Znam da je već dosta toga prožvakano na 80 strana teme ali molio bi za savijet. Dakle razmišljam o upgrade-u ovjesa na svojoj GT.
Prvo o tome nisam razmišljao jer sam mislio kako je standardni ovjes najbolji omjer između udobnosti i tvrdoće tj. držanja u zavojima. Međutim, prvo što me bode u oči je kako visoko izgleda, pogotovo na 18icama. Drugo u zavojima pri nešto agresivnijoj vožnji ipak mislim da se previše naginje. Daleko od toga da slabo drži, baš naprotiv, siguran sam u zavojima i predvidiva je. Isto tako čudan mi je osjećaj pri sporoj vožnji po neravnoj cesti ili preko ležećih, neznam kako da to opišem.
Ne bi išao na gevinde jer mi je to ipak preskupo rješenje pogotovo zato što se ne utrkujem niti mi trebaju sva ta podešenja. Opcije su sljedeće:
1. Eibach Pro opruge + Bilstein B4 amortizeri
2. Samo Eibach Pro opruge na standarnim amortizerima
3. Eibach ProSystem kit sa alfisti.net
4. Nešto četvrto?
Znate li o kojim amortizerima se radi u Eibach ProSystem kitu? Kakvi su u odnosu na standardne, B4, B6?
Ne bi išao na kombinaciju s B6 ili B8 amortizerima, ne radi cijene nego jer mislim da bi mi to ipak bilo malo pre tvrdo (ispravite me ako griješim).
Koliko bi uopće dobio s B4 amortizerima u odnosu na standardne. Ovo je opcija jer kad već mijenjam da promijenim i amortizere pošto su originalni na njoj već 220k km.
Ova investicija mi nije neophodna i ako se odlučim na to napravit ću to tek za cca 5-6 mjeseci (možda i prije

).
E sad, da čujem komentare, nagovorite me