23-06-2026, 16:00:47

Autor Tema: 146ts problem ler gasa  (Posjeta: 6916 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dominique

• Gost
  • Trade Count: (0)
146ts problem ler gasa
« u: 03-07-2007, 10:24:11 »
U zadnje vrijeme me jako zeza ler gas i to pogotovo kad se vozim na plinu. Već nekih godinu i pol primjećujem varijacije u ler gasu koje se manifestiraju kao oscilacije od nekih 700 - 1100 okretaja, ili prevelik pad okretaja kad pustim gas (skoro do gašenja). Pri vožnji na benzinu je to zamjetno ali podnošljivo, no na plinu je postalo katastrofa. Gotovo svako puštanje gasa rezultira preniskim okretajima i motor se često i ugasi. Praktički je jako teško voziti na taj način. Već me to zeza dosta dugo ali sada je definitivno sve gore. Jel moguće da je motorić minimuma kriv za to ili može sudjelovati još nešto? hvala

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: 146ts problem ler gasa
« Odgovori #1 u: 03-07-2007, 10:28:41 »
teško ovak...može bit svašta...prvo ga treba ustabilizart na benzin a onda vidjet kaj je sa plinom
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

josko

• Gost
« Odgovori #2 u: 03-07-2007, 11:54:45 »
Ja nemam plin ,ali kad mi počnu skakati okretaji isto tako(do dva puta godišnje) , skinem crijevo sa maf senzorom i kad je klapna gasa pristupačna okrenem ju rukom i sa krpom obrišem talog masti koji se skupi iza klapne- kad je klapna u položaju lera ništa se ne vidi i sve izgleda čisto , ali iza bude masnog crnog taloga. Smanjen ti je protok na leru u tom slučaju i ljepi se klapna od gasa za mast pa ju motorič previše pomakne, skoče okretaji iznad 1000 pa ti se uključi varijator i tako gore dole.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3 u: 03-07-2007, 18:24:06 »
Ja nemam plin ,ali kad mi počnu skakati okretaji isto tako(do dva puta godišnje) , skinem crijevo sa maf senzorom i kad je klapna gasa pristupačna okrenem ju rukom i sa krpom obrišem talog masti koji se skupi iza klapne- kad je klapna u položaju lera ništa se ne vidi i sve izgleda čisto , ali iza bude masnog crnog taloga. Smanjen ti je protok na leru u tom slučaju i ljepi se klapna od gasa za mast pa ju motorič previše pomakne, skoče okretaji iznad 1000 pa ti se uključi varijator i tako gore dole.

i to je jedan od mogučih razloga...ali nije uvijek to razlog
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

josko

• Gost
« Odgovori #4 u: 03-07-2007, 20:13:17 »

i to je jedan od mogučih razloga...ali nije uvijek to razlog
Nisam rekao da je to jedini razlog ali je to besplatni savjet koj svatko moze sa malo znanja probati na parkingu , a ne plaćati dijagnostiku i tako uštediti koju kunu za sve ostalo što rikava na tom autu.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #5 u: 04-07-2007, 00:40:48 »
to sam i ja radio na svojoj alfi pa nije bilo rezultata nikakvih  :rolll:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

josko

• Gost
« Odgovori #6 u: 04-07-2007, 09:11:04 »
to sam i ja radio na svojoj alfi pa nije bilo rezultata nikakvih  :rolll:
Eto nije bilo to , meni je već dva puta bilo , to sam inaće našao na forumu Alfa Romeo 145 and 146 Forum , dosta ljudi piše o tome, kako si ti riješio svoj problem?

