26-04-2026, 03:17:22

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 3342265 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline plavi156

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #16530 u: 27-10-2014, 10:16:48 »
Malo je off - ali kada o tome već pričamo, jel postoji neko sredstvo/sprej za učinkovito čišćenje motornog prostora?

Ima puno elektronike pa mislim da nije pametno sa mini-wash-em po tome svemu, a opet neda mi se svaku cijevćicu i manji dio posebno prati, pogotovo zbog nedostupnosti?
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline allroad

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #16531 u: 27-10-2014, 10:21:17 »
Malo je off - ali kada o tome već pričamo, jel postoji neko sredstvo/sprej za učinkovito čišćenje motornog prostora?

Ima puno elektronike pa mislim da nije pametno sa mini-wash-em po tome svemu, a opet neda mi se svaku cijevćicu i manji dio posebno prati, pogotovo zbog nedostupnosti?

pa ima sredstava samo treba pazit koja ne nagrizaju plastiku i gumu, zbog crijeva.. bolje je pod pritiskom prati jer tako ide puno manja kolicina vode i voda se ne zadrzava... ne treba prati obicnim mlazom tj uzeti slauf i poljevati ili spricati. ja sam jednom samo imo dobro sredstvo za ciscenje al mi je to kolega donio iz CH iz Subaruove garaze al sam potrosio i to kod nas nema kupiti. sad odem na samousluznu autopraonu i tu operem motor sa onom pjenom i onda isperem sa vodom naravno i bude fino :) posto je kod mene odrzavan motorni prostor u biti svaki put samo operem prasinu tako da mi ne trebaju neka sredstva da nesto odmaste i slicno

Offline Alf - V6

• Trade Count: (+25)
  • Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #16532 u: 27-10-2014, 11:01:24 »
i ja sam vjeran samo daycu, trw, skf, itd... smeće od dijelova tipa fortuna line i sl. nikad ne stavljam...al se treba znat i snaći... gdje ti je to set kvačila sa zamajcem 5000kn + ruke...samo u ovlaštenom... uglavnom, nećemo u širinu, siguran sam da se da jeftinije naći sve to šta si nabrojao ... na kraju krajeva, mislim da nije teško dati 150kn za članarinu u klubu i ostvarit 25-35% popust u intercarsu...tu se velika lova uštedi

Necu tvrditi ali clanovi kluba imaju 20 posto max popust u intercarsu...sluzbeni podatak....e sad od kud tebi ovih 25-35 neznam....
Rabljeni dijelovi za Alfa Romeo vozila - 099/2087-755

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #16533 u: 27-10-2014, 11:12:40 »
Necu tvrditi ali clanovi kluba imaju 20 posto max popust u intercarsu...sluzbeni podatak....e sad od kud tebi ovih 25-35 neznam....
po novome je 25% .. nekad su dobre volje pa ti još da i 10% popust za keš... više puta sam  kupovao pa ne lupam bezveze
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Manda

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #16534 u: 27-10-2014, 22:17:24 »
Ja ne vjerujem da ovdje ima toliko amatera. Ili svi zajedno imate 13 godina.
Pa zlatno je pravilo da se ne kupuje automobil sa opranim motorom. To se uvijek radi kad se želi prikriti stvarno stanje motora. To ne znači da u motoru moraju koke snjeti jaje i pauci raditi mreže.
Ali ovdje je zlatno pravilo da je bolji auto koji ima više km i pet puta je farban tako da se ja uopće pitam s kim polemiziram. Samo vi kupujte aute s opranim motorima. To vam je super! :rol:

Anton

• Gost
« Odgovori #16535 u: 27-10-2014, 22:20:16 »
Ja neznam kako smo mi bez tvoje mudrosti ovako daleko dogurali. Ti si moj idol.  :icon_1:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #16536 u: 27-10-2014, 22:21:55 »
Pa zlatno je pravilo da se ne kupuje automobil sa opranim motorom. To se uvijek radi kad se želi prikriti stvarno stanje motora. To ne znači da u motoru moraju koke snjeti jaje i pauci raditi mreže.
Ali ovdje je zlatno pravilo da je bolji auto koji ima više km i pet puta je farban tako da se ja uopće pitam s kim polemiziram. Samo vi kupujte aute s opranim motorima. To vam je super! :rol:
Onda nemoj bit glup i polemizirat s nama amaterima...

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #16537 u: 27-10-2014, 22:22:51 »

Generaliziras stvari. Neki peru motor jer vole da je cisto, a ne da bi prekrili stvarno stanje. Netko je polakirao pet puta jer ga iritiraju pizdarije. Ima ovdje takvih "pacijenata" preko nekoliko. Valjda je bolje kupit truli auto?
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Anton

• Gost
« Odgovori #16538 u: 27-10-2014, 22:24:23 »
Onda nemoj bit glup i polemizirat s nama amaterima...

