Da se uključim u priču, nova astra jako lijepo izgleda što se mene tiče iako imam subjektivnu odbojnost prema opelu. Jedan moj kolega je kupio novu astru a do tad je vozio alfu 147 i meni je njegov izbor bio porazan i bio sam ubjeđen da je fula dok nisam imao priliku da pogledam auto. S dizajnerske strane izgleda dosta lijepo, novo auto je novo auto, unutra je za moj ukus previše dugmića "button fest 2011" ja to ne volim, ali auto je lijepo nema šta. U poređenju sa golfom 6 se vidi da je to novije auto i ljepše, ljepša od seata leona, za giuliettu se ne bih smio zakleti jel ljepša jer prednja maska nekom leži a nekom ne, pozadi su dosta slične. Giulietta je za mene prosjek u unutrašnjosti ukoliko se ne radi o top opremi.......
Mislim u konačnici stvar ukusa, kolega je uzeo astru jer je platio okruglu 10.000KM ili 5.000e manje od istovjetne alfe......moram priznat da je to primamljiva cifra.
Dugoročno gledano mislim da ni Giulietta ni Astra neće biti modeli za kojima će se neko okretati za 10 godina.....nažalost po Giuliettu...