27-05-2026, 18:37:16

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 3352024 vremena)

sasa.baska i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT
    • Zagreb
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #24420 u: 03-02-2016, 20:29:12 »
A ili je lakirana ili dobro ispolirana... Preko slika ne mozes vidjet...
:cigara: :cigara:

Offline Tomislav 1

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #24421 u: 03-02-2016, 20:57:18 »
Gledan je ja vec 2 dana, pa na mobitelu, pa na laptopu, nakraju na komp-u da bude sto veca slika. Meni izgleda kada je piturana. Nema oznaka iza, vjerojatno nisu vracene. Plus scudetto je stari, nije onaj ka sto 2007+ godiste ima. Al sve u svemu nemora bit losa.
E!

Offline Tomislav 1

• Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #24422 u: 03-02-2016, 21:00:03 »
Jebenti alfistu koji si nesmi od žene doma dovest auto po guštu  :D
Kod mene je obrnuto, meni je zena veca alfistica od mene. Nece nista negu alfu vozi :D
E!

Offline Tomislav 1

• Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #24423 u: 04-02-2016, 13:00:26 »
E!

Offline Kuzma

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #24424 u: 04-02-2016, 14:14:15 »
Nije u oglasu...ali...
Neki dan sam bio kod jednog frenda i kaze mi da mu je bila neka SW 159ka na poliranju i uredjivanju/krpanju korozije, navodno prednji most je full trul, kao i mulde, pa i hauba..., milsim da rece 2008., pokazo mi slike na brzinu na nekom socijala mobu, to je ona smedje-siva boja, pa prpazite. Uvoz belgija, navodno je u koprivnici auto il tam negdje.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #24425 u: 04-02-2016, 15:13:04 »
159ka garant bude u auto tihi kc

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Danko

• Sa stažom
  • AR 159SW 1.9 JTDM 16V
    • Rijeka
« Odgovori #24426 u: 04-02-2016, 15:19:33 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gt-1.9-jtd-m-jet-oglas-17870515
Imamo li kakvu info o ovom autu
mislim da je netko od kolega spominjao dotičnu...ako me pamćenje služi,kao da je u ok stanju.a čini mi se da je svojevremeno gospodin sa istim nickom prodavao i neku 156SW Sport isto na prvu u dobrom stanju...tako da je to očito neki lokalni igrač,vjerojatno uvozni auti itd...(što ne znači da su isti za otpis)

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #24427 u: 04-02-2016, 17:13:17 »
mislim da je netko od kolega spominjao dotičnu...ako me pamćenje služi,kao da je u ok stanju.a čini mi se da je svojevremeno gospodin sa istim nickom prodavao i neku 156SW Sport isto na prvu u dobrom stanju...tako da je to očito neki lokalni igrač,vjerojatno uvozni auti itd...(što ne znači da su isti za otpis)
ja sam spominjao. gtejku vozi frend. i nije to taj sa 156sw. barem koliko ja znam.
vozio sam se samo 1 u tom autu. piše Q2 ali nije Q2. nije loša. nedavno je kupljen orginalni termostat. znaci nije ona kemija od r4 i guranja u cijev :D
ništa ne lupa, lijepo vuce, iznutra je cista i uredna. vide se tragovi koristenja, nije bila karamolirana. isplati se pogledati.
više ne znam.

Offline Tomislav 1

• Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #24428 u: 04-02-2016, 17:21:39 »
ja sam spominjao. gtejku vozi frend. i nije to taj sa 156sw. barem koliko ja znam.
vozio sam se samo 1 u tom autu. piše Q2 ali nije Q2. nije loša. nedavno je kupljen orginalni termostat. znaci nije ona kemija od r4 i guranja u cijev :D
ništa ne lupa, lijepo vuce, iznutra je cista i uredna. vide se tragovi koristenja, nije bila karamolirana. isplati se pogledati.
više ne znam.
To mi je i on reka na tel kad smo pricali. Sve je ok, jedino felge mi bodu oci i tvrd je s cijenom. Ne kazem da ne vridi te novce al da bar malo popusti isa bi je viditi
E!