On je Mesija. Poslan da nas smrtnike spasi. Upijaj svaku rijec... Bozanstveno :)

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #16539 u: 27-10-2014, 22:26:34 »
što prljavije, to bolje... logično   :hehe:
:cigara: :cigara:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #16540 u: 27-10-2014, 22:27:07 »
On je Mesija. Poslan da nas smrtnike spasi. Upijaj svaku rijec... Bozanstveno :)
Kad cu prodavat auto namaljat cu motor govnima, valjda je tak ljudima bolje

Anton

• Gost
« Odgovori #16541 u: 27-10-2014, 22:28:22 »
Kad cu prodavat auto namaljat cu motor govnima, valjda je tak ljudima bolje

Svaki dan poslije kafe dignes haubu i uzmes vecernjak...

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #16542 u: 27-10-2014, 22:28:58 »

:funny: :funny:

sad ću definitno pokušat sredit lakiranje, da ju nikad ne prodam... :craz

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #16543 u: 27-10-2014, 22:32:41 »
Znači kad ću prodavat neki auto najprije pometem garažu i dvorište, lijepo sve to saspem po motornom prostoru, onda uzmem šarafciger i zašaram oko cijelog auta i prodat ću ga ekspresno

Zanimljivo razmišljanje, kako se ja toga nisam prije sjetio  :?:
« Zadnja izmjena: 27-10-2014, 22:33:13 od maXonja »

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #16544 u: 27-10-2014, 22:35:23 »
ajde nemojte ga hvatat za riječ...

pa nekako više mislim da je do načina na koji je napisao, a ne što je napisao...  :craz

Anton

• Gost
« Odgovori #16545 u: 27-10-2014, 22:35:39 »

Ma gle, sigurno da se pranjem motora prikrivaju ponekad stvari ali ovak uletit s visoka i 10 ljudi zvat djecom i amaterima...!?
Covjek je El Bahatee

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #16546 u: 27-10-2014, 22:36:08 »
Nema tu jedan zec dva zeca..na ovakve peovokacije se odgovara jos jacom provokacijom

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #16547 u: 27-10-2014, 22:45:03 »
:good post   čast iznimkama...privatno ljudi koji su održavali svoj auto pa tako i motorni prostor :ok:

prije par god. kolega kupio auto sa opranim motorom i nakon deset dana dotični plivao u ulju...i na brtvi glave a posebno na brtvi poklopca ventila,na semeringu radilice,brtva kartera itd :love-smiley-013:

tako da je smješno rugat se tome ili barem ne uvažiti to kao jebenu činjenicu...

Vjerojatno od švercera ili nekoga tko je tjerao auto bez servisa, ima svega danas. Kolega je prije par mjeseci kupio Lanciu Y 1.3 jtd , stanje novo, bivši vlasnik je od prvog dana na tom autu radio čuda, serviseri kad su ga vidjeli, znali su da će izgubiti cijeli dan samo za njega, ulje je mjenjao 2 puta godišnje , ljeto/ zima, mislim da je 6 godina star ( nisam siguran) a ima pedalj računa što je sve i kako održavano ( po njegovim riječima više manje nepotrebno) bivši gazda kad je čuo cvrčka nije izlazio iz servisa dok ga nisu riješili  :hehe: Auto nikada nije stajao na suncu, u Zg je obavezno bio u podzemnoj garaži, kod kuće u garaži a na moru pod sjenicom, svaki put nakon zaustavljanja, motor je još morao odraditi minimalno 5 minuta na leru uz dignutu haubu. Motor se sjaji kao da je iz tvornice. I sad za kraj , pa tko nebi takav auto kupio.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #16548 u: 27-10-2014, 22:51:09 »

Ja ću oprati motor zbog sebe. Meni je ljepše s opranim autom, ili friško polakiranim. Zar me treba biti briga što će drugi reći?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Aki

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • split
« Odgovori #16549 u: 27-10-2014, 23:33:37 »
Amo se vratit na temu  :alfisti:

Dali itko zna što o ovoj zvijerčici  :crazhttp://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-2.5-v6-24v-oglas-13086376
idemo...

