30-05-2023, 09:30:52

Autor Tema: ne radi puhanje na prednju sajbu  (Posjeta: 2445 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

lepi156

• Gost
  • Trade Count: (0)
ne radi puhanje na prednju sajbu
« u: 15-12-2008, 17:38:29 »
imama jedno pitanjce kupio sam ar 156 i imam problem u vezi puhanja na prednju sajbu,inace puhanje u autu normalno radi jedino kad narihtam za prednju sajbu nece mi puhat na koju got da jacinu narihtam.jel im to mozda neka mana i ocem se tu radi.unjaprijed hvala

Mirko

• Gost
Odg: ne radi puhanje na prednju sajbu
« Odgovori #1 u: 15-12-2008, 17:43:52 »
vjerovatno motorić, meni ista stvar  :az:

lepi156

• Gost
« Odgovori #2 u: 15-12-2008, 17:45:37 »
di se nalazi taj motorcic??zato jer sam bil kod jednog automehanicara pa mi je reko da se raspitam da bezveze ne raskapa cjelu armaturu

Mirko

• Gost
« Odgovori #3 u: 15-12-2008, 20:34:14 »
e to neman pojma, ali svakako će je razmontirat

Offline Kovač

• Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 156 1.9
    • frkanovec-međimurje
« Odgovori #4 u: 15-12-2008, 21:23:52 »
meni je to isto tak radilo,rastavi središnju konzolu i kad odšrafiš tu komandnu ploču za ventilaciju  onda probaj dal sve radi
ja sam 5 put rastavljal i sastavljal i svaki put na jednu stranu nije valjalo nakon 6 puta je sve proradilo samo od  sebe
podjelom broja postova /sa brojem karmi = se dobije neki broj,čim ti je taj broj veči više prazne slame melješ po forumu
156 1.9 by marko neznati kovač

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #5 u: 15-12-2008, 21:26:53 »
...nisam josh raskapao armaturu, ali gledajuchi po eperu, motorich bi trebao biti sa desne strane...pretpostavljam, da bi trebalo izvaditi pretinac za rukavice da bi se doshlo do njega...

...neznam, samo naglas razmishljam... :ok:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #6 u: 15-12-2008, 21:32:46 »
imama jedno pitanjce kupio sam ar 156 i imam problem u vezi puhanja na prednju sajbu,inace puhanje u autu normalno radi jedino kad narihtam za prednju sajbu nece mi puhat na koju got da jacinu narihtam.jel im to mozda neka mana i ocem se tu radi.unjaprijed hvala

...a mozhda nije motorich u pitanju, nego ovo kaj neznati veli, komandna plocha na sredishnjoj konzoli je u nekom shlusu, u tom polozhaju puhanja...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Mirko

• Gost
« Odgovori #7 u: 15-12-2008, 21:59:39 »
 :ok:

možda je samo blokira u tom polažaju

Offline vedran_zg

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #8 u: 16-12-2008, 02:25:16 »

auti obicno imaju dvije klapne. Jednom se bira da li se zrak uzima iz kabine ili izvana, a drugom se bira kuda se usmjeruje zrak nakon centrifugalnog ventilatora koji tjera zrak u kabinu.
Taj motor se obicno nalazi na sredini konzole, u donjem dijelu, između suvozačkog i vozačkog dijela kabine. Za dostupnost je nekad potrebno skidati cijeli cockpit a nekad se može rastaviti samo taj centralni dio u blizini nogu. Treba ti servisni manual da vidiš kako je to na 156ici izvedeno (ako nitko to nije radio s grupe)

Offline Kovač

• Starosjedioc
  • 156 1.9
    • frkanovec-međimurje
« Odgovori #9 u: 16-12-2008, 17:53:06 »
auti obicno imaju dvije klapne. Jednom se bira da li se zrak uzima iz kabine ili izvana, a drugom se bira kuda se usmjeruje zrak nakon centrifugalnog ventilatora koji tjera zrak u kabinu.
Taj motor se obicno nalazi na sredini konzole, u donjem dijelu, između suvozačkog i vozačkog dijela kabine. Za dostupnost je nekad potrebno skidati cijeli cockpit a nekad se može rastaviti samo taj centralni dio u blizini nogu. Treba ti servisni manual da vidiš kako je to na 156ici izvedeno (ako nitko to nije radio s grupe)