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
    • Velika Gorica
« Odgovori #24429 u: 04-02-2016, 18:29:29 »
To mi je i on reka na tel kad smo pricali. Sve je ok, jedino felge mi bodu oci i tvrd je s cijenom. Ne kazem da ne vridi te novce al da bar malo popusti isa bi je viditi
nece previše popustit ako uopce popusti :D

EDIT:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-150-oglas-17965577
ne znam dal se pisalo o ovoj.
čini mi se zanimljiva.
a sad... što vi mislite?
« Zadnja izmjena: 04-02-2016, 22:16:07 od robertsk »

Offline zinc-zanga

• Pripravnik
  • **
  • AR 156
    • zgb
« Odgovori #24430 u: 05-02-2016, 07:04:20 »

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #24431 u: 05-02-2016, 08:48:00 »
kolko bi cca koštala oka kod nas na cestu???

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-sw-1.9-jtd-m-jet-oglas-17993948
još da je znat koliko je vraćena km :cofe2:

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #24432 u: 05-02-2016, 08:58:21 »

EDIT:
čini mi se zanimljiva.
a sad... što vi mislite?

Definitivno primamljiva cijena. Vidim da nema onog poklopca za kuku na braniku, a on ne ispada samo tako sam od sebe, te mi se čini je suvozačev far nije baš "u centru", možda je do kuta slikanja, a možda je dobila malo po toj strani. No uz ovakvu cijenu u oglasu računaj da će u živo ići još malo niže, po meni ju vrijedi otići pogledati ukoliko nakon inicijalnog tel. razgovora ne ispliva kakvo prljavo rublje. Također bi ga trebalo pitati što se podrazumijeva pod tom garancijom  :?
« Zadnja izmjena: 05-02-2016, 08:59:28 od Bokii »

Offline ck1976

• Pripravnik
  • **
    • Crikvenica
« Odgovori #24433 u: 05-02-2016, 09:25:08 »
A da pišete o autima koje ste stvarno vidjeli uživo, jer nagađanje o nečemu nema nikakvog smisla te ne pomaže ni eventualnom kupcu, a ni prodavatelju.
Pratim ovu temu i u njoj još nisam naletio na nešto pozitivno.
Ako je dobro onda je precijenjeno jer se uspoređuje cijena takvog auta u odnosu na kramu koja nije ni za Metis.
Ako ima malo km onda su vraćeni - 99.99% se nagađa, a možda je samo 0.01% stvarno provjereno.
Ako je lak u dobrom stanju onda je ili polirano ili komplet farbano - čitaj: bilo karambolirano
Onom će možda puknuti glava, ovom će se možda razletit turbina, onome bi mogao biti truli prag....itd...itd
Jako je puno "vidovitih Milana" ovdje. Većina oglasa je popraćena izuzetno lošim slikama no i dalje "Milan" iz tih slika "vadi komplet krvnu sliku" auta i sudi a ne postavlja si pitanje radi li se možda o prodavatelju koji niti ima opremu za to poslikati kako spada niti se uopće kuži u fotografiranje pa slike ispadnu tako kako ispadnu - najčešće nikakve.
S druge, pak strane ne uzima se u obzir da se linkaju auti u prosjeku stari 10 ak godina - što se očekuje od takvog auta, da bude kao iz dućana i po mogućnost cijenom u rangu nečega s početka 90-ih....
Eto, prožvakano je sve ovo nemali broj puta do sada, a na moderatorima je da uzmu metlu u ruke i očiste temu od nagađanja "vidovitih Milana. Više vrijedi jedan post čovjeka koji je auto otišao pogledati uživo pa makar isti ne bio vrhunski poznavatelj nego "tona" nagađanja i mogućih "teorija zavjere".

Offline Tomislav 1

• Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #24434 u: 05-02-2016, 09:26:04 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gt-1.9-jtd-m-jet-oglas-18038773
Zajeban neki led pada u njemackoj kad je ovako unakazija livu stranu :D :D
E!

