27-04-2026, 18:15:33

Autor Tema: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer  (Posjeta: 189485 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
Odg: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer
« Odgovori #900 u: 14-10-2012, 21:32:04 »
Moguce da su injektori ko sto kaze kolega Bero,mozda ti plin nije dobro postelan pa zato.Al to ti je 1.4 nemoj od nje ocekivat neka ubrzanja i razvijanje enormnih brzina.To je solidan autic za normalnu voznju.

upravo to
uživam u vožnji

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #901 u: 14-10-2012, 21:53:57 »
LJUDI HALOO ima svjecice bjele ko snjeg..
daj mu povecaj kolicinu plina, i provjeri tlak goriva taj auto mora ic na autocesti 180 kako god da bilo.. vozio sam 1.4 godinu dana zg. rijeka nema nigdje di pada ispod 150 4-5 i ide svaki brijeg iznad 150 auto.

dizne, lambda, map, senzori temperature..
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Alfa147ts

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #902 u: 15-10-2012, 02:09:41 »
Za pocetak, nemoj vozit 5 ljudi u autu 180km/h s celavim gumama od kojih jedna ispusta jer riskiras da ces ubiti i njih i sebe.

Zacukavanje koje spominjes u laganoj voznji moze biti zbog stvarno x stvari a izmedju ostalog i mehanicki - zbog nosaca motora.

Promijeni kablove i svjecice, i ocisti usis kako spada. Najbolje da nadjes nekog majstora koji se kuzi u boxerice pa neka ti kako spada pogleda auto. Ovo na semaforu sto ti radi moze biti zbog prljavog usisa (leptira) ili motorica minimuma, ili zbog ovog ranije navedenog (kablovi, svjecice).
Redovno provjeravaj ulje i pazi da ga ima dovoljno, to je jedna od najbitnijih stvari za taj motor.

Auspuh daj zavariti ili promijeni lonac. Ako je prdnuo katalizator mozes ga izvaditi i zamijeniti obicnom cijevi ali onda neces moci proci tehnicki (ekotest). Zbog rupe na auspuhu boxeri znaju zezati pa to obavezno sredi. Pucketanje niz brdo je skroz normalno.
S gljivom neces dobit bas nista, to je bacanje love apsolutno za taj motor, jedino moze slabije ic i vise trosit.

Filter zraka obavezno vrati natrag, a ono sto mozes eventualno skinuti je silencer (prigusivac) koji se nalazi ispred filtera zraka.
« Zadnja izmjena: 15-10-2012, 02:13:08 od Alfa147ts »

Alfa147ts

• Gost
« Odgovori #903 u: 15-10-2012, 03:15:24 »
Pod "svjecice se bijele kao snijeg" je vjerojatno mislio da je keramicki bijeli dio svjecice CIST a ne zaprljan, odnosno da su svjecice ok.
Normalno da gubi snagu na uzbrdicama (a pogotovo 1.4), nije to turbak.

A to da uz brijeg ide preko 150... Hehe, ide ako se prije toga dobro zaletis sa 180 pa ne stigne izgubit snagu.
« Zadnja izmjena: 15-10-2012, 03:18:00 od Alfa147ts »

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #904 u: 15-10-2012, 17:51:32 »
autocesta rijeka-zagreb i obrnuto cijeli put sam se vozio izmedju 140-160 nemam cemu lagat ljudi je da je slab motor al ima 90 konja ipak nije to punto 55.

pa izolator ni nesmije bit bjel.. svjecica u 200 km mora primit boju vec.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #905 u: 15-10-2012, 18:07:58 »
Ma sve O.K.Ja sam mu samo napisao da ne ocekuje previse.Gro stvari moze utjecat na to.Ovo ako su svjecice bijele,to neznam.
Statistika je ko bikini-prikazuje vecinu al sakriva ono bitno.

