0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
brtva nema veze jer klip neide do kraja i nije moglo cvikat radi toga nego zbog fulane faze. 1.7 brtva paše na 1.4 samo malo padne kompresija jer se poveća kompresijski prostor. Zato ga pitam kako su zaključili da je 1.7
Boxeru blok motora ja 1.7. I mislili smo da je 1.4. Zbog papira. I uzeli smo brtve za 1.4. I klip je udarao u brtvu jer je manja. Pa smo izmjerili promjjer cilinda i stare brtve. I shvatili da je 1.7. A nigdje se ne nudi za 96 godinu 1.7 sa 8 ventila. Radi se o tome sto je netko sa 33 vjerojatno stavio glavu umjesto glave sa 16v. Bero je skuzio. I ja vam stalno ponavljam. Kad smo stavili brtve od 1.7 sve je pasalo. I ufazili smo. I klip ide malo preko ruba bloka. A pitanje koje sam pistavio jos nekidan. Dali netko zna nekog u vinkovcima i okolici da radi dijagnostiku sa 3 pina za tu moju alfu.
Ne shvacate da je glava ista. Sjeda na blok bila to glava 16v ili 8v isto sjeda. Pa nemam sta vise objasnjavat sve sam rekao. Blok je 1.7 to je 10000 posto sigurno. I bila je original glava na njemu 16v sad je 8v. Govorim o kompletnoj glavi. I opet da pojasnim POTAO SAM JEL RADI TKO DOJAGNOSTIKU? I kad kazem da nema takvog u katalogu da ne postoji za moj 1.7 8v mislim na to da odete na szakal metal i trazite alfa romeo 146 1.7. 1996 i vidjet cete sa nudi samo 16v. I zato kazem da je glava promjenita. Najvjerojatnije iz 33
Pa neko je rekao da su 33 imale 1.7 sa 8 ventila. Moj je sada 1.7 sa 8 ventila. I nigdje u katalozima nema da ima 146ica sa 1.7 8 ventila. Nudi samo 1.7 sa 16 ventila. Pa sam zato rekao da je netko vjerojatno glavu sa 16 ventila sjebao pa ubacio onu sa 8 ventila iz 33. Eto Tbird veze
Ok ajmo reci da ste mozda i u pravu da je motor iz 33. Ali kako smo onda otkrili da je 1.7 a ne 1.4. I zasto se onda oznaka zaustavljala prije nego sto je trebala doci na mjesto da je ufazena? Preocito je da je klip udarao od brtvu. Sliku sam ubacio ovako bzvz
Ma fulana je bila faza 100% nemože klip doseći brtvu nikako