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #24436 u: 05-02-2016, 09:36:02 »

Mozda se zabio u zaledjenu trafiku... Pa je steta od leda.... :)
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #24437 u: 05-02-2016, 09:38:32 »

A biće mu je vitar puha s te strane  :lol

Što ovo zadnje vrime pun zd getejki , daaaj rušite mi cijenu  :tooth :D
.... sempre gilles ....

Offline ck1976

• Pripravnik
  • **
    • Crikvenica
« Odgovori #24438 u: 05-02-2016, 09:47:07 »
Mozda se zabio u zaledjenu trafiku... Pa je steta od leda.... :)

Ovakve debilne oglase ovdje ne bi trebalo ni postavljati jer mi je potpuno isti kao i velika većina onih koji napišu da je cijena za ozbiljnog kupca podložna dogovoru.
Ovaj bi realnu ponudu - što je to njemu realno.

Offline Tomislav 1

• Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #24439 u: 05-02-2016, 10:03:31 »
A biće mu je vitar puha s te strane  :lol

Što ovo zadnje vrime pun zd getejki , daaaj rušite mi cijenu  :tooth :D
Aj prodaj mi svoju, zena mi oce bas crvenu :D
Plus neće se povećavati br gt-jki u zd. Za nagradu gratis dobijes djir nediljom oko borika. :lol
E!

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #24440 u: 05-02-2016, 10:12:40 »
Aj prodaj mi svoju, zena mi oce bas crvenu :D
Plus neće se povećavati br gt-jki u zd. Za nagradu gratis dobijes djir nediljom oko borika. :lol

E to bi bilo odlično , da bude bar još jedna crvena gt u zadru.
Ovako se uvik zna di sam , preupadljiv auto , nije dobro  :lol

Ja bi je proda jedino ako bi preša na gt 3.2  :D
.... sempre gilles ....

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
    • Velika Gorica
« Odgovori #24441 u: 05-02-2016, 10:32:13 »
Definitivno primamljiva cijena. Vidim da nema onog poklopca za kuku na braniku, a on ne ispada samo tako sam od sebe, te mi se čini je suvozačev far nije baš "u centru", možda je do kuta slikanja, a možda je dobila malo po toj strani. No uz ovakvu cijenu u oglasu računaj da će u živo ići još malo niže, po meni ju vrijedi otići pogledati ukoliko nakon inicijalnog tel. razgovora ne ispliva kakvo prljavo rublje. Također bi ga trebalo pitati što se podrazumijeva pod tom garancijom  :?
to za desnu stranu sam i ja primjetio.
i na zadnjoj slici nesto zijeva kraj haube. ne cini mi se kao normalno.
ali razmisljam je otic pogledati.

Offline Tomislav 1

• Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #24442 u: 05-02-2016, 10:42:17 »
E to bi bilo odlično , da bude bar još jedna crvena gt u zadru.
Ovako se uvik zna di sam , preupadljiv auto , nije dobro  :lol

Ja bi je proda jedino ako bi preša na gt 3.2  :D
Dat cu ti ja 147 dizela pod račun, zalipit cu gta iza a ti zamisli da je 3.2 :D Plus crvena je, susjedi nece ni skuzit da si prominija auto :D
E!