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #906 u: 15-10-2012, 19:32:43 »
Evo, što se svječica tiče, imaš na ovoj slici kako svječice trebaju izgledati i malo defektologije na temelju izgleda svječica   :ok:
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Svecc

• Gost
« Odgovori #907 u: 15-10-2012, 21:22:22 »
Hvala ti za savjete, ali vec sam puno toga promijenio od tog posta. Nasao sam majstora koji mi je kolko tolko doveo auto u red. Bilo je puno toga u pitanju. Promijenio sam svijecice, kablove i motoric ler gasa, jer sam mislio da je to razlog gasenja auta, no ipak nije. Bio je na dijagnostici kod tog majstora kaj se bas kuzi u alfe i izbacilo mu je puno gresaka. Uglavnom nisam imao centralu; stavljena je nova, dizne koje su bile na njemu nisu odgovarajuce dizne za taj motor, pa mi je zato i zacukavao. Nekakav senzor kod filtera za zrak je bio stavljen koji je samo smetao, i to mi je majstor zamijenio. Katalizator je novi na njemu, auspuh mu je negdje probusen na sredini i uzasno "prdi" kad mu dajem gas i kad ga vozim. Definitivno bi trebao promijenit cijelu ispusnu granu, a ne ga samo zakrpat, jer mi se cini ko da je taj auspuh stavljen sa nekog golfa, a i nedavno sam udario kad sam iso u rikverc sa auspuhom u rinzol pa mi se nabio zadnji lonac na oprugu i sad mi dok se vozim sve iza skripi i struze. Izmedu ostalog majstor mi je rekao da mi je cijela struja u banani, te da bi i ecu trebao novi stavit. Nisam stvarno pametan kaj da radim, dal da ga prodam ili da dalje ulazem u njega ili da ga dam u zamijenu za drugu alfu...

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #908 u: 15-10-2012, 21:31:28 »
A gle,to je stvar tvoje procjene.Ako imas namjeru ostavljat auto za sebe i vozit ga duze vrijeme isplati ga se slagat.Ja svoju slazem polako,svaki mjesec nekaj napravim.Al ako ju nemas namjeru vozit duze vrijeme,onda ti se ne isplati ulagat u nju nego prodaj il mijenjaj.Ti najbolje znas.

Svecc

• Gost
« Odgovori #909 u: 15-10-2012, 21:37:37 »
A imam ju namjeru vozit duze vrijeme, treba mi auto za faks i za osobne potrebe, tak da... Ne znam, iskreno mislim da je ovaj auto kaj imam "rupa bez dna" ne znam dal mi je bolje ipak ulagat u njega, jer definitivno imam dosta stvari koje bi jos trebao na njemu promijenit, od struje, ecu-a komplet guma sa felgama itd., ili bolje zamijenit za neki drugi, recimo 145-icu pa rade u nju ulagat. Bas sam u nedoumici...

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #910 u: 15-10-2012, 21:50:49 »
Ti najbolje znas.Ako nejdes kaj dobroga,a ovu prodas il mijenjas isplati se.Samo kod mjenjanja neznas tko je koga zaje...Osjetio sam to na vlastitoj kozi.Da nebi naletio na 'krater' bez dna.

Svecc

• Gost
« Odgovori #911 u: 15-10-2012, 21:53:58 »
Da tocno to. Moram pazit, ne znam jos cu vidjet...I da jel znas mozda kolko bi me sad recimo kostalo da idem mijenjat cijelu ispusnu granu, i da mi zadnji lonac bude full protocan, cirka kolko love? I sve 4 zimske gume 175/65 R14?!

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #912 u: 15-10-2012, 22:04:13 »
Katalizator je 500kn,ja ga mijenjao na svojoj prosli mjesec.Full protocni zadnji lonac je oko 400-500kn ako ne uzimas neke marke.Srednji lonac nekih 250-300kn.Gume isto oko 350-400kn ovisi o proizvodjacu,al ako odes u Sloveniju kod Furlana proci ces puno jeftinije.Tamo je oko 200kn komad. 

Svecc

• Gost
« Odgovori #913 u: 15-10-2012, 22:06:54 »
Ima novi katalizator gore tak da to nije problem, da zadnji bi stavio taj full protocni, a gume bi bas mogo otic pogledat u sloveniju, bar da izvucem soma kuna za sve 4...

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #914 u: 15-10-2012, 22:16:02 »
Trebas pratit akcije.Ekipa s posla je prosli tjedan otisla kod njih i uzeli gume na akciji.Kad sam zadnji puta gledao 185/65/14 su bile nekih 30-ak eura,a ove koje ti trebas su tu negdje il jeftinije.

Offline Bero

• Ovisnik o alfistima
    • Jastrebarsko
« Odgovori #915 u: 17-10-2012, 11:32:26 »
A imam ju namjeru vozit duze vrijeme, treba mi auto za faks i za osobne potrebe, tak da... Ne znam, iskreno mislim da je ovaj auto kaj imam "rupa bez dna" ne znam dal mi je bolje ipak ulagat u njega, jer definitivno imam dosta stvari koje bi jos trebao na njemu promijenit, od struje, ecu-a komplet guma sa felgama itd., ili bolje zamijenit za neki drugi, recimo 145-icu pa rade u nju ulagat. Bas sam u nedoumici...

