Autor Tema: Pomoć Kod 147-ice  (Posjeta: 2030 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ivek2306

  • Gost
  • Trade bodova: (0)
Pomoć Kod 147-ice
« : 03-01-2010, 12:25:38 »
Pozz ja sam ovdje novi,a i imam 147-icu tek 4dana i več sam uočio nove probleme,jedan od problema je kad kočim ili dođem na neravninu ili sl lupa u prednjem kotaču kao da če se nešto slomiti,a drugi problem je jučer mi je iz čistoga mira počeo raditi kao dizel a motor je 1.6ts 120ks,unutra mi se pojavila greška:"oil pressure low" a ulje je novo i na maksimumu je,i onda mi je počeo raditi ko dizel slabije vuče,trese itd...moli vas za pomoć jer sam dao dosta novaca za taj auto a izgleda da nije trebalo biti tako...(alfa romeo 147,godina 2001,82000km) Hvala

Offline brijac

  • Trade bodova: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2578
  • Karma: 62
  • Spol: Muški
    • Donji Hrašćan
Odg: Pomoć Kod 147-ice
« Reply #1 : 03-01-2010, 12:30:04 »
ja bi na tvom mjestu već bio kod prikratkog....ne govori ti on da fali ulja,nego da je pritisak slab!!možda je uljna pumpa...zvuk dizela obično dođe zbog krepanog varijatora,a kotač???jel se čuje i kod skretanja?
Škoda Roomster LPG.....

ivek2306

  • Gost
  • Trade bodova: (0)
Odg: Pomoć Kod 147-ice
« Reply #2 : 03-01-2010, 12:50:30 »
Nije kod skretanja problem nego kod kočenja promjena ceste npr ležeći policajci itd,evo sad sam je upalio i kao da je sve u redu ali pisalo je motor control system failure,ali jučer je bacalo grešku oil pressure low ali samo kad je bio u praznom hodu u vožni nije pokazivao tu grešku onda pritisnem kuplung okretaj padne na 1 i opet baci grešku...rekao je vlasnik da je variator faze now da nema 50-tak km kako je promjenjen,to je ova alfa na slici
« Zadnja izmjena: 03-01-2010, 12:51:06 ivek2306 »

Offline Tare071

  • Trade bodova: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2032
  • Karma: 124
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Odg: Pomoć Kod 147-ice
« Reply #3 : 29-03-2010, 10:47:05 »
Ako je taj zvuk na neravninama škripa sa osječajem da se kao nešto uvija to mogu biti prednje lafete, obično gornje jer one brže odlaze ali mogu biti i donje. To im je boljka svima, aluminijumske lafete i balkanski putevi to ne ide jedno s drugim...tj. treba biti obazriv :-)
Varijator faze i ako je promijenjen prije 50k Km sad bi mu bilo vrijeme da se mijenja....iskreno ne znam niti jednog alfistu da to nije mijenjao svakih 30 hiljada.
Dobra strana je da nije skup barem ne previše a na nekim modelima 147 se može i reparacija napraviti za siću.
Ta lampica što se nekad zna upaliti "engine control failure" zna se upaliti relativno često i na različite stvari, od kvalitete goriva pa nadalje...svakako provjeriti kod nekog sa računarom i dijagnostikom ali u večini situacija to nisu situacije od koji te glava može zaboliti.
Alfice zahtjevaju redovono održavanje,  moguće da taj bivši vlasnik i nije baš bio redovit i ažuran.
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Tare071

  • Trade bodova: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2032
  • Karma: 124
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Odg: Pomoć Kod 147-ice
« Reply #4 : 29-03-2010, 10:51:16 »
BTW mala nadopuna
Ako je auto zaista prešlo 82 hiljade KM onda ti slijedi veliki servis, mislim ništa strašno i ne želim te obeshrabriti nikako ali pošto se tu radi o zahvatu od recimo 1000e (ako se to želi uraditi kako treba) moguće da se zato bivši vlasnik "riješio" auta....i čisto sumnjam da je mijenjao varijator već. Mislim nema beda tu nikakvog, svako auto ima taj veći servis na kilometraži od 80 do 100 hiljada...
Kad ga jednom uradiš uživat ćeš u autu bez obzira na cijenu :-)
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Reno

  • Trade bodova: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4868
  • Karma: 76
  • Spol: Muški
  • tramakam sa ragama
    • Rijeka
Odg: Pomoć Kod 147-ice
« Reply #5 : 29-03-2010, 10:58:31 »
probaj na nekom skretanju u neku ulicu malo brze uletit tako da ti se auto malo nagne ako ti se onda upali na compu oil pressure low nije nista strasno neki senzor je otisao bar je meni tako rekao mehanicar samo sam zaboravio koji senzor zapamtio sam samo ono "nije nista strasno" :craz al ako ti se pali u normalnoj voznji e onda je vec ozbiljnije,a to ce ti bolje znat ovi malo iskusniji alfisti.

Offline dumpors

  • Član Alfa Kluba***
  • Trade bodova: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 3441
  • Karma: 105
  • Spol: Muški
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
Odg: Pomoć Kod 147-ice
« Reply #6 : 29-03-2010, 21:36:19 »
Evo i od mene malo utjehe da ne mislis da je sve tak strasno, i meni se par puta upalila ova greska zimus kod preticanja,motor control system failure, bilo je jako kisovito oba puta, i poslije nije evo vec 2 mjeseca,a preticem i dalje  :smijeh
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Reno

  • Trade bodova: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4868
  • Karma: 76
  • Spol: Muški
  • tramakam sa ragama
    • Rijeka
Odg: Pomoć Kod 147-ice
« Reply #7 : 30-03-2010, 11:50:52 »
Ma dok vozi je sve ok nek se pale lampice al kad stane e onda je problem. :hehe: :)

milan018

  • Gost
  • Trade bodova: (0)
Odg: Pomoć Kod 147-ice
« Reply #8 : 24-03-2012, 04:17:06 »
probaj na nekom skretanju u neku ulicu malo brze uletit tako da ti se auto malo nagne ako ti se onda upali na compu oil pressure low nije nista strasno neki senzor je otisao bar je meni tako rekao mehanicar samo sam zaboravio koji senzor zapamtio sam samo ono "nije nista strasno" :craz al ako ti se pali u normalnoj voznji e onda je vec ozbiljnije,a to ce ti bolje znat ovi malo iskusniji alfisti.

Jesi siguran da je samo senzor? I meni se samo pali na glupim situacijama (u normalnoj voznji ne)... Bas kao sto je gore opisano... Kad se koci, kad se ide nizbrdo, kad se naglo udje u krivinu...

Sumnjam i ja na senzor, a kakvi su simptomi kad je uljna pumpa? Onda se pali i u normalnoj voznji el tako?

Hvala unapred na odgovorima...  :alfisti:

Offline Guerrini

  • Trade bodova: (+8)
  • Sa stažom
  • ***
  • Postova: 590
  • Karma: 13
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 & Alfa Romeo 147 FL
    • Novi Vinodolski
Odg: Pomoć Kod 147-ice
« Reply #9 : 24-03-2012, 09:58:37 »
Ja bih prvo pitao, koliko si siguran u kilometražu auta uopće, a i u samo auto? Svi oni nabroje da je promijenjeno ovo, ono, e onda kad ga uzmeš vidiš što nije. Ne mora biti ništa strašno, možda je samo par sitnica, ali mislim da je najbolje da čim prije odeš automehaničaru. :mah:
Glavni cigo u mahali? ALFA ROMEO