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #24443 u: 05-02-2016, 10:47:48 »
 :mehanic
A da pišete o autima koje ste stvarno vidjeli uživo, jer nagađanje o nečemu nema nikakvog smisla te ne pomaže ni eventualnom kupcu, a ni prodavatelju.
Ako je dobro onda je precijenjeno jer se uspoređuje cijena takvog auta u odnosu na kramu koja nije ni za Metis.
Ako ima malo km onda su vraćeni - 99.99% se nagađa, a možda je samo 0.01% stvarno provjereno.
Ako je lak u dobrom stanju onda je ili polirano ili komplet farbano - čitaj: bilo karambolirano
Onom će možda puknuti glava, ovom će se možda razletit turbina, onome bi mogao biti truli prag....itd...itd
Jako je puno "vidovitih Milana" ovdje. Većina oglasa je popraćena izuzetno lošim slikama no i dalje "Milan" iz tih slika "vadi komplet krvnu sliku" auta i sudi a ne postavlja si pitanje radi li se možda o prodavatelju koji niti ima opremu za to poslikati kako spada niti se uopće kuži u fotografiranje pa slike ispadnu tako kako ispadnu - najčešće nikakve.
S druge, pak strane ne uzima se u obzir da se linkaju auti u prosjeku stari 10 ak godina - što se očekuje od takvog auta, da bude kao iz dućana i po mogućnost cijenom u rangu nečega s početka 90-ih....
Eto, prožvakano je sve ovo nemali broj puta do sada, a na moderatorima je da uzmu metlu u ruke i očiste temu od nagađanja "vidovitih Milana. Više vrijedi jedan post čovjeka koji je auto otišao pogledati uživo pa makar isti ne bio vrhunski poznavatelj nego "tona" nagađanja i mogućih "teorija zavjere".

:good post

Offline borisri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
« Odgovori #24444 u: 05-02-2016, 10:50:12 »
Ima li kakva 156 jtd redizajn karavan da je ok. Koliko bi bila realna cijena za ok primjerak.
Zna li itko za Punto 2 1,2 8v da se prodaje, ne mora biti savršen (a i može), samo da je dobra baza..
thnks

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #24445 u: 05-02-2016, 10:55:07 »

EDIT:
čini mi se zanimljiva.
a sad... što vi mislite?

Iso sam ju ja vidjet neki dan...
Na slici sam kao pravi vidoviti milan vidio da luftovi napred ne pasu i da fali onaj cep kao i plastika ispod ljevog tocka.
No svakako sam otisao pogledati, jer bas hocu 16v a oni su rijetki, pa nebud ljen AJMOOOOOOO...
Nakon par stvari koji mi se nisu svidjele auto je za mene i po mojim kriterijima prekrizen, ali to ne znaci da nekome drugom nece biti OK.
Pa da pocnemo, auto je slikan tako da se nevidi da je prednja desna(suvozaceva) strana udarena, znaci puko branik dobrano, napred izgleda ko da je sve "rastreseno" tj ko da je netko slozio pokrpo da se moze vozit, pa tak i ti luftovi ne zatvaraju doro, a moze se skuziti i po zastiti koja fali ispod ljevog blatobrana koji je cijeli farban(zafarban i mortic i kabal), motor slini na par mjesta. Auto fino/nelose ide ali nist spektakularno u odnosu na 120 konjica,  imam osjecaj kao da je ovjes rijesen "podmazivanjem" a ne zamjenom djelova, mortici isto slabiji. Unutra je dosta zapusteno(opet ponavljam po mojim standardima). Kaze lik da ga je kupio u D i da je "unfallfrei" pisalo, tj uvjerava me da je auto top topova(preko telefona) i kad sam doso tamo u oci me gleda i to prica, ja kazem fali ti plastika ova ispod blatobrana  i zafarbane su oprige i kabal, kaze on neznam nisam vidio, pa kao gleda to.. Zadnja desna vrata mozebitno udarena sajba iz druge godine(molim ove teoreticare mogucnosti da ne skoce sad na zadnje noge) i tak ima jos kojekakvih sitnica, no vise nisam zagledo i mozak mi se iskljucio tak da se niti ne sjecam sta ima tj nema.

E sad da odgovorim za ove vidovote Milane, u zivotu sam pregledo puuuuno auta i motora i nagledo ih se u servisima i lakirnicama od prijatelja, a bio sam i pomagao/visio i radio iz zajebancije kao klinac kod tih frendova, tako da ja za sebe mogu reci da neke stvari mogu vidjeti preko slika pa donesti zakljucke na osnovu svega sto sam do sad dozivio i proso, naravno nikad nije nista 100% sigurno. Ja zakljucujem i odlucujem za sebe a drugi za sebe, tj. kak sam vec reko svako kak zna i umije.