Prokopaj malo po oglasnicima ovdje na forumu, svako malo bude neka 145/146 boxer za dijelove, pa uzmi što više djelova polovnih, jer je npr. ispušnu granu po meni bedasto uzimati novu. A što se tiće struje u banani, kablove i svječice si promjenio, ecu baš ne crkava svaki dan (a ako i crkne, uzmi polovni...), jedino još bobine provjeri.
I dobro ti kix kaže, ako ideš mjenjati za drugi auto, to ti je lutrija samo takva  :bomb:

Svecc

• Gost
« Odgovori #916 u: 17-10-2012, 19:39:04 »
Da znam da je lutrija, zato i jesam u nedoumici...Pogledat cu malo te polovne dijelove pa cu vidjet kak se cijene krecu, pa cu odlucit. Hvala na savjetu  :ok:

stormman

• Gost
« Odgovori #917 u: 20-10-2012, 14:58:24 »
Pozdrav svima,
Ponosni sam vlasnik 146-tice 1.6 boxera.
Neznam mozda je netko vec imao slucaj  kao ja,pa ako ga je uspio rijesiti super jer sam onda i ja spasen.
Od kad su krenule ove zadnje kise auto nece ujutro upaliti(predpostavljam radi vlage),ja sa drugim prijevozom na posao,a kad se vratim jer se u medjuvremenu provjetri auto upali ko mina,samo iman filing da kad upali malo trokira,kao da radi na tri cilindra
Ako je netko ima takove nedace ljdi pomagajte

Alfa147ts

• Gost
« Odgovori #918 u: 20-10-2012, 20:55:26 »
Zamijeni kablove.

theone01

• Gost
« Odgovori #919 u: 21-10-2012, 15:41:43 »
Pozz ljudi, imam alficu 146 boxer (1.6) s plinom.. malo malo plin zaje... dok se ne zagrije motor okretaji divljaju od cca 600 - 1200 i uredno odem u servis postelaju, i opet to tako 6 mj i iznova ista prica. Ugl, to nije glavna tema - pitanje, vec u zadnje vrijeme cujem klikanje.. klik, klik... u leru dok grijem motor da mi se plin u pali, kada malo dam gasa klikanje je ucestalije - brze.. e sad, cucnuo sam ispred auta i nekako kao da zuvk dopire od kilera dakle prednjeg dijela motora, dal bi to mogli bit podizaci ventila ili nekaj drugo? podizaci mi prvi pali na pamet.. i koliko je to zaje.. i skupo (jeftino za stelanje).. ovo mi je prva alfa a i s prijasnjim autima nisam imao tih problema..

p.s izglda da sam post stavio na dva mjesta pa se ispricavam na tome.. :D

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #920 u: 21-10-2012, 15:47:31 »
Ako i jesu podizaci,to ne bi trebalo predstavljat problem.Zna se dogodit s vremenom da se cuju pa onda prestane.Tak je bilo i kod mene,al je nakon par dana i duzih relacija prestalo.

theone01

• Gost
« Odgovori #921 u: 21-10-2012, 21:56:14 »
Aha.. pa ok onda, jer ionako moram mijenjat ulje pa cu vidjet kaj mi majstor kaze al mislio sam okvirno samo da znam, jer prijasnji auto mi je bio megane.. a na njemu sam radio polugeneralku tak da..

fychozagorec

• Gost
« Odgovori #922 u: 21-10-2012, 21:59:40 »
Meni alfa svako malo u vožnji "odreže" gas...okretaji padnu na nulu...e pa onda, nekad se pribere za sekundu i pokrene se i nastavim odma vožnju, a nekad krepa i da si isus krist ne će vužgati a i svijetli "kod ključa"..onda otvorm haubu, promrdam sve žice pa upali.
Jel bi to s okretajima moglo biti vezano za ono crijevo gumeno kaj ima neki senzor na sebi (to crijevo ide od filtera za zrak pa u motor) ono je sprhlo i malo napuklo

Offline Bero

• Ovisnik o alfistima
    • Jastrebarsko
« Odgovori #923 u: 21-10-2012, 22:05:28 »
Ovako na prvu bi rekao senzor radilice

Crijevo za zrak nema veze s tim, jer bi, u slučaju da tu vuče fakš zrak, motor trokirao i cukao ali se ne bi ugasio

fychozagorec

• Gost
« Odgovori #924 u: 21-10-2012, 22:19:53 »
moram se riješiti toga čim prije...