al njemu nije to problem,to se ukljucije onim salterom na sredisnjem kotacicu,njega muci kad stavi desni kotacic da puse na sajbu,
ako u svim ostalkim smjerovima radi onda je problem u nekom kratkom spoju na toj poziciji,kak je mareo reko,
tak da bi trebalo rastavit i probat malo spuhat ocistit recimo
podjelom broja postova /sa brojem karmi = se dobije neki broj,čim ti je taj broj veči više prazne slame melješ po forumu
156 1.9 by marko neznati kovač

Offline vedran_zg

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #10 u: 16-12-2008, 23:50:39 »
al njemu nije to problem,to se ukljucije onim salterom na sredisnjem kotacicu,njega muci kad stavi desni kotacic da puse na sajbu,
ako u svim ostalkim smjerovima radi onda je problem u nekom kratkom spoju na toj poziciji,kak je mareo reko,
tak da bi trebalo rastavit i probat malo spuhat ocistit recimo

ma glup sam... nisam do kraja napisao post :-)

dakle nastavak je trebao ići:
ali pošto ti radi puhanje nije problem u motoru za puhanje nego u unutarnjoj klapni. E sad, da li je elektronička ili mehanička to neznam, a u manualu treba pogledati treba li rastavljati cijeli cockpit ili samo središnji dio.

lepi156

• Gost
« Odgovori #11 u: 17-12-2008, 15:07:29 »
sry kaj gnjavim al di se nalaze  te klapne??

Offline vedran_zg

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #12 u: 17-12-2008, 15:31:47 »
sry kaj gnjavim al di se nalaze  te klapne??

otprilike na sredini konzole, u dubini. Detalje moraš naći u workshop manualu za svoj auto. Ili netko sa istim auto ti može reći di je to.

zenica

• Gost
« Odgovori #13 u: 17-12-2008, 15:49:02 »
ev ti link, pa pogledaj manuale za 156

Index of /~manual/Workshop manual's

Offline srele

• Sa stažom
  • GTV 2.0TS
    • Zagreb
« Odgovori #14 u: 19-12-2008, 09:26:10 »
I meni je to bilo i koliko se sjećam, Valenčić je to zamijenio , ali nije morao raskapati armaturu.. nekak je došao do njega odispod, od strane suvozača. Znam da se tamo skida ventilator i to je je jako jednostavno, anegdje tamo je Valenčić kopao i za taj motorić.
Nisam siguran, ali mislim da ima i neki relej koji ide na taj motorić, pa je možda problem u releju.

lepi156

• Gost
« Odgovori #15 u: 19-12-2008, 12:13:28 »
se sjecas mozda kaj je mjenjo i kolko te kosto taj dio??

Offline srele

• Sa stažom
  • GTV 2.0TS
    • Zagreb
« Odgovori #16 u: 19-12-2008, 13:14:22 »
Mislim da je mijenjao motorič i da je bio 600 ili 900 kn.. tak nekaj, ali stvarno nisam siguran.

Offline Ivan"Zagorec"

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
    • krapina
« Odgovori #17 u: 27-03-2010, 20:42:23 »
Mislim da je mijenjao motorič i da je bio 600 ili 900 kn.. tak nekaj, ali stvarno nisam siguran.
pozdrav imao sam sličan problem kao i ti ovako motorič klapne postoje 3 jedan za ventilator da prebacuje ili zrak ulazi iz vana ili cirkulira u kabini!i dva motoriča su ti jedan za usmjeravanje zraka a drugi za mješanje toplo hladno! da bi promjenio motorič za usmjeravanje moraš izvadit cjelu armaturu van!(ja to uradio prošli vikend motorič kupio rabljeni u dubravi dečko je alfista uvaža ti alfe za djelove imam ti i broj! i platio 150kn)druga stvar ti je da ti radio pritišče u armaturi tu konzolu di se nalazi ta klapna pa postoji mogučnost da zapinje klapnu! to ti je najlakše provjerit tako da skineš onaj središnji greben za ventilaciju(iznad radija i onih urica) i unutra vidiš šta se dešava!
ZAGORJE TOUR