Offline zinc-zanga

• Pripravnik
  • **
  • AR 156
    • zgb
« Odgovori #24446 u: 05-02-2016, 10:57:09 »
još da je znat koliko je vraćena km :cofe2:

zašto? piše da je prvi vlasnik i to le lako moguće.

imam kući auto koji je 2005 godine i ima 45.000km

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
    • Velika Gorica
« Odgovori #24447 u: 05-02-2016, 11:03:24 »
Iso sam ju ja vidjet neki dan...
Na slici sam kao pravi vidoviti milan vidio da luftovi napred ne pasu i da fali onaj cep kao i plastika ispod ljevog tocka.
No svakako sam otisao pogledati, jer bas hocu 16v a oni su rijetki, pa nebud ljen AJMOOOOOOO...
Nakon par stvari koji mi se nisu svidjele auto je za mene i po mojim kriterijima prekrizen, ali to ne znaci da nekome drugom nece biti OK.
Pa da pocnemo, auto je slikan tako da se nevidi da je prednja desna(suvozaceva) strana udarena, znaci puko branik dobrano, napred izgleda ko da je sve "rastreseno" tj ko da je netko slozio pokrpo da se moze vozit, pa tak i ti luftovi ne zatvaraju doro, a moze se skuziti i po zastiti koja fali ispod ljevog blatobrana koji je cijeli farban(zafarban i mortic i kabal), motor slini na par mjesta. Auto fino/nelose ide ali nist spektakularno u odnosu na 120 konjica,  imam osjecaj kao da je ovjes rijesen "podmazivanjem" a ne zamjenom djelova, mortici isto slabiji. Unutra je dosta zapusteno(opet ponavljam po mojim standardima). Kaze lik da ga je kupio u D i da je "unfallfrei" pisalo, tj uvjerava me da je auto top topova(preko telefona) i kad sam doso tamo u oci me gleda i to prica, ja kazem fali ti plastika ova ispod blatobrana  i zafarbane su oprige i kabal, kaze on neznam nisam vidio, pa kao gleda to.. Zadnja desna vrata mozebitno udarena sajba iz druge godine(molim ove teoreticare mogucnosti da ne skoce sad na zadnje noge) i tak ima jos kojekakvih sitnica, no vise nisam zagledo i mozak mi se iskljucio tak da se niti ne sjecam sta ima tj nema.

E sad da odgovorim za ove vidovote Milane, u zivotu sam pregledo puuuuno auta i motora i nagledo ih se u servisima i lakirnicama od prijatelja, a bio sam i pomagao/visio i radio iz zajebancije kao klinac kod tih frendova, tako da ja za sebe mogu reci da neke stvari mogu vidjeti preko slika pa donesti zakljucke na osnovu svega sto sam do sad dozivio i proso, naravno nikad nije nista 100% sigurno. Ja zakljucujem i odlucujem za sebe a drugi za sebe, tj. kak sam vec reko svako kak zna i umije.
hvala!  :ok:

Silver72

• Gost
« Odgovori #24448 u: 05-02-2016, 14:58:35 »

:da: :ok: :good post

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #24449 u: 05-02-2016, 15:06:42 »

Često ovdje ostavim komentar za neku Alfu jer ih Boris i ja dosta pogledamo - ili za neke naše prijatelje, ili nedavno za mene. U zadnjih par godina pregledali smo 15-ak Alfi. Nikada ne "nagađamo" za km, svaku spojimo na komp i vidimo stanje. Brojke nažalost kažu ono što sam već napisao - od svih tih, mogu se sjetiti samo 3 Alfe kojima nije dirana km. Naravno, rijetko to rade sadašnji vlasnici, to je obično prljava rabota uvoznika koji to rutinski izvode radi svog ekstra profita. Slažem se da forum treba očistiti od nagađanja, jedino što vrijedi je komentar onih koji konkretni auto poznaju ili onih koji su bili vidjeti sve iz prve ruke.