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
« Odgovori #925 u: 22-10-2012, 19:21:46 »
Meni alfa svako malo u vožnji "odreže" gas...okretaji padnu na nulu...e pa onda, nekad se pribere za sekundu i pokrene se i nastavim odma vožnju, a nekad krepa i da si isus krist ne će vužgati a i svijetli "kod ključa"..onda otvorm haubu, promrdam sve žice pa upali.
Jel bi to s okretajima moglo biti vezano za ono crijevo gumeno kaj ima neki senzor na sebi (to crijevo ide od filtera za zrak pa u motor) ono je sprhlo i malo napuklo

ovo se meni dešavalo, sve dok više nisam moga prić sa njom ni 500 m a da se ne ugasi, a na kraju nije tila ni u leru radit, sve sam zamijenio osim lambde(ler gas motorić, senzore:temp., temp. zraka, MAP, senz. radilice, EVAP ventil, provjerio injektore i očistio ih i nove kablove stavio... na kraju sam stavio otkodiranu centralu i to je riješilo problem (stavljao sam i druge kodirane centrale,al nije išlo), pretpostavljam da je problem bio u receiveru koda ključa, da je gubio kontakt (ona mala žuta kutijica, nisam imao drugu pa da probam s njom, samo drugi ključ koji sam bio zalipio kraj antene da mi hvata signal s nje, al ni to nije baš radilo kako treba)
Life is like dick, seems to be short until starts to get hard

stormman35

• Gost
« Odgovori #926 u: 23-10-2012, 17:17:31 »
Pozdrav svima,
Ponosni sam vlasnik 146-tice 1.6 boxera.
Neznam mozda je netko vec imao slucaj  kao ja,pa ako ga je uspio rijesiti super jer sam onda i ja spasen.
Od kad su krenule ove zadnje kise auto nece ujutro upaliti(predpostavljam radi vlage),ja sa drugim prijevozom na posao,a kad se vratim jer se u medjuvremenu provjetri auto upali ko mina,samo iman filing da kad upali malo trokira,kao da radi na tri cilindra
Ako je netko ima takove nedace ljdi pomagajte
Zamijeni kablove.
Danas sam istio problem predocio auto elektricaru i on mi je rekao,da je mozda bobina  :confusedbig: tako da pojma nemam sta je
Btw kablovi kostaju 700kn nadam se da je to problem jer me strah koliko moze onda bobina kostat

fychozagorec

• Gost
« Odgovori #927 u: 23-10-2012, 17:25:35 »
. Zbog rupe na auspuhu boxeri znaju zezati pa to obavezno sredi.
To stvarno nisam znao  :?:
Meni je probušen auspuh malo..tj ima "rupica" iza lonca..to može uzrokovati probleme?  :?:

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #928 u: 23-10-2012, 17:37:49 »
@Stormman 35,ovo za kablove nije istina.Orginal kablovi po katalogu za 1.6boxer su 325kn.Ja ih kupio prije nekih 3mj.Najskuplji koje sam nasao su 600kn i to od PROSPARK-a i ti su silikonski.Ovi orginalni su i jeftiniji a i sluze svrsi.Samo otidji u vise ducana i naci ces,ako ne javi se,ja ti kupim gdje sam i sebi i posaljem postom.

stormman35

• Gost
« Odgovori #929 u: 23-10-2012, 18:49:49 »
@Stormman 35,ovo za kablove nije istina.Orginal kablovi po katalogu za 1.6boxer su 325kn.Ja ih kupio prije nekih 3mj.Najskuplji koje sam nasao su 600kn i to od PROSPARK-a i ti su silikonski.Ovi orginalni su i jeftiniji a i sluze svrsi.Samo otidji u vise ducana i naci ces,ako ne javi se,ja ti kupim gdje sam i sebi i posaljem postom.
Jucer pitao u Samoboru "auto kreso" cijena 685kn"tokic" tj ovlasteni trgovac   nije nikad ni drzao takove
 :thanks  za info vec gledam dalje ,jer i meni se cini da to nemore bit tako skupo
« Zadnja izmjena: 23-10-2012, 18:50:45 od stormman35 »