150 eura kod njih. Slike tih selena su u privitku. Da li ih je mijenjao netko same, da li se daju prešati van i unutra?
Šta se tiče prednjeg dijela, navodno su loše sve 4 vilice, ali ne lupaju jako, nego baš u najvećim rupama. Kako njih mijenjate, da li je najbolje sve 4 odjednom, ili jednu po jednu, dok ne prolupaju? Di su najpovljnije, ili ih je bolje reparirati?
Svaki savjet je dobro došao. Majstori koliko vidim vole reć, pa to je Alfa, to uvijek mora tuckat, ali ja nisam pobornik toga i volim kad je sve utegnuto i tiho.

Hvala unaprijed, LP!