27-04-2025, 02:22:36

Autor Tema: Mjenjanje kvake zadnjih vrata 156  (Posjeta: 2733 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

HvRv

• Gost
  • Trade Count: (0)
Mjenjanje kvake zadnjih vrata 156
« u: 24-05-2009, 10:56:30 »
Evo posto nisam nasao slicnu temu niti neke korisne tipove za mjenjanje kvake na zadnjim vratima moje alfice uhvatio sam se posla i isao to promjenit.
Uslikao sam postupak i malo cu objasnit za one koji mozda imaju namjeru to radit u buduce :D

Pa da krenemo  :wz

Prvo da se vidi u cem je meni bio problem. Ove zime mi je pukla plastika na donjem zglobu kvake od smrzavanja  :kosa:. Jbg.. >< god damn plastika!!

Polovnu kvakicu nabavio sam preko foruma (hvala marta_cleo) :hello:. U odlicnom je stanju.

Postupak krece laganim skidanjem svih stvarcica sa vrata da bi se skinula ploca i doslo do 2 imbusa koji drze kvaku.

Straznji poklopac kvake se skida sistemom poluge :sado:.

Zatim se skida pepeljara (dva sarafa, jedan ispod malog plasticnog poklopca), dio sa gumbom za otvaranje/zatvaranje prozora (dva imbusa i odpojiti konektor od releja), zatim se odsarafe dva imbusa koja se nalaze iza tog dijela. Naposlijetku se skida zvucnik koje se odpaja i vade se dva sarafa iza njega. To je sad sve i ploca se moze skinuti laganim sistemom poluge  :sado:  na krajevima, da iskoce drzaci van. Ima ih oko 4 ukupno mislim.

Sad kad je sva ljepo dolje moze se pristupiti imbusima koji drze kvaku. Oni se odvrnu i kvaka se moze izvuci van. Vjerojatno ce biti malo zapecena sa lajsnama koje su dio kvake. Stare sam bacio jer sam imao gotovo nove lajsne na "novoj" kvaki.

Kvaka se skida laganim sistemom. Mala  se crna plastika prvo izvuce preko metalne zice za otvaranje vrata u stranu i onda se samo izvuce iz kvakice. Na isti nacin se i vraca. Mala crna plastika se stavi u rupu nove kvake i gurne se zica kroz nju i "zakaci" se onda dio male plastikice oko zice.

Eto to je u biti to. Kvaka se zategne opet sa straznje strane sve se ponovo vrati na svoje mjesto i voziiiiiiiiii! :D

Eh da jos mali tip za one koji mjenjaju releje za zatvaranje/otvaranje prozora. Lagano se ravnim odvijacem izvade van, imaju po 4 mala hvataca sa svake strane koji se samo sistemom poluge izvade i promjeni se stari sa novim relejom (gumbom) tako da se samo gurne unutra (cuje se klik) i spoji se na konektor. Nista fancy 2 minute posla.

Edit naslova
« Zadnja izmjena: 21-01-2014, 13:38:32 od mareo »

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
Odg: Mjenjanje zadnje kvake!
« Odgovori #1 u: 24-05-2009, 11:02:41 »
pravi si majstor  :ok:
nadam se da će nekome pomoći tvoje iskustvo, hvala ti  :hap:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Kokac

• Gost
« Odgovori #2 u: 28-05-2009, 23:42:33 »
Svaka čast, to mi je baš trebalo! :ok:

Offline Girith

• Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • Honda Civic 8th Gen 2011 FL 1.8
    • Zagreb
« Odgovori #3 u: 21-01-2014, 12:32:55 »
hvala, meni je dobro došao ovaj info!

možda prijedlog moderatoru da promjeni naziv teme, pa da ubaci "Alfa 156" u naziv, jer je malo teško naći putem searcha budući da se nigdje ne spominje isto