Anton

• Gost
« Odgovori #7 u: 05-07-2007, 11:32:04 »
Motoric za ler gas. 1300 kn!

dominique

• Gost
« Odgovori #8 u: 11-07-2007, 11:33:35 »
Jel mi može netko reći koje podatke bi trebao dati kolegi koji živi je u Italiji (talijan) da mi pogleda tamo za taj motorić ler gasa. Zanima me dali se da naći  nešto  jeftinije ili ako možda nađe neki polovni a da je bolji od mog. Kako se to točno zove, što još moram navesti od podataka da bi ga on točno mogao tražiti. Hvala

reli

• Gost
« Odgovori #9 u: 12-07-2007, 12:59:22 »
1 Ključ u bravu i daš kontakt držiš 90 sekundi.
2 Isključiš kontakt ne vadiš ključ držiš 90 sekundi.
3 Upališ auto bez dodavanja gasa(ovo je obavezno) i ostaviš da radi u mestu 10 minuta.
Kod mene upalilo i sve je ok.
Srećno.
 :ok:

reli

• Gost
« Odgovori #10 u: 12-07-2007, 13:25:01 »
Takodje probaj da očistis leptir.

Anton

• Gost
« Odgovori #11 u: 12-07-2007, 17:25:19 »
1 Ključ u bravu i daš kontakt držiš 90 sekundi.
2 Isključiš kontakt ne vadiš ključ držiš 90 sekundi.
3 Upališ auto bez dodavanja gasa(ovo je obavezno) i ostaviš da radi u mestu 10 minuta.
Kod mene upalilo i sve je ok.
Srećno.
 :ok:
[/quote
To je reset motorica??? :?:

dominique

• Gost
« Odgovori #12 u: 16-07-2007, 11:18:45 »
Hvala na savjetu, probat ću, ali sumljam da ću proći tako jeftino. :) Svejedno hvala

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #13 u: 18-07-2007, 09:32:35 »

pa i inače se pali bez dodavanja gasa, ne?  :?:

reli

• Gost
« Odgovori #14 u: 18-07-2007, 11:45:42 »
Pa ima nekih koji pale sa gasom posto Alfe inace ne pale odmah.A mislio sam bez gasa da kada upališ auto i ako počne da trokira ili nešto ne dodajes gas neko ostaviš da radi i uzmes :pivo:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #15 u: 18-07-2007, 16:41:12 »
Pa ima nekih koji pale sa gasom posto Alfe inace ne pale odmah.

za ranije ne znam, ali moja 145 iz '95. ima automatski čok. tako da nema potrebe za ikakvim predradnjama kod paljenja...  :ne2:

dominique

• Gost
« Odgovori #16 u: 19-07-2007, 08:51:11 »
Još jedna stvar koja me brine u zadnje vrijeme. Smatram da me nešto od senzora zeza jer siguran sam da mi je potrošnja goriva/plina znatno uvećana i da auto slabije ide. Istina je da stalno klima radi, no i prije je radila ali sada više troši definitivno. Zanimljivo je da je i na plinu i na benzinu potrošnja uvećana. Druga stvar je što auto jako loše vuče, tj. nekad je to bolje nekad jako lošije. Jednostavno stišećeš gas ali on nema snage. Isto je i na plinu i na benzinu. Čak sam primjetio recimo na plinu kada stisnem gas do kraja, osjetim kao da na tren posustane. Kao da ga zaguši. Recimo jučer sam išao nekih 20 km, i siguran sam da su preformanse na razini auta sa nekih 70ks.. Jako loše. Uglavnom ne cuga, ne gasi se, samo loše vuče. Vjerujem da to nema veze sa motorićem minimuma već sa nekim drugim senzorom. Pošto auto ima ugrađen plin i to onaj jednostavniji sistem koji nije multipoint, obično kad sam imao neke probleme ili je išao dobro na plin ili na benzin. Nikada me nije zezalo oboje. Znam da je lambda sonda direktno zadužena za regulaciju plina, pa ako je ona pokvarena mislim da to može stvarati ovakve probleme. Ne znam kako se to odražava na benzinu ali pretpostavljam da je slično. Koliko znam ostali senzori bitno ne utječu na regulaciju usisa plina. Ako imate koju pametnu recite prije no što odem na dijagnostiku. Nikako da nađem vremena.   

146-ica

• Gost
« Odgovori #17 u: 19-07-2007, 19:26:27 »
Imas sam ja problem sa obrtajima na leru i auto je slabo vukao, isao sam na kompjuter i nije mi ispravan senzor broja okretaja,majstor mi kaze da sad auto trenutno ima 15 konjskih snaga manje i da trosi 2 litra vise a i stvara taj problem s obrtajima, trebao bih u utorak to zamijenit pa ti javim jel sve u redu.
Ako neko zna nesto vise o ovom senzoru neka napise jer ja nisam u potpunosti saiguran sta je sve njegova uloga.

dominique

• Gost
« Odgovori #18 u: 20-07-2007, 06:56:45 »
Ja sam taj senzor mjenjao prije neke dvije godine ali nisam imao takve probleme kao ti već recimo puno gore. : ) Recimo vozim auto par minuta i kad se dobro zagrije onda se ugasi i neda se upaliti. Ostavim ga nekih sat vremena da se ohladi i onda upali i ide sasvim normalno par minuta dok se ne zagrije i onda se opet ugasi. I tako je bilo sve gore. Jedva sam ga dovezao do servisa , točnije 100 metara od servisa i onda sam popizdio i odneso im ključeve i ostavio ga tamo nek rade što hoće. Put od 16 kilometara je trajao pola dana. I sada sam ljut kad se toga sjetim.

Dream

• Gost
« Odgovori #19 u: 20-07-2007, 13:34:06 »
U zadnje vrijeme me jako zeza ler gas i to pogotovo kad se vozim na plinu. Već nekih godinu i pol primjećujem varijacije u ler gasu koje se manifestiraju kao oscilacije od nekih 700 - 1100 okretaja, ili prevelik pad okretaja kad pustim gas (skoro do gašenja). Pri vožnji na benzinu je to zamjetno ali podnošljivo, no na plinu je postalo katastrofa. Gotovo svako puštanje gasa rezultira preniskim okretajima i motor se često i ugasi. Praktički je jako teško voziti na taj način. Već me to zeza dosta dugo ali sada je definitivno sve gore. Jel moguće da je motorić minimuma kriv za to ili može sudjelovati još nešto? hvala

Isprobao sam čišćenje motorića ler gasa, čišćenje leptirića, itd. itd. I na kraju...
Evo, auto mi je još na servisu, imao sam točno iste simptome (TOČNO). Našli su mi grešku u kompjuteru i morali snimat novi software na njega, nakon toga se rad motora stabilizirao na točno 1000 o (Vjerojatno je do greške došlo nakon što mi je poluosovina "presjekla" kable od lambda sonde). Te mi našli grešku na regulatoru tlaka goriva, pustila membrana (WEBER) treba ga zamijenit.

childintime

• Gost
« Odgovori #20 u: 09-09-2013, 16:20:23 »
Pozdrav.
Imam problem sa 146 1,6ts, naime, upalila se lampica injektora a ler gas divlja iz krajnosti u krajnost. Malo se guši a onda nabije gas do 4000okr iz čista mira pa je vožnja auta  nemoguća. Ima li tko iskustva s time ili kakvu ideju o čemu bi otprilike mogao biti problem?
Thanx.l

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
« Odgovori #21 u: 09-09-2013, 16:28:42 »
možda motorić ler gasa? ja sam svog čistio sprejem za karburatore, ali nije tako extremnu razliku u okretajima radio, nego samo +-700-800 okretaja
Life is like dick, seems to be short until starts to get hard

Offline kec

• Trade Count: (+15)
  • Starosjedioc
  • alfa 155 1.8 16v 97g
    • osijek
« Odgovori #22 u: 09-09-2013, 16:58:19 »
probaj krenuti od motorića ler gasa .

nalazi se na klapni gasa , drži ga 2 vijka .

skini ga dole i probaj očistiti .

ovako izgleda

childintime

• Gost
« Odgovori #23 u: 09-09-2013, 17:17:43 »
Hvala, budem probao čim mi to dopuste vremenski uvijeti (auto je na parkingu ispred zgrade) a do tada "cipelcugom" po kiši...grrr  :mad:

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #24 u: 09-09-2013, 20:48:24 »
Da, probaj od njega. Nije ga problem skinuti.