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb

Offline Manda

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #16551 u: 28-10-2014, 13:56:40 »
Pametni su shvatili što sam mislio reći. Ostali se prave grbavi i izvrću moje riječi.
A javlja se i novi trend: vađenje prašine iz usisavača i razbacivanje po motoru nakon pranja.
Čega sve nema. Ali štoću ja znalcima pisat. Svi redovno kupuju aute s besprjekorno čistim motornim prostorom i nakon toga mjenjaju brtve motora. Netko posluša pametan savjet, a netko voli učiti na svojim greškama.
Nikad, ama baš nikad ne bih kupio rabljeni automobil sa svježe opranim motorom. U 90% slučajeva to se radi da se prikrije stvarno stanje motora.
Pa sve auto kuće peru motore.
Ja sam govorio o prodaji rabljenih automobila i pranju motora.
A to što se tu zlonamjerno pokušava meni ugurati u usta da sam ja rekao da motorni prostor mora biti blatnjav, da se auto ne smije obojiti i slične bedastoće više govori o onome tko se bavi takvim podmetanjima.
Nije problem kupiti auto star 15 godina koji je prelakiran, ali jest onaj koji je star tri.
Ili su možda ovdje neki novi trendovi-auto valja samo ako ga se najprije provoza po krovu...

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #16552 u: 28-10-2014, 14:09:48 »
Nema tu nekog generalnog rjesenja za ovo o cemu se govori.
Mogu ti samo dat svoj primjer. Prodavao sam svoj auto tri godine star sa 34000 km. Nitko ga nije htio kupiti jer je sa svih strana imao oziljke zagrebackih parkinga. Namjerno nisam htio lakirati. Onda sam polakirao citavi auto da sve bude i istoj nijansi pa je bio problem zasto je auto lakiran. 100% je bio gadno karamboliran i slicna sranja. Ljudima nikako ugodit. Sto ljudi, sto cudi. Sto zena, dvjesto sisa.
Tako ne mozemo rec da je svaki oprani motor smece ili da je svaki polakirani auto provozan po krovu prije prodaje. Sama cinjenica da je motor opran ne govori nista sama po sebi. Isto tako i cinjenica da je auto prelakiran.
« Zadnja izmjena: 28-10-2014, 14:12:50 od buzz11 »
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #16553 u: 28-10-2014, 14:31:33 »
Ko klinac sam često sa starim obilazil autosajmove i uvijek se bježalo od opranih motora, alfi benzinaca i fiata dizelaša. Predrasude i stereotipovi. Oprani motor može, ali i ne mora nekaj značiti.

barba Oro

• Gost
« Odgovori #16554 u: 28-10-2014, 15:24:11 »
Pametni su shvatili što sam mislio reći. Ostali se prave grbavi i izvrću moje riječi.
A javlja se i novi trend: vađenje prašine iz usisavača i razbacivanje po motoru nakon pranja.
Čega sve nema. Ali štoću ja znalcima pisat. Svi redovno kupuju aute s besprjekorno čistim motornim prostorom i nakon toga mjenjaju brtve motora. Netko posluša pametan savjet, a netko voli učiti na svojim greškama.
Nikad, ama baš nikad ne bih kupio rabljeni automobil sa svježe opranim motorom. U 90% slučajeva to se radi da se prikrije stvarno stanje motora.
Pa sve auto kuće peru motore.
Ja sam govorio o prodaji rabljenih automobila i pranju motora.
A to što se tu zlonamjerno pokušava meni ugurati u usta da sam ja rekao da motorni prostor mora biti blatnjav, da se auto ne smije obojiti i slične bedastoće više govori o onome tko se bavi takvim podmetanjima.
Nije problem kupiti auto star 15 godina koji je prelakiran, ali jest onaj koji je star tri.
Ili su možda ovdje neki novi trendovi-auto valja samo ako ga se najprije provoza po krovu...

Vjeruj mi da ti nitko nije pokušao išta ugurati u usta, već ti je to uobičajena reakcija na novopridošle filozofe koji se na prepotentni način uključuju u diskusiju sa ljudima koji već međusobno znaju i koliko tko dugo piša.

Anton

• Gost
« Odgovori #16555 u: 28-10-2014, 15:59:58 »
Guranje u usta i spominjanje piše u istoj recenici.... Hmmm :)

Offline Manda

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #16556 u: 28-10-2014, 17:37:31 »
Ja se nadam da si se registrirao. To je danas dozvoljeno.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #16557 u: 28-10-2014, 18:25:35 »
Watched  :song:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #16558 u: 28-10-2014, 18:27:58 »
Ja se nadam da si se registrirao. To je danas dozvoljeno.

e sad si naje*ao...  :hehe:

Curly

• Gost
« Odgovori #16559 u: 28-10-2014, 19:01:16 »
Al hrabar je.. me lajki....dam mu karmu ... :craz
« Zadnja izmjena: 28-10-2014, 19:03:08 od Curly »