Auto: Alfa 166 2,4 JTD 100KW 2000g.
Kako je sve pocelo:
Prije 2 mjeseca sam isao na skijanje na Roglu, imal sam jos crticu dizela. Kad sam se spustal dolje ne da je bila na rezervi, neko nije pokazival ni 0.0 litri. Kako je to kod Alfe vise ili manje normalno... No dobro, stigel sam do benzinske, napunil tank upalil auto i parkiral 10m dalje i napravil pauzu (20min.) Poslije vise nije upalil. Posto nisam bil sam, smo uspjeli upalit na guranac.
Mjesec dana nije bilo problema. Vozio sam samo po gradu i to kratke relacije. Jedan vikend sam isao doma u HR i na pol puta u mariboru napravil pauzu, opet tak 20min. I opet nista, nece da pali. I to videl neki tip, koji isto voli i vozi alfu i dosel do mene! Malo popricali o alfi i gledali neke stvari, ali posto ni on ni ja nismo mehanicari, ajd mi upalit auto na guranac. Nakon 4 neuspjelih pokusaja, Alfa pali. Ja otisel u restoran oprati ruke i kad sam se vratil auto vise ne radi. Ugasil se sam od sebe. Odlicno, opet bum moral gurat auto... Sjednem u auto, okrenem kljuc i za cudo on upali. Ja nist, zatvoril vrata i put pod noge ili bolje receno pod alfu!
Nakon toga imam vise manje uvijek probleme sa tim paljenjem. Kad je hladan u 99% slucajeva pali, veci je problem kad vozim jedno vrijeme i stanem negdje, recimo u ducanu. Kad se vratim nakon nekih 20min ili ak idem sa zenom za koji sat,
, onda vecinom nece upalit. Moram cekat kojih pol sata ili duze da opet upali i onda mi se vecinom jednom ugasi i to vecinom usred voznje. Nakon toga vecinom odmah upali, samo jednom nije vise htel, tak da sam ga moral ostaviti na cesti!
Jednostavno imam osjecaj da ne dobiva gorivo, on vrti i vrti, ali nece da pali. Tek nakon kojih 30min..
Sad neznam kaj bi moglo biti? Zastopani filter goriva? Ili mozda grijaci (vec kojih par mjeseci kad upalim auto mi svjetli lampica za grijace, vjerojatno mi jedan ili dva grijaca ne rade.Ali prije zbog toga nisam imal probleme sa paljenjem),
Kak se moze provjerit koliko grijaca radi a kolko ne?
Jel moze imat veze kvaliteta benzina?
Hvala